🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 667
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Извинявам се, че питам, но не видях да се споменава Шейново, какво мислите за там? Неонатологията им също пише, че е клас 3, аз нямам познати, които да питам за лични впечатления за нито една от болниците.

# 121
Аз при първото ми прокървяване в 6та седмица 1во отидох до спешното на Майчин дом. Там ме оставиха да чакам с часове в чакалнята, защото кървенето "било нормално". Добре че след това отидох в Шейново където се погрижиха за мен. Впоследствие лежах 2 пъти там и останах доста доволна. Първоначално мислех да раждам в Токуда, но като видях отношението в Шейново си промених мнението и ще раждам там. Докато бях там, говорих с вече родили момичета и всички бяха доволни. Доста от тях бяха там за втори път.

Извинявам се, че питам, но не видях да се споменава Шейново, какво мислите за там? Неонатологията им също пише, че е клас 3, аз нямам познати, които да питам за лични впечатления за нито една от болниците.

# 122
Аз преди много години бях ходила при доктор Станков, бях доволна. Следящият ми е от там, както и лекарката за феталната. И от двамата съм много доволна. Майчин дом винаги ме е плашил с мащаба си, докато Шейново чисто като локация ми е далеч по-приятно, едно такова сгушено измежду големите дървета и павета. (Да си имам критерийте, де).

Аз съм по-чувствителна и ако някой ме навика, ще има ред сълзи и сополи, ама водеща ми е неонатологията и екипа професионалисти, за останалото ще стисна зъби, ако на някоя акушерка не й е ден.

# 123
Аз лежах в Шейново в отделението по рискова бременност през октомври. Останах доволна,топло,чисто с отзивчиви лекари и акушерки. Не го очаквах честно казано. До колкото чух от момичетата там в родилно отделение са още по-добре нещата.Следящият ме АГ е там и там ще раждам с негов екип.

# 124
Имам две-три познати, които са раждали при д-р Вецев, а той е в Шейново, мисля. Добри са отзивите. Малко акушерките са на настроения, но не е като Майчин дом или другите държавни. Аз ходих и в Майчин дом също за мнения, ами не ми е ок да ме третират като добиче и да стоя и да чакам бременна и с контракции, без информация какво ще се случва, а ако случайно питам учтиво, само дето не ме бият.

За Зебрите, далеч не е розово там положението. И те са на настроения, Мазнейкова напоследък "изписва" секцио за щяло и нещяло и като каже секцио или предизвикано раждане, не променя мнението си. В повечето случаи го прави, за да си нареди графика. Акушерките се съобразяват с нея, каквото тя каже, това е. Те реално само асистират. Другото е, че през повечето време.си висиш сам в стаята с часове, докато дойде някой да те види.

С Олга и д-р, с които работи не е така, но тя е в Св.Лазар. В този "бюти център" за мен си е рисково да се ражда.
Всеки, обаче преценява за себе си. В никакъв случай не налагам мнение. Правих доста проучвания и с доста познати, които от първо лице имат опит, говорих и споделям и тук систематизираната информация, която събрах. Simple Smile

# 125
Останала съм с точно обратното впечатление от опита на познати, раждали със Зебрите. Всички са много доволни и има доста жени, родили по 2-3 деца при тях. И на отворени врати бях, и на 3-дневния курс за раждане и кърмене. Всеки си решава за себе си. Simple Smile Аз и в Майчин дом не се страхувам да родя, ако се наложи, но не ми е първи избор. Ако се стигне до там, лекарката, която ме следи е много добра и вярвам, че ще мине ОК.

# 126
И аз имам точно обратното мнение за Зебрите. Те не са просто акушерки в болницата, ако човек избере да ражда с тяхната практика , то основно те взимат решенията и чак ако се наложи викат лекар.  Знам, че работят прекрасно с д-р Кабаков и имат чудесни резултати, вкл. доста познати успяха да родят с тях нормално след секцио, която за България още е сравнително рядко.

В Майчин дом с мен винаги са се държали добре (което не изключва да има и други случаи, но със сигурност не е правило) и ако някой е решил да ражда там или е принуден от обстоятелства и/или финанси - наистина нищо страшно няма Simple Smile

# 127
Здравейте и от мен, момичета!
Чудих се защо никой не пише.. и сега видях, че има нова тема🤣. На 02.12 бях на фетална (тогава 30та седмица по прм, бебка си е все така седмица напред, беше 1700гр🩷). Шийката ми така и не знам до ден днешен с какъв размер е, но все си казват, че всичко е наред. Пия си диаспоралче, до сега контракции не съм имала или поне не съм усещала да имам. Продължавам с активността и на работа, и вкъщи. Сорбифера го почнах през ден, пия го сутрин на гладно, хапвам по 1 активия следобед и мисля, че се подобриха нещата откъм запичане. Днес мъжо и свекъря сглабят дървената кошара на малката, много ми е развълнувано. Цитонамазка имам от януари месец и предполагам затова не са ми взимали по време на бремеността. Няколко микробиологии сме пускали (но аз в 5 месец имах е.коли, която поне успях да преборя, дано до края не се появи). Последните кръвни+микробиология май ще са към 36та седмица или поне така разбрах. Минах и очния, и ендокринолог, всичко 6 точки, за сега няма причина да не родя по естествен път, но Божа работа. Ще раждам в частна болница в Стара Загора, докторката ми си е там, а аз държа да съм при нея. Нощно време си спя добре (ставам 1-2пъти до тоалетна). И май в общи линии е това при мен🥰

# 128
  • Варна
Аз днес ходих до ИКЕА за последни покупки и другата неделя ще сглобяваме скрина и шкафа за играчки. Искам да започна да пера и подреждам вече, че само трупам в ъгъла от лято и искам вече да вкарам ред.
Иначе и аз съм що годе добре- сега в четвъртък ми предстои третата фетална, подуват ми се краката, ръцете, тази нощ ставах поне  4 пъти… има и вечери в които ставам веднъж. Тежи ми вече. Трябва да си почивам повече.

# 129
Здравей, Alyssa. Може ли да споделиш каква е цената за раждане в Майчин дом - само избор на екип ли се доплаща? А нощувки, упойка, всичко останало? Аз съм се насочила съм Токуда, искам само да сравня каква е разликата с държавна болница, защото съм чувала, че и там доста неща се доплащат.

# 130
Здравей, Alyssa. Може ли да споделиш каква е цената за раждане в Майчин дом - само избор на екип ли се доплаща? А нощувки, упойка, всичко останало? Аз съм се насочила съм Токуда, искам само да сравня каква е разликата с държавна болница, защото съм чувала, че и там доста неща се доплащат.
Избор на екип мисля че си е още 900 лева. Аз като раждах 2020 година бях на 7 етаж в обикновена стая и не съм платила повече и стотинка. Ни има и еип стаи които се плащат на 12 етаж се плащат всички стаи там и бебето е постоянно при теб. Аз няма да се оплача ама изобщо от майчин дом а преди да родя лежах там 3 месеца на 5 етаж. Има и неадекватни да но в никакъв случай не те третират като животно. При мен не е имало такова нещо. Но и аз никога не съм си позволила да им говоря троснато или да показвам някакво лошо отношение. Според мен както ти се отнася към тях така и те.

# 131
Също съм раждала в Майчин дом през 2012 г.
Без избор на екип. Доволна съм, много.
Родилните зали бяха нови. Болничните стаи/ет.12/не бяха лукс, но не бяха и нещо страшно. Четох във форума, че и те са ремонтирани през годините.
Доплатих си нощувки и упойка.
Отношението, според мен, беше ок. Но и не съм очаквала да се държат с мен, все едно са ми лична прислуга.
Имат си актуален ценоразпис на сайта им.
Отново ще родя там и отново без избор на екип или лекар.

# 132
Благодаря за информацията, момичета! Определено за Майчин дом съм чувала добри отзиви и за болницата, и за лекарите, затова и се поинтересувах.

# 133
А да ви питам забелязали ли сте като клекнете и се пипнете отдоло на допир подуто ли е влагалището? Аз вчера докато се мъчи да се чистя със самобрасначка си изкарах акъла то е като някакво голямо топче или нещо такова което е готово да излезне. Миналата седмица бях на преглед нямаше скъсяване на шийката нямам някакъв дискомфорт за сега даже и контракцийте спряха от 2,3 дни нямам. Сега незнам да се плашат ли или? Във вторник съм на фетална но някак ме човърка това във 29 гс съм.

# 134
Анонимна* писах ти на лично съобщение във връзка с клиниката, в която си решила да раждаш. Аз също съм се насочила към Стара Загора и събирам мнения.

Здравейте и от мен, момичета!
Чудих се защо никой не пише.. и сега видях, че има нова тема🤣. На 02.12 бях на фетална (тогава 30та седмица по прм, бебка си е все така седмица напред, беше 1700гр🩷). Шийката ми така и не знам до ден днешен с какъв размер е, но все си казват, че всичко е наред. Пия си диаспоралче, до сега контракции не съм имала или поне не съм усещала да имам. Продължавам с активността и на работа, и вкъщи. Сорбифера го почнах през ден, пия го сутрин на гладно, хапвам по 1 активия следобед и мисля, че се подобриха нещата откъм запичане. Днес мъжо и свекъря сглабят дървената кошара на малката, много ми е развълнувано. Цитонамазка имам от януари месец и предполагам затова не са ми взимали по време на бремеността. Няколко микробиологии сме пускали (но аз в 5 месец имах е.коли, която поне успях да преборя, дано до края не се появи). Последните кръвни+микробиология май ще са към 36та седмица или поне така разбрах. Минах и очния, и ендокринолог, всичко 6 точки, за сега няма причина да не родя по естествен път, но Божа работа. Ще раждам в частна болница в Стара Загора, докторката ми си е там, а аз държа да съм при нея. Нощно време си спя добре (ставам 1-2пъти до тоалетна). И май в общи линии е това при мен🥰

Общи условия

Активация на акаунт