Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 568
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Запишете се на курса/академията на човека(от статията) и ще ви научи как да изкарвате пари от имоти.

# 46
Статии не чета...алабализми големи.
Нали виждам около мен как вървят нещата...

# 47
  • Бургас
Прочетох анализа. Много е обстоен и за разлика от други брокери на акции, облигации и ДЦК, плюещи по инвеститорите в имоти, човекът много реалистично описва ситуацията.
Разсъждавам по сходен начин и съм споделяла една или друга от описаните тенденции в имотните теми.

Това за Австрия ми хвана окото, планирам бъдеща инвестиция нататък или в друга немскоговоряща държава, ето хората вече са се ориентирали...

# 48
Прочетох анализа. Много е обстоен и за разлика от други брокери на акции, облигации и ДЦК, плюещи по инвеститорите в имоти, човекът много реалистично описва ситуацията.
Разсъждавам по сходен начин и съм споделяла една или друга от описаните тенденции в имотните теми.

Това за Австрия ми хвана окото, планирам бъдеща инвестиция нататък или в друга немскоговоряща държава, ето хората вече са се ориентирали...

Вече взех да се обърквам Grinning има сумата статии в интернет пространството, че цените на имотите в България били най достъпни, и били хубава и доходоносна инвестиция, цените на имоти тук щели да се увеличават и в бъдеще, на кого да вярваш вече не знам Simple Smile

# 49
  • Бургас
Точно така е, цените на имотите в определени градове на определени локации в България ще се увеличават още и са добра инвестиция.
Вече имам достатъчно тук, затова разширявам портфолиото Simple Smile

# 50
Точно така е, цените на имотите в определени градове на определени локации в България ще се увеличават още и са добра инвестиция.
И аз мисля така.

# 51
  • София
Вече имам достатъчно тук, затова разширявам портфолиото Simple Smile

И аз така мисля. Ако имах хубав ресурс, щях с радост да купувам къщи с големи дворове в села по поречието на Дунав, например. По-точно, бих си избрала някое и да съсредоточа в него. Могат да се дават под наем кратко или дългосрочно на английски и северняшки пенсионери. Ако не са превзети от малцинства, разбира се. Но там ще се вдигат цените в пъти.
Или в села на до 40-50 минути от София, могат да се дават под наем на ИТ номади (от цял свят). Нищо, че вече са скъпи. Обслужването не мога да го измисля, но и не съм го мислила реално.
Или села до Лещен, до минерални води…

# 52
Е то на развитите държави хубавото им е, че можеш да инвестираш в имоти без да купуваш директно апартамент и да се занимаваш с менаджирането и поддръжката му от разстояние, а можеш както си лежиш у вас на дивана да си купиш фондове и с 1000, 5000, 10000 или колкото разполагаш, и да внасяш когато колкото можеш.
Има си фондове, насочени към апартаменти, както и към офиси, молове, складове и т.н.
В САЩ няма да ги изброявам водещите, защото си казала немскоговорящи държави. В Германия най-големите са Воновия и Дойче Вонен.
В Австрия са по-малко, но пак има, например към Ерсте Банк (една от водещите им банки) има фонд, специално насочен към жилищни имоти за отдаване под наем.
Но не очаквай доходност, каквато си имала от сделките си в България последните години. Ето как са напоследък:

Но то и в България едва ли следващите години ще има доходност, каквато имаше последните няколко. Дърветата не растат до небето, както казват хамериканците.

# 53
  • Бургас
Нямах предвид фондове.
Имах предвид истински, реален апартамент в Австрия или Германия Simple Smile Който мога да дам под наем, да пазя за детето и да отсядам там, когато реша Simple Smile

# 54
Каква е разликата при наемателите в Германия, Швейцария и България ?
https://www.facebook.com/reel/514713414670472

# 55
В Германия обаче отдават имотите масово необзаведени. Наемателя си купува обзавеждане. Друго също странно, мой познат наскоро нае, освен всички договори и т.н, собственика искаше и няколко хиляди да му плати за обзавеждането в случая апартамента беше обзаведен, което е рядкост.

# 56
В Германия е така - взимаш необзаведен, връщаш необзаведен.
И е добре да имаш данъчен консултант решиш ли да придобиваш собственост.

# 57
Попадна ми клипче на жена, която почиства професионално апартаменти (в чужбина някъде). Клипчето показа почистване на празен и на пръв поглед чист апартамент. Повечето от коментарите бяха точно такива: какво има да се чисти в тоя чист апартамент. Жената обясни, че това е апартамент на нейни клиенти, който тя е почиствала, докато са живели там (наемали са жилището), а заснетото видео и на почистване преди да го издадат на наемодателя.

# 58
  • София
Да, в Герм. се отдават необзаведени имоти.
Но масова практика е предишния наемател да предложи не съвсем символична цена за част от мебелите. Ако не влизат в стаите на новия му имот или за да не ги влачи на далечно разстояние.
Във вестниците и фб групите има много обяви за безплатни или на символични цени мебели - ела, разглоби, вземи.
Данъчен консултант не виждам с какво ще ми помогне като купувам със собствени средства там. Но е необходим после при деклариране на наемите + други приходи и разходи.

По повод анкетата - не разговарям с кандидати с домашни любимци.
Не ми трябват нито много депозити, нито по-висок наем.
Това е мое решение след като личното ми куче почти съсипа коридора на моето имотче.
Вписано е в договора - придобият ли животно да се махат.

# 59
  • София
Чудесна статия.
Всичко това сме го обсъждали между другото не веднъж.

Имоти в чужбина не се купуват от вчера от заможните хора.
Париж, Виена и Лондон са основния избор. Имам предвид, за хора, които живеят и работят тук.
Сега вече е доста по-широк.

Общи условия

Активация на акаунт