🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 899
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Този гестационен  диабет е много смотана раОта. Почти всички имат или са на границата. И аз така- ендо каза всичко е наред хапвай, но не прекалявай, бременна си трябва ти всичко. АГ-уау -мау диета без това, това и това. А де? Да ви кажа писна ми, малко му отпуснах края.
КРР последните месеци се набляга на млечните заради калция, хубаво каза, организма си го иска само да има кой да го слуша.
Между другото моите нокти последния месец са супер променени- като текстура и самата плочка ми стана като, че ли по- къса, а аз си имах хубава дълга плочка.
След малко влизам на третата фетална 🤩

# 211
Досега на двете фетални бях при един лекар, но сега на третата отидох при друга, че ми е по-близо до вкъщи и аз също се учудих като ми каза, че по това, че вървяло със седмица напред ми се измествал и термина. Малко се шашнах и напрегнах и от това, че винаги всяко следващо било по-голямо. Първото родих 3.6кг и сега ми каза, че вероятно ще е 3.8кг… питах дали има значение какво ям - нямало, ако ще и на портокали да съм, то щяло да си качи толкова, колкото генетично му е заложено.
Не знам колко е така. Ако ям само салати, месо и плодове да речем ще е едно, а ако ям вафли, спагети и чипс друго… все си мисля, че има някакво отношение храненето.
Хей, Есмералда, срещаме се и в тази тема, освен в тази на маникюрите!😀 По повод ноктите, моите доста бързо растат не са се променили като плочка. Косата и лицето също са ми много добре, по-сухи от обикновено, тъй като по принцип са ми мазни.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 12:04 от Rimmona

# 212
Добре дошла.
Аз вече съм в 33г.с. на последния преглед преди около седмица бебчето беше около 2кг. Понеже коментирахме термина 01.02 въпреки, че той казва вървим със седмица напред /като гледа на ехографа/, но не ми е измествал термина, както също каза,че шанса с преносването е голям и не се ангажира с прогнози все още колко кг ще се роди, тъй като е твърде рано за такива. Евентуално това може да се случи в средата на януари.
Аз съм споменавала, че съм фамилно обременена с диабет, но до последното изследване бях все още в границата, малко близко до горния показател, но не са ми правили обременяване с глюкоза.
Досега на двете фетални бях при един лекар, но сега на третата отидох при друга, че ми е по-близо до вкъщи и аз също се учудих като ми каза, че по това, че вървяло със седмица напред ми се измествал и термина. Малко се шашнах и напрегнах и от това, че винаги всяко следващо било по-голямо. Първото родих 3.6кг и сега ми каза, че вероятно ще е 3.8кг… питах дали има значение какво ям - нямало, ако ще и на портокали да съм, то щяло да си качи толкова, колкото генетично му е заложено.
Не знам колко е така. Ако ям само салати, месо и плодове да речем ще е едно, а ако ям вафли, спагети и чипс друго… все си мисля, че има някакво отношение храненето.

# 213
Здравейте! Досега бях в темата за мартенските бебета, понеже терминът ми е 28.02 и със сигурност като с първото смятам, че ще пренося, но днес на третата фетална ми казаха, че се движи със седмица напред и термина ми се измести за 19.02.25г. Затова идвам и тук успоредно да ви следя. Към момента е 1,520кг, вие как се движите?

Ти да не си в Надежда? (уж там предимно преизчислявали термина, моето АГ имаше доста цветущ коментар за такива практики) Аз бях за 27ми и ме перизчислиха на 22ри, сега сигурно някъде около теб, че върви над седмица напред Grinning

Мен ми казаха, дори и да върви по-голямо, пак може да се преноси спрямо изчисления термин. (този от последния МЦ) Не се знае и дали няма да се наложи Цезарово... Аз съм се нагласила, че може да се роди от днес до средата на март, като най-вероятно ще е към средата на февруари Grinning

# 214
Не, не съм в Надежда. Аз пък имам усещане, че ще се роди в началото на март, но да видим. 😀

# 215
Здравейте! Досега бях в темата за мартенските бебета, понеже терминът ми е 28.02 и със сигурност като с първото смятам, че ще пренося, но днес на третата фетална ми казаха, че се движи със седмица напред и термина ми се измести за 19.02.25г. Затова идвам и тук успоредно да ви следя. Към момента е 1,520кг, вие как се движите?
И аз съм на 19.02. Simple Smile Днес точно бях на 3та ФМ, 1489 гр. е малката. Ако си била в Марковс, може да сме се разминали. Grinning

# 216
Моите бяха сравнително сходни, но по-лоши на 120 мин и ендокринологът ми каза - супер са. Като отидох на АГ обаче ми казаха - диета Grinning

АГ каза, че третият резултат трябвало да е под 6.5 за бременни. Моят беше 7.8.. сега, ако трябва да съм честна, не ме сложи на най-строгата възможна. Каза без сладко, ама можело веднъж седмично да изям парче торта или един шоколад / сладолед. За картофите и ориза каза, че не мога да ги спра изцяло, просто да не са всеки ден..

P.s. в същото време вчера бях на очния преглед и офталмоложката само като ми погледна очните ябълки отвътре и каза - май имате гранично висока кръвна захар. Очевидно, че не са ми съвсем наред нещата, на гладно винаги е много гранична 4.96, 4.98, 5.1, а тя не трябва да е над 5.1 при бременни доколкото знам.

За празниците и аз не знам как ще се справя, майка ми вече е започнала с традиционното приготвяне на 4 вида коледни сладки + коледен сладкиш и баклава, въпреки всичките ми уверения, че аз сладко не трябва да ям. Разбирам, че има и други членове на семейството, ама ми е много трудно като има изкушения и никой не ме жали Grinning

Здравейте вчера бях на натоварване с глюкоза и резултатът е според вас как са? Защото АГ каза на диета. Без въглехидрати, сладко, картофи, ориз. Мисля, че това е някакво презастраховане по- скоро ама как да стане това незнам предвид предстоящите празници. Та аз с нетърпение чаках сърмичките на баба. Чакам и стерилната и секрета да видим и от там какво ще изскочи. Вие имате ли подути крайници?
Ами незнам да търся ли ендокринолог сега или не. И дали да спра  напълно всичко или просто да ограничава знам ли 1,2 пъти седмично една вафла или нещо шоколадово предполагам няма да е чак такъв проблем. А картофи и ориз ще гледам просто по малко като количество и не всеки ден. А тестеното него мисля напълно да спра. Пък да видим не слея да спра всичко защото предната ми бременност пак за всеки случай ми спряха всичко и накрая на гладно ми беше 2,90.Ендокринолога в Майчин дом тогава каза да започна да ям, че е много опасно.

# 217
Ами незнам да търся ли ендокринолог сега или не. И дали да спра  напълно всичко или просто да ограничава знам ли 1,2 пъти седмично една вафла или нещо шоколадово предполагам няма да е чак такъв проблем. А картофи и ориз ще гледам просто по малко като количество и не всеки ден. А тестеното него мисля напълно да спра. Пък да видим не слея да спра всичко защото предната ми бременност пак за всеки случай ми спряха всичко и накрая на гладно ми беше 2,90.Ендокринолога в Майчин дом тогава каза да започна да ям, че е много опасно.
На мен ми казаха уж диета, диета, и като спра тотално сладко/тесто, само от време на време някой ориз, преизмит да хапна към месото, и започвам да припадам. Аз попринцип не ям никакво сладко, не обичам шоколади, пастички, вафли и прочее десерти, но сега се насилвам. На няколко пъти щяха да ми викат линейка от ниска захар.

# 218
Гугъл, не, във Фемина бях аз, но сходно вървят нашите госпожици. Hug

# 219
Сладкото няма лошо напълно да се спре, в него не само че няма нищо полезно, ами дори е вредно. Както и пакетираните храни.. Аз си хапвах черен шоколад, но и него ми го спряха. Сега си хапвам Кисело мляко с киви и борвинки/малини и не е зле
Естествено че точа лиги по разни сладки изкушения, но стискам зъби.

Въглехидрати не е добре напълно да се спират. Аз хапвам пълнозърнести Хляб и спагети,  рядко кафяв ориз, зеленчуци на всяко хранене, за закуска и вечеря избягвам въглехидрати. Даже си правих и баница но с пълнозърнести кори. Пица с пълнозърнесто тесто..

При мен на 60мин беше 12  някъде та затова съм на диета, казвала съм го преди и пак ще споделя, за 2 месеца съм качила едвам 1 кг и се чувствам идеално. Изключвам контракциите и другите филми.

Поставих флостерона в крайна сметка и бебчо привечер спи без да мръдне по 4-5 часа и ме е стреснал леко.. но докторите уверяват че ще размине ефекта до седмица. Дано и по-скоро, че пак си ми е притеснено

Ами незнам да търся ли ендокринолог сега или не. И дали да спра  напълно всичко или просто да ограничава знам ли 1,2 пъти седмично една вафла или нещо шоколадово предполагам няма да е чак такъв проблем. А картофи и ориз ще гледам просто по малко като количество и не всеки ден. А тестеното него мисля напълно да спра. Пък да видим не слея да спра всичко защото предната ми бременност пак за всеки случай ми спряха всичко и накрая на гладно ми беше 2,90.Ендокринолога в Майчин дом тогава каза да започна да ям, че е много опасно.
На мен ми казаха уж диета, диета, и като спра тотално сладко/тесто, само от време на време някой ориз, преизмит да хапна към месото, и започвам да припадам. Аз попринцип не ям никакво сладко, не обичам шоколади, пастички, вафли и прочее десерти, но сега се насилвам. На няколко пъти щяха да ми викат линейка от ниска захар.

# 220
Ами въпреки различното становище на еднокринолога, аз лично смятам да слушам АГ, защото реално съветите са полезни независимо от това дали има застрашаващ гестационен диабет или не. Свикнала съм на консервативни АГ още от преди бременността и предпочитам такъв подход, когато им имам доверие.

Аз и преди не съм прекалявала с тези неща, просто съм от хората, които много обичат сладко и сега се държа по-стриктно от преди. Остават има няма 2 месеца, ще ги изкарам някакси, в крайна сметка, освен че го правя за бебето, и за мен ще е добре с оглед по-лесно раждане и сваляне на кг след това…

Моите бяха сравнително сходни, но по-лоши на 120 мин и ендокринологът ми каза - супер са. Като отидох на АГ обаче ми казаха - диета Grinning

АГ каза, че третият резултат трябвало да е под 6.5 за бременни. Моят беше 7.8.. сега, ако трябва да съм честна, не ме сложи на най-строгата възможна. Каза без сладко, ама можело веднъж седмично да изям парче торта или един шоколад / сладолед. За картофите и ориза каза, че не мога да ги спра изцяло, просто да не са всеки ден..

P.s. в същото време вчера бях на очния преглед и офталмоложката само като ми погледна очните ябълки отвътре и каза - май имате гранично висока кръвна захар. Очевидно, че не са ми съвсем наред нещата, на гладно винаги е много гранична 4.96, 4.98, 5.1, а тя не трябва да е над 5.1 при бременни доколкото знам.

За празниците и аз не знам как ще се справя, майка ми вече е започнала с традиционното приготвяне на 4 вида коледни сладки + коледен сладкиш и баклава, въпреки всичките ми уверения, че аз сладко не трябва да ям. Разбирам, че има и други членове на семейството, ама ми е много трудно като има изкушения и никой не ме жали Grinning

Здравейте вчера бях на натоварване с глюкоза и резултатът е според вас как са? Защото АГ каза на диета. Без въглехидрати, сладко, картофи, ориз. Мисля, че това е някакво презастраховане по- скоро ама как да стане това незнам предвид предстоящите празници. Та аз с нетърпение чаках сърмичките на баба. Чакам и стерилната и секрета да видим и от там какво ще изскочи. Вие имате ли подути крайници?
Ами незнам да търся ли ендокринолог сега или не. И дали да спра  напълно всичко или просто да ограничава знам ли 1,2 пъти седмично една вафла или нещо шоколадово предполагам няма да е чак такъв проблем. А картофи и ориз ще гледам просто по малко като количество и не всеки ден. А тестеното него мисля напълно да спра. Пък да видим не слея да спра всичко защото предната ми бременност пак за всеки случай ми спряха всичко и накрая на гладно ми беше 2,90.Ендокринолога в Майчин дом тогава каза да започна да ям, че е много опасно.

# 221
Да ви питам, ще взимате ли isofix база за колата сега в началото или на по - късен етап вече за столчето. За кошчето само с коланите става ли? 🤔

# 222
И аз съм на режим, че втория семестър реших, че ще му отпусна края и ще ям "забранени храни". Бях като малко дете, на което са му разрешили да яде каквото иска от сладкарницата или баничарницата. Освен че бързо качих 4 кг, се чувствах и доста зле физически, падаше ми рязко захарта сутрин.
Сега с режима е супер, 7 месец съм качила около 600 гр, реално колкото е качил бебчо. Нямам такива резки прилошавания и също като не се тъпча, нямам толкова контракции, защото пълният стомах при.мен притиска и се започва, стават ми газове.
За следваща бременност, живи и здрави, още от началото режим ще си знам, никакви junk-ове.
Иначе, 3 дни като минат, апетитът към junk изчезва. Аз замествам, ако положението е много зле с мед или сушени плодове.

# 223
Момичета, а някоя насочила ли се е да ражда във Вита? Много си харесвам следящата ме АГ, но нямам никаква информация за раждането там ... все ми казва, че след 36г.с. ще говорим. Пък аз искам да знам някои неща. Четох теми за Вита, но информацията не беше много нова. Та дали знаете имат ли политика за присъствие на бащата или всеки АГ сам си решава? Бебето дали е при майката след раждането и като цяло можеш ли да се разхождаш в родилна зала, да сменяш пози и т.н. Ходих и на една консултация при Олга, гледах че и назад е коментирано. Готина е, но Паликов не ми вдъхва много доверие, та сега се лутам общо взето и както бях сигурна, че ще раждам във Вита сега хич не знам на къде да се насоча ...

# 224
Да ви питам, ще взимате ли isofix база за колата сега в началото или на по - късен етап вече за столчето. За кошчето само с коланите става ли? 🤔

Аз нямам за кошчето, може и с колани.

https://www.youtube.com/watch?v=wPEcL5RFEEw

Вече явно има различни инструкции в зависимост от модела.

Общи условия

Активация на акаунт