Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 806
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • на последния етаж
Чудесен апартамент!
Подпрозоречните дъски какви са и от къде са?

# 421
👍🏻 успех с наемателя!
Вратичките на кухнята какви са?

# 422
Цветът на тавана в хола се бие с този на стените. На снимките изглежда сив, но може просто да е мрачно и да е бял. Бялото ако не е тонирано може да дава този снежнобял, студен оттенък.
Браво за труда и старанието!

# 423
Страхотен квартал е СГ. Но е и въпрос на вкус.
Това е единственият район, освен супер центъра, където масово има приходящи, за да ползват кафета и ресторанти.
Освен това, има абсолютно всичко, магазини, ресторанти, кафета, аптеки, спортни центрове, фитнеси и тн и тн.

Като е станало въпрос за Студентски град, кое каре бихте предпочели за покупка Simple Smile

# 424
Страхотен квартал е СГ. Но е и въпрос на вкус.
Това е единственият район, освен супер центъра, където масово има приходящи, за да ползват кафета и ресторанти.
Освен това, има абсолютно всичко, магазини, ресторанти, кафета, аптеки, спортни центрове, фитнеси и тн и тн.

Като е станало въпрос за Студентски град, кое каре бихте предпочели за покупка Simple Smile
Предпочитам колкото повече към центъра и парка, толкова по-добре.
Но толкова по-малко предложения има.
Имаше няколко сгради до Университета по телекомуникации. Криво ляво на достъпни цени. 2000е на зелено.

При сегашният труден пазар, навсякъде горе долу е ок и бих купил. И до Фантастико и до Зимния, а в много краен случай и на добра цена и в Мал Дол. Но си има компромиси там, а цените вече са високи, колкото навсякъде. Преди 4 г беше друго положението.

Има и един огромен комплекс на гърба на НСА, откъм Кл Охридски. Струва ми се леко по-кофти локация. То и цените там са с една идея по-ниски.

# 425
  • София
Браво, Драго!

Страхотен инвестиционен план и завършен проект.
Апаераментът е мислен и проектиран в детайли, пространството е усвоено до сантиметър и е много удобен за живеене.

Убедена съм, че ще носи чудесна доходност.

Сега ще трябва да се купи апартамент за месинговите полилеи Simple Smile

# 426
Drago Пода в кухнята/ хола много добре се е получил. Това плочки ли са или дървен паркет?

# 427
  • Бургас
Много е красиво и уютно. Погледнах през прозореца на кухнята - все там ще стоя и ще мия чинии Simple Smile
dany, да, постигат се прилични наеми и с по-нисък клас обзавеждане. Но drago се занимава професионално и това е огромно предимство, защото ти излиза на себестойност, а можеш да постигнеш много висок наем.
И на мен ми е интересно колко е наемът?
Ако ремонтираш и обзавеждаш на пазарни цени, няма избиване...

# 428
Много благодаря на всички за пожеланията и оценките!

Catherine13, не включва гараж, нито парко място. Тях ще ги отдаваме отделно. Имаме само гаражи и ми казаха, че вървели по около 200-220 лв по ул. Пирин. Момчето работи на 10-ина минути пеша и му беше водещ критерий локацията.
Наемът за мен е нисък предвид липсата на аналогичен имот на пазара, но довършвахме апартамента докато момчето живееше в него - почти 3 седмици, нещо което той предложи, защото много го хареса още в работен вид и ни се довери, че ще го завършим и ще стане добре (Azzy знае как изглеждаше). Освен това, ще се налага да катери високи стъпала 2 месеца до 7-ия етаж докато пуснат асансьора. Входът е прашен, защото все още се ремонтира по етажите на места.

dany1, аз си проектирам мебелите и ние може да се каже, че си ги изработваме. Вратичките им са готов продукт, т.е. не ги фрезоваме и боядисваме ние. Най-вероятно няма да ти излезе сметката да обзавеждаш по този начин (Tintina право казва), но аз не мога да се пречупя да сложа мебели от 16 мм /дори 14 мм съм виждала/ с хартин кант, като мога да запълня до сантиметър пространството и то по начина по-който искам. Например, корпусите на гардеробите си ги правим ние, защото качеството е по-добро, но използвам металните механизми на Икеа, т.е. съобразявам ги с техните размери рамки.

second, феровани и боядисани МДФ вратички са.

герани, таванът е бял. Снимано е в мрачен, облачен ден, на залез слънце и по неясна за мен причина, при все че апартаментът е добре осветен, излезе доста сумрачен на снимките и в странни цветове.

Azzy, благодаря ти много! Апартаментът е купен, нали знаеш, ама за там искам нещо в комбинация на месинга/злато с кристал или стъкло. Много ми е трудно по снимки обаче да избера. Тези, купените, за късмет ще мога да ги върна.

Илит, благодаря ти! Цветът е зелен. Един и същ в целия апартамент. И еднакво седи по стаите, НО телефонът нещо ми провали фотосесията. Лично на мен ми е много приятен: https://www.vivechrom.gr/el/xrwmosuntheseis/70yy-65-090-1759977
Терасите са празни в момента, но нашите са пълни с градиснки комплекти. Предстои да ги освежа, защото ММ се опита да ги ликвидира 2 г. под открито небе... та после ще му сложа на младежа няколко пейки, масички и кресла.

Лита, нищо особено всъщно не са, но понеже не харесвам ПВЦ подпрозоречни дъски и никога не поръчвам такива, тези доста ги мислих. ММ искаше камък, на мен не ми харесваше и тези дойдоха от самосебе си в последния момент. Букови дъски, които челосахме с дървени фрезовани профили и боядисах в цвета на стените.

Тук е недозашлайфана и има малко мустачки, но нямам от финалната фаза.

Sapien, гранитогрес е в целия апартамент. Много добра имитация на паркетини. Предлага се и във вариант шеврон, но е много труден за редене и в двата варианта.
https://djia.bg/bg/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-VINTAGE/c13.html

Tintina, много благодаря!

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 20:40 от drago_2008

# 429
  • Бургас
drago, 745 евро или лева?
Евро, предполагам.

# 430
drago_2008, мерси!

Да ги изработвам аз още по-малко ще ми излезе сметката. Иначе, и аз съм си правил вкъщи мебели с поръчване на плоскости и вратички. Чудя се и за тоя вариант за бъдещи обзавеждания, но пак идва много времето и трудът. Разбира се, вие може и да ги правите по-бързо, ако постоянно правите мебели. Ако е само за довършване на ваши апартаменти, може да си помогнете, ако сте 2ма или повече, но пак ще има много работа.
А и ако се прави по 1 апартамент как да е, аз правя наведнъж по няколко. Живот и здраве догодина ще са 12-13 бройки наведнъж (една част ще са и на сестра ми, но аз ще трябва да се занимавам основно). Затова и събирам по няколко майстора за плочки и тн, за да се работи паралелно.

Аз пък не мога да се пречупя да вложа допълнителен труд, който няма да е платен.

Според мен 750лв наем е ултра нисък за двустаен изобщо, да не говорим с нови мебели и ремонт. Че 3 седмици е ремонтирано докато е настанен, или 2 месеца без асансьор е бял кахър отвсякъде.
1000лв е теоретичен минимум (за мен) и 1200лв бихте взели с лекота (според мен).

За сравнение, 55квм 2ст, сграда на Бароко, неремонтиран от 8.5г, мебели виденов навсякъде го отдадох с лекота на 1200лв. Не се меря, просто споделям алтернатива. Също и разсъждавам за себе си.

# 431
Drago, този път дори и градивна критика не ми хрумва! Абсолютно съвпада с личния ми вкус, както и с проекцията ми какво би харесал един наемател (ако ремонтът нямаше бюджет).
Цветовете галят очите, непреходни са, плочките са интересни, но любимо ми е шкафовете до тавана в кухня и в спалня.
Едва ли един наемател ще ги напълни със съдове, но чисто визуално кухня до тавана си е топ. Наемът е перфектен предвид състоянието на сградата в момента. А акт 16 ли се е забавил, че 3 години сте го правили ремонтът, а асансьор още няма?
Просто не се сдържам да не напиша още веднъж - ТОП е!

# 432
Илит, понеже имаш много набито око за пореден път Relaxed и ти е направило впечатление "Изглежда, че има много чупки и стаите са с неправилна форма".  Апартаментът беше на чертеж съвсем нормален (две правоъгълни стаи), обаче аз като го видях и реших, че защо след като има едни 11-12 кв.м., които законно могат да влазат в апартамента да не го пречертая. Така се появи нашата 154-ка с: "кабинет", голям гардероб на влизане от входната врата вдясно, кухнята на П и къта за четене в спалнята и всичките тези прозорци..

HappyHeartbeat, да, акт 16 се забави мисля 4 години. Ние бяхме почнали ремонта (всъщност строителят ни продаде правото на строеж на последната плоча в жилищната сграда) и в един момент ни омръзна да се занимаваме, костваше ни много нерви, труд и пари, които инвестирахме неясно за кога. Асансьорът е монтиран, но не е пуснат умишлено.
Благодаря много за позитивния коментар Flowers Bouquet !

dany1, 700 лв само по набирателните обяви ги има.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 09:41 от drago_2008

# 433
Драго, честит новозавършен апартамент и наемател за него! Безпроблемен да ти е!
За стила на обзавеждане - личи си, че е обмислен всеки детайл, практичност, съчетана с красота. Не е моят стил, но това не ми пречи да го оценя като завършен продукт.

П.С. Полилеите и аз бих ги махнала, много са старомодни.
Вчера минах бегом през Юск, дори седнах в едно кресло, което ми хареса на външен вид - беше много твърдо, пяната/дунапренът на седалката вероятно не са особено качествени, с потенциал бързо да се смачкат. Имам евтини кухненски столове и офис стол от Юск, много бързо се смачкват седалките и след това все едно седиш директно на ПДЧ-то. Но това е поправимо, с немного пари и усилия.

# 434
drago_2008, страхотно е, браво за труда и концепцията! Имам конкретни дребни, но важни въпроси: 1. Интериорните врати от къде са купувани? 2. Преходът между настилките как е решен - ако е лайстна каква или е само силикон? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт