🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 697
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Здравей, Alyssa. Може ли да споделиш каква е цената за раждане в Майчин дом - само избор на екип ли се доплаща? А нощувки, упойка, всичко останало? Аз съм се насочила съм Токуда, искам само да сравня каква е разликата с държавна болница, защото съм чувала, че и там доста неща се доплащат.
Има два вида избор на екип - 300 лв е изборът на акушерка, 900 - на лекар. Можеш и да не избираш екип и да раждаш при дежурните - не се заплаща.
Нищо друго не съм плащала за самото раждане, имах и упойка, и секцио се наложи, не са ми искали стотинка повече.  Сега са направили възможно присъства и таткото, но не разбрах какво се доплаща, защото нашият ще трябва да гледа баткото този път.
За стаите има избор - има безплатни (3 души в стая и баня на етажа), 2-ка със собствена баня (90 лв мисля е), вип самостоятелна, която е 180 лв , сега са направили някакви апартаменти на 12-ия етаж, които май са 250 лв, то там има опция срещу още някаква сума да спи ш таткото.
Седмият етаж е ремонтиран 2017 мисля, 12-ия - 2021 и е доста новичко. За мен си заслужават отворените врати, за да добие човек усещане за мястото и хората, безплатно е да се види.

# 136
Лежала съм два пъти в Шейново,с първата ми бременност заради кървене,а този път заради повръщане по 15 пъти на ден. Родих и дъщеря си там (секцио) , сега ще раждам пак там.
Лоша дума не мога да кажа за никого от екипа. Помогнаха ми и двата пъти, операцията ми мина като по учебник.Самостоятелната стая беше много комфортна,голяма с всичко необходимо. Двора е приятен да разнообразиш болничната обстановка.От приемането до изписването всичко беше супер.
В майчин дом съм обещала на себе си,че кракът ми няма да стъпи,безобразно отношение в спешното.

# 137
Минавам да оставя малко цифри Simple Smile
30+4г.с. бебето е 1.700 кг. Шийката ми е 32мм, измерена вагинално. Плацента  - 1ва степен на зрялост.
Аз съм качила 10 кг.
Продължавам с магнерот 3×1, алеракт 2×1, циклогест ×1, вит. D, B12 и фолиева киселина.
Кръвното ми е 110/70.
След 4 седмици съм отново на ЖК. Тогава ще започнат записите на тонове, които ще са всяка седмица. Ще си взема и документите, тъй като няма да раждам там (Надежда).

# 138
Има ли някоя от вас, при която бебето е седалищно все още и какво ви казаха?

# 139

Аз съм края на февруари и последно (преди две седмици) казаха, че е със задник. Според мен няколко пъти се обърна, хоризонтално седи, по диагонал, бие си главата в пикочния ми мехур... Петък ще видим и ще докладвам.

# 140
При мен бебчо се върти постоянно. Последно миналата седмица беше седалищно, но док каза че е още рано да говорим за предлежание. Надявам се да се кротне с главата надолу скоро.

# 141
Здравейте,искам да попитам за мнение относно държавната болница Света София (бившата Тика Киркова) има ли някоя от вас която се следи там или е раждала? Какви са ви впечатленията относно раждане,следене,стаи и всичко останало? Благодаря предварително🙂

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 21:54 от DY00

# 142
Аз съм с термин края на януари и на последния преглед беше седалищно. Докторът, който ще ме изражда, каза "О седалищно ли ще раждаме" и аз два дена се притеснявах, защото вече съм 33-34 гс. Но на третия ден в 3 през нощта се обърна, в сряда съм на преглед, но съм сигурна, че вече е главично. Надявам се вече да не се мести.

# 143
И при мен май онази вечер се обърна, крачетата ми изглеждат, че са над пъпа. Утре съм на преглед и тонове и ще видим дали съм права.
Иначе при мен преди това си се въртеше,.имаше моменти да е седалищно, после главично. Но аз съм почти 33 г.с. и трябра вече да се обръща.

# 144
Здравейте, момичета, от коя седмица започват да правят записи на тоновете и през колко време са? На тези прегледи само тоновете ли следят или правят и преглед? На всеки преглед ли ви казват размери или си питате? Обсъдихте ли вече с наблюдаващите ви АГ начин на раждане и тези със секцио колко по-рано ви планират операциите?
На мен ще ми е второ раждане с термин 8 март, но от предното мина доста време и съм забравила всички тези неща, а и родих преносено бебе с 10 дена, но два дни след термина лежах седмица, за да увеличим теглото на бебето, тъй като беше много мъничко, защото през цялата бременност бях свалила 17 кг, в момента съм +6кг и бебето си отговаря на размерите за седмицата. Утре съм на доктор и ми се иска да си изясня тези въпроси преди прегледа. Предварително благодаря Hug

# 145
  • Варна
Здравейте, момичета, от коя седмица започват да правят записи на тоновете и през колко време са? На тези прегледи само тоновете ли следят или правят и преглед? На всеки преглед ли ви казват размери или си питате? Обсъдихте ли вече с наблюдаващите ви АГ начин на раждане и тези със секцио колко по-рано ви планират операциите?
При мен започват от 32 гс., през 2 седмици ще са, ще вземат и изследвания някакви, междувременно си върви и ЖК и почти всяка седмица съм на лекар.
Секциото януари ще обсъждаме.

Аз днес нещо не съм ок. Мисля, че пак е от желязото, пих го през ноща. Пак се събуждам и ми е лошо. За щастие без повръщане. Закусих и легнах пак. Ще пия но шпа, че няма да я бъде май без хапче. Имам чувство, че гастрита ми се е обострил.

# 146

Здравей, при мен тоновете започват от 34 седмица, казаха ми, че ще ходя всяка седмица по 1 път, датата за секцио ми казаха да си избирам, понеже съм за 30.01., ми казаха да си избирам между 20-30ти.

# 147
Здравей, вчера писах в януарската тема точно за тоновете, описах процеса как минава. Като цяло всеки лекар преценява кога да започнат тоновете. Следящата АГ ме посъветва да ги започна в 28 г.с. още, но лекарят, при който ще раждам каза, че преди 32 г.с. няма смисъл. Вчера бях в 32 г.с., като ще ги правя 2 пъти в седмицата, понеже съм със застаряваща плацента и трябва да следим бебето. Лично при мен, когато ходя на тонове не ми правят преглед, а само запис на сърдечната дейност + движения и контракции. След това ги пращам на лекаря за разчитане. Следващата седмица ще се видим и ще измери дали е наддал малко поне от протеините, понеже вървим назад. За раждане сме обсъждали секцио, като каза, че след 38 г.с. можем да го направим, стига да е минал 2,500 кг., отново заради застаряващата плацента - по-рано.
На мен ще ми е второ раждане с термин 8 март, но от предното мина доста време и съм забравила всички тези неща, а и родих преносено бебе с 10 дена, но два дни след термина лежах седмица, за да увеличим теглото на бебето, тъй като беше много мъничко, защото през цялата бременност бях свалила 17 кг, в момента съм +6кг и бебето си отговаря на размерите за седмицата. Утре съм на доктор и ми се иска да си изясня тези въпроси преди прегледа. Предварително благодаря Hug

# 148
Здравей, вчера писах в януарската тема точно за тоновете, описах процеса как минава. Като цяло всеки лекар преценява кога да започнат тоновете. Следящата АГ ме посъветва да ги започна в 28 г.с. още, но лекарят, при който ще раждам каза, че преди 32 г.с. няма смисъл. Вчера бях в 32 г.с., като ще ги правя 2 пъти в седмицата, понеже съм със застаряваща плацента и трябва да следим бебето. Лично при мен, когато ходя на тонове не ми правят преглед, а само запис на сърдечната дейност + движения и контракции. След това ги пращам на лекаря за разчитане. Следващата седмица ще се видим и ще измери дали е наддал малко поне от протеините, понеже вървим назад. За раждане сме обсъждали секцио, като каза, че след 38 г.с. можем да го направим, стига да е минал 2,500 кг., отново заради застаряващата плацента - по-рано.

С колко дни изостава? И коя степен ти е плацентата

# 149
Последно, преди 2 седмици беше 11 дни назад, а плацентата вървеше към 3-та степен, но все още беше 2-ра. 

С колко дни изостава? И коя степен ти е плацентата

Общи условия

Активация на акаунт