Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 654
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Аз лично смятам да инвестирам в имение около София, което да отдавам на знаменитости или богати бизнесмени от чужбина ма специална цена.

# 61
Данъчен консултант не виждам с какво ще ми помогне като купувам със собствени средства там. Но е необходим после при деклариране на наемите + други приходи и разходи.
Това имам предвид.
А с какво ще Ви помогне ли? Знаете ли законите там? Данъци, наследства, отдаване под наем?

# 62
  • Бургас
И също така - локация на имотите, поне приблизителна и в какво състояние са.
Често подобни фирми имат изискване имотът да е нов или новоремонтиран.

Защо бяха изтрити мненията на Аксиния и тета?

# 63
  • София
Вероятно защото Аксиния се е регистрирала днес и възторжено хвалеше някаква фирма, че и новооткритата ѝ дъщерна такава.

# 64
  • София
Бг мама би искала да й плащат за рекламите, а не да правят скрити такива Grinning

# 65
Здравейте, вчера отдадох на семейство украинци имота, за който се оплаквах в предната тема, че съседите са много трудни и не понасят на шум. Много свястно семейство изглеждат, с 2 сладки момиченца. Да видим дали съседите ще продължат с тормоза.
По отношение на домашните любимци и аз предпочитам наематели без такива. За известно време имахме кученце (вярно още бебе), но ни изпокъса тапети, изгриза постелки за баня, чехли, гризеше и мебели, така че знам какво е. Не казвам, че всички са така, сигурно има и много добре научени, но не може да не си личи, че в апартамента се гледа животно.

# 66
  • София
Защо бяха изтрити мненията на Аксиния и тета?
Аз успях да погледна сайта и да направя едно пробно търсене.
Първо, нямаше опция да търсиш двустаен. Едностаен, тристаен и нагоре. По критерий едностайни под наем в центъра излязоха две обяви. Едностайни и тристайни - три броя. Уж с точен адрес на картата, пък единият с адрес Патриарх Евтимий 20 беше бучнат на Света Неделя.

Имат още много работа. Но иначе приветствам платформи, които да спомогнат за прескачане на брокерската услуга. Крайно време е или имот бе-ге-то да се подобри, или да се появи нещо ново и по-ефективно. То затова ФБ групите процъфтяват въпреки неспиращия хейт под всяка обява.

loreiny, успех с новите наематели! Дано всичко се нареди със съседите.

# 67
Успех с новите наематели 🙂
Дано пречупят кривите съседи.

# 68
Имат още много работа. Но иначе приветствам платформи, които да спомогнат за прескачане на брокерската услуга. Крайно време е или имот бе-ге-то да се подобри, или да се появи нещо ново и по-ефективно. То затова ФБ групите процъфтяват въпреки неспиращия хейт под всяка обява.
Бих казал - да прескачат нерегламентираната и непоискана брокерска услуга. Иначе с нормалната, със сключен договор, нямам проблеми.
То един филм да свалиш от Замунда се води кражба на интелектуална собственост, но да препишеш обява, да копираш снимки и да си навреш гагата да посредничиш там, където не са те канили и упълномощили, не се води явно никакво нарушение. Даже не е и нужно държавата да се меси, брокерите сами могат да се организират браншово, да си направят един етичен кодекс и който го спазва да има някаква значка или права да качва в някаква система, а ако се докаже, че не го спазва - да му се отнемат тези права. Тогава хората сами ще гравитират към този сайт/система и за всички на пазара ще е по-добре.

# 69
  • Бургас
Честито, loreiny, дано да вразумят съседите новите наематели.

# 70
  • София
Успех с новите наематели! Дано не ги тормозят съседите. Две момиченца могат да вдигат завиден шум, срещу който да няма какво да се каже! 

Аз разполагам с буквално “разколачена” кухня, която тепърва ще бъде почиствана, пристягана и боядисвана. Но се радвам, че корпусът и долните врати да в добро състояние, защото е от стария модел на Икеа и няма как да заменяме отделни елементи вече.

Това е новият хладилник, извадени са печката, миалната, пералнята и тя е там и извадена. Нея само няма да сменяме, в добро състояние е. Ще й направим няколко сесии с почистващи препарати на 90 градуса.

# 71
  • София
Наемателите ли са постигнали този резултат в кухнята?

# 72
get_real, интересно би било да споделите дали в такова състояние намерихте апартамента?

Наеми в Пловдив: струва ли си да се инвестира в имот в град Пловдив, който да се отдава под наем, предвид, че живея в София? Как е там пазарът с наемите?

# 73
  • София
Неее, разглобяват майстори вече няколко дни. Беше си в нормално, малко позахабено, но съвсем ок. Просто е време за сериозно обновяване. И ще сменим плота с керамичен.

# 74
  • Бургас
Това, което чета по пловдивски фейс групи ме въздържа от инвестиция там. Ниски наеми, почти два пъти по-ниски от софийските.
Основно се търсят от студенти, които не са ми предпочитана група наематели.
Студио в София ще върви повече, отколкото двустаен в Пловдив и ще има по-голям наплив за него, а цената за покупка ще е идентична.

Общи условия

Активация на акаунт