Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 810
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Ремонтът на жилища без асансьор също се оскъпява. Всяко внасяне и изнасяне на мебели и техника е приключение.
Телепатия. Точно си мислех за ремонти и носене на уреди.

То дори освежаващ ремонт, да мъкнеш боите и баданарките си е драма.
След още 5г мъск като изобрети роботите, взимаш 2 и ще носят торбите. А ако си смел може и телевизора.

# 391
  • Варна
Говорете ми… 😂  затова гледаме да слагаме неща, които ще издържат и няма да ни омръзнат скоро.

# 392
В нашия вход има БнБ на  етаж 1 и на 4 етаж. Това на 1-ия етаж се отдава повече от това на 4-ия етаж. Аз самата имам опит как са ми слагали лоши оценки заради етажа, ВЪПРЕКИ ЧЕ е описано ясно и е обяснено, че няма асансьор. Хората не обичат да си влачат куфарите по стъпалата.

# 393
  • София
....
Има и едни много интересни без акт 16, напр. във Витоша, финално 115 000 евро, построена сграда от 2008, намалено няколко пъти и пише акт 16 със сигурност през 2025, сградата е напълно населена, след акт 16 цената ще стане 160 000 евро (но продавача предпочита сега Simple Smile ) Никаква гаранция няма в тези.
....как е напълно населена без А16?

Относно етажа, зависи от останалите фактори.
Локация, вид на сградата, състояние на общите части, конкретния имот- височина на таваните, светла площ, вид на прозорците, съразмерност на помещенията и прочее.

Аз бих направила компромис с етажа, ако локацията и останалите фактори са положителни.
В центъра не са много сградите с асансьор, зависи и от етажа. Около 4 етаж е окей, от 5-ти нагоре става малко компромисно и трябва да се вземат предвид всички изброени фактори.

На Драго апартамента е на висок етаж, но е великолепен и, аз също притежавам такива и определено не бих направила компромис с локацията. Даже май забравих да кажа, че последния месец ме заляха непредвидени обстоятелства и се наложи да се поработи извънредно - един теч ме изненада в един апартамент с наематели и сто пъти се кърти по етажите и цялата баня се прави, но апартамента на Парчевич, ако не съм успяла да кажа /5 етаж, старо строитрелство, 55 м2, ремонтиран със следи от ползване вече/ се отдаде за 770 Е от първи оглед, дори не го публикувах- още ми звъняха за апартамента на Драго брокерите, направих компромис, защото дори не беше почистен и младата дама пожела да се заеме сама и аз и отстъпих от наема, подписах и приклчих, че просто с теча никакви време нямах да се занимавам с огледи.
Признавам, че още ме е яд на тази с кученцето, защото щяхме да подпишем още с първите огледи и нямаше да се разтегли във времето, но както и да е.

Скъпи дами /и господа/, искам да ви пожелая прекрасни празници, прекрасни подаръци, време с любимите хора и с новата година се заемам с организацията за нова среща.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 18:27 от Azzy

# 394
  • Варна
Това са стари сгради с проблеми без изглед за решаване. В единия ни апартамент така живяхме 20 години и добре че едни хора с връзки си купиха апартамент на безценица и взехме акт 16 през софийската комисия малко преди да вдигнат ударно цената на промишления ток.

# 395
  • София
Това са стари сгради с проблеми без изглед за решаване. В единия ни апартамент така живяхме 20 години и добре че едни хора с връзки си купиха апартамент на безценица и взехме акт 16 през софийската комисия малко преди да вдигнат ударно цената на промишления ток.
Предположих, но все пак реших да попитам.

# 396
  • София
Ремонтът на жилища без асансьор също се оскъпява. Всяко внасяне и изнасяне на мебели и техника е приключение.
Телепатия. Точно си мислех за ремонти и носене на уреди.

То дори освежаващ ремонт, да мъкнеш боите и баданарките си е драма.
След още 5г мъск като изобрети роботите, взимаш 2 и ще носят торбите. А ако си смел може и телевизора.
Ох, засмях се с глас. Не би трябват роботите на Мъск, имаме си мургави братя, дълго време ще мине преди да станат толкова надеждни и достъпни. 🤣🤣🤣
Но и при тях важи “а ако си смел - може и телевизора”🤣
По темата за асансьора - миналата седмица бях на Еър бнб с един ръчен и един голям куфар и ако нямаше асансьор (и не беше описано ясно в ибявата му), щеше силно да ми се развали пътуването.

# 397
Azzy, скоро и аз бях писала за такъв блок от 2003 без акт 16 в Ман. Ливади. Доколкото знам се опитват да търсят връзки за акт 16. Населен е над 70%. Отопляват се с газови котлета..по някакъв начин се отчитат сметките( не съм навлизала все още в детайли), но ще се наложи, защото ще пускам апартамента за продажба.

Последна редакция: вт, 24 дек 2024, 19:38 от Илейн_112

# 398
Трудно се събират протоколите по време на строителство..понакога е и невъзможно. И няма как да се въведе.

# 399
И аз съм отсядала в аирбнб без асансьор, много ми хареса жилището, не съм мрънкала изобщо. Беше постоянно заето, като цената беше нисичка за мен, но предвид етажа е идеална. Но моят наемател, който дава аирбнб също ми каза, че не иска да стопанисва висок етаж без асансьор, защото пишели лоши отзиви. Мигновено забравяли, че е написано, мигновено забравяли че е по-евтино - само да мрънкат не забравяли. Ама, хора всякакви.

# 400
Живея на 4 ет без асансьор.
Когато сме почивали в семейни хотели по морето, питам и предпочитам за нисък етаж. По-бързо е слизане/влизане и по недосадно. И по-лесно.

# 401
  • София
По-скоро бих взела този без акансьор, отколкото този без акт 16 от години.
Но и аз нямам проблем с изкачването на стълби и го приемам за тренировка. Единствено си мисля, че младежът някой ден сигурно ще има бебе и тогава наистина е по-сложно, но още му е рано така или иначе. Ние се нанесохме с бебе в нов апартамент когато асансьора още не беше пуснат и поне 4 месеца го разнасях на ръце до 6 ет., добре, че долу имаше портиерна, в която заключвах количката.

# 402
Разнасяла съм бебе и количка до 4 етаж.
За това / и за това/ сега ме боли гърба и кръста.
С годините тежи изкачването пеш и само с дамска чанта.
Не е готино.

# 403
  • Бургас
Мхм. От 16 години няма акт 16, обаче утре ще вземе, затова купете само днес…

"Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път" Simple Smile

Baltazara, няма ли вариант за друга инвестиция, както я нарече "по-класическа", всичко да си има?

# 404
Честита Коледа на клуба на алчните наемодателки🎄, както и на всички списващи в темата! Бъдете здрави - с пералня или без, със стълби или асансьор, с акт 16, с гараж или необзаведено - на всичко се намира начина със здраве и желание!

Общи условия

Активация на акаунт