🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 32 015
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Нерв в случая мисля, че не е, поне засега или поне така се надявам. Казвам го, защото и аз често страдам от това и на мен също ми е голям ужас да не ме хване посред бременност, тъй като ме оправят само силни болкоуспокояващи, каквито в момента не мога да приемам. Аз затова се и надявам Google да е права и да е от токчетата, а не от студа вчера през деня, тъй като ако е настинка, може и нерв да ме хване Sad

За съжаление и не мога да те посъветвам за нерва какво да направиш.. и аз се справям с разни упражнения тип усуквания, които в момента не могат да се изпълняват и противовъзпалителни/болкоуспокояващи..

Иначе и ние си имаме хубав котак вкъщи и го подготвяме за появата на новия човек. Откакто направихме детската стая не го пускаме сам вътре и той много се сърди Grinning ама се наложи, защото го хванахме да спи на няколко пъти в детската кошара. Също така ще започнем и ние скоро с пускането на бебешки плач на различна височина, тъй като вкъщи е доста тихо и спокойно по принцип. Очакваме, че няма да има особен интерес към бебето, поне при наши приятели с мъжки британки така се е получавало.

Звучи ми точно като възпален седалищен нерв. Симптомите са същите на мен ми се възпалява вече няколко пъти преди бременността и много се притеснявах да не се възпали и сега, но уви. Мъчи ме близо две седмици, направо ми се плачеше, защото принципно има упражнения, които облекчават болката, но са невъзможни в това състояние. Обикновено си минава от самосебе си, една от основните причини за възпаление е настинка. Прави си някакви топли компреси, но не и електрическа възглавница, някое вълнено одеало, загрята бутилка и леки масажи.

За домашните любимци. Ние имаме писана 🐈⬛, много привързана към нас, като сянка ми е, върви ми в краката. Спеше при нас в спалнята, в повечето случаи на леглото до краката на ММ или на нощното шкафче до моята глава или на катерушката си. Има достъп до всички стаи, не се катери по плота, не я съблазнява човешка храна, не прави бели. От около месец  започнахме леко-полеко да я отучваме. Взехме и нова катерушка, по-висока и я оставихме на прозореца в хола, влюбена е в нея. Сега в 90% от случаите си спи там вечер. Идва на проверка в спалнята, обикновено сутрин.
Мислим докато сме още в болницата ММ да вземе чорапки, с които е била обута бебка и да и ги донесе, за да може да свикне с миризмата. Пускаме и профилактично бебешки плач. Вече когато се приберем вкъщи ще я оставим сама да пожелае да види бебето, тя като цяло е малко плашлива, така че ще я оставим да направи първата крачка.

Момичета, и аз нещо “пострадах”. По принцип от известно време имам разни болежки, наподобяващи мускулна треска, говорих с АГ и той каза - нормални са и че и други ще се появят.

Вчера обаче не знам вятърът ли ме надуха през деня или от токчетата вечерта ми стана нещо, че бях на коледно парти, но от снощи съм с много силна болка в кръста, все едно съм “секната”. Знам, че е нормално да имаме болки, включително и в кръста, но тази се активира само при движение, опит за навеждане, обръщане, ставане, сядане и на всичкото отгоре имам чувството, че се усилва. Опитах да направя леки движения от йогата за бременни за раздвижване и облекчаване - първият път ми помогнаха, на втория път си останах на земята и мъжът ми трябваше са ми помогне да стана.

Засега съм легнала на дивана, проблемът е, че от много лежане се схващам още повече и всяко ставане дори до тоалетна е мъка.

Случвало ли ви се е такова нещо?

# 286
Жизел и аз бях като теб и се бях притеснила. Започнах 7 месец с +11 кг, сега съм втора седмица на 8 месец (33 г.с) и съм + 11.6 кг, тоест качила съм колкото е наддало бебето. Но аз спазвам режим от началото на 7 месец, много рядко си позволявам по 1 шоколадов бонбон или да пробвам 1 хапка от десерта на някой, махнах всякакъв junk, вкл.теста. Хляб ям на Вита по до 2 филийки на ден. Сутрин обикновено кисело мляко с овесени ядки и плодове, на обяд супа и салата и вечер вече нещо готвено и с месо обикновено. Междинно си правя смути или ядки, или сушени плодове. Пробвай нещо подобно, като режим и няма да имаш проблем и да качваш много още.

Колко си висока? Аз съм +10 в 32+0 и ми се струват много

# 287
Аз съм в 30гс, 1.65см ,забременях 66кг , а сега съм 76 (преди седмица/две).качих 5кг в началото на 7ми месец но не се притеснявам понеже цялата бременност си я карам в леглото. Не се ограничавам от нищо и си спя по цял ден . Според мен е ок ако сте като мен да сте качили г/д толкова.

# 288
Аз съм 175, забременях 59 кг, сега съм към 70 и половина.

Ние сме с йорки, което гледаме като дете.  Доста ни ревнува, особено мен,.но е много умен и обучен. Постоянно му говоря за брат му Grin как е в на мама коремчето, как ще дойде и той ще помага, такива лиготии хаха, но съм установила, че при кучетата разговорите и обясненията наистина помагат и им развиват способността да разбират. Слагам го поне 2 пъти в деня върху корема ми и му казвам- хайде, да видиш брат ти, дай му целувка. Усеща определено, че има бебе там, особено като се движи, гледа учуден корема и после го близва. Като имам контракции идва и ляга до корема и си слага лапичката.
Иначе, мисля мъжът ми да донесе чорапче/боди от родилното, за да свикне с мириса на бебето и после да ги запознаем, докато бебето е в кошчето, след това ще гушна него и ще му обясня, че това е бебето от корема ми и после ще пробвам вече да гушна аз бебето, мъжът ми него. Ще видим. Сигурна съм, че ще свикне. Ще му дадем да му близне крачето. Иначе, друго няма да променяме, кучо си спи при нас на леглото, бебчо ще си е в кошарата. Ще го изкъпе мъжът ми, преди да се приберем и толкова.

# 289
Здравейте в 7ми месец съм и днес повръщах 4 пъти дали трябва да отида до спешното и изчаквах доста време заради повръщането да си изпия задължителните витамини с фолиева киселина изпих ги и веднага повърнах лошо ли е че реално днешната доза най вероятно съм я върнала.Много отдавна не бях повръщам днес не знам какво стана,но поне усещам бебето доста,но не знам дали да отида до спешното защото май и водата повръщам.

# 290
Здравейте в 7ми месец съм и днес повръщах 4 пъти дали трябва да отида до спешното и изчаквах доста време заради повръщането да си изпия задължителните витамини с фолиева киселина изпих ги и веднага повърнах лошо ли е че реално днешната доза най вероятно съм я върнала.Много отдавна не бях повръщам днес не знам какво стана,но поне усещам бебето доста,но не знам дали да отида до спешното защото май и водата повръщам.
Нищо няма да Ви стане, ако не си изпиете витамините един ден. Аз много често дори забравям да ги пия и по два, три дни. Нищо му няма на бебето.

# 291
Аз със сигурност бих се консултирала с доктора, не за хапчетата, а за повръщането

# 292
Ако се опасяваш, че от повръщането си се обезводнила, е добра идея да отидеш до спешното, най-малкото, за да ти пуснат една система.
Но ако вече си добре, можеш да пиеш нормално течности и вече не повръщаш, не виждам нужда да ходиш. Иначе за повърнатия витамин - просто вземи нова таблетка и готово.

# 293
От АГ знам, че до 5 пъти на ден е нормално да се повърне при бременност, над 5 вече трябва да се консултираш. Това е първи съвет, които получих от него. /уточнявам, че не е конкретизирал триместър/. Ако се чувстваш дехидратирана приемай вода с равни количества захар и сол /напр. водна чаша с к.л. сол и к.л. захар/
Фолиевата киселина се приема с планиране на бременността, ако не е започната отпреди това се започва с нея при потвърждение, тя е с натрупване. Това че днес не си я приела не е от значени. Аз сама си спрях комплексните витамини, защото не се чувствам добре от тях само информирах АГ, който каза, че те принципно не са задължителни, ако искам пия, ако не искам не пия, но в този вариант препоръчва разнообразна храна.

# 294
Ако се опасяваш, че от повръщането си се обезводнила, е добра идея да отидеш до спешното, най-малкото, за да ти пуснат една система.
Но ако вече си добре, можеш да пиеш нормално течности и вече не повръщаш, не виждам нужда да ходиш. Иначе за повърнатия витамин - просто вземи нова таблетка и готово.
Благодаря ти много ще отида до спешното защото ми е лошо като цяло не повръщам но говорих с гениколога при който бях на преглед тук и ми каза да взема деган или вомитосхил и ентерол имало вирус сега,лошото е че ме и втриса и мисля да отида малкия мн се бунтува днес и ми каза че като се пообезводниш и повръщаш повече е нормално да е така

# 295
Просто пий течности и почивай. Нищо ти няма. За повръщане не се ходи в спешното. Това не е животозастрашаващо състояние

# 296
  • Варна
Минавам да кажа, че днес ръката ми е доооста по- добре от вчера, май се разминах леко.
Днес бях на лекция, ами май вече не можа да стоя дълго седнала- гърба ме боли, краката оттичат..
Жизел И аз в 7 месец имах едно повръщане за цяла бременност, при мен беше от сорбифера. Мини на диета 1-2 дни на сухари, варени картофи, пий течности и всичко ще се оправи. Ако е било инцидентно като при мен.

# 297
Точно за повръщане определено съветвам да се отиде до спешното, освен ако не е овладяно вече. Бях писала края на септември, че се озовах вече дехидратирана в болницата и ме тръшна 3дни на легло. Вярвам, че щеше да е по-леко, ако бях отишла по-рано в спешното, вместо да пия дегани, електролити вкъщи и да си казвам, че ще ми мине. Оказа се вирус тогава

Има ли някоя сред вас, която до момента не е усещала контракции? Чета ви и като гледам повечето от вас дори успяват да преброят колко на ден имат.. Уж се радвам, че нямам никакви болежки, но започнах да се замислям дали моето е нещо притеснително.. 32г.с съм

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 11:42 от Анонимна*

# 298
Анонимна*, нито предната бременност усещах, нито сега. Първите (и единствени) контракции усетих след като ми изтекоха водите с първото дете , иначе преди това нито на апарат засичаха, нито аз нещо усещах. За сметка на това като ми изтекоха водите и веднага започнаха контракции на всеки 3 минути, нямаше го това бавно засилване и зачестяване, от раз започнаха силни и начесто. Супер различни са хората и телата им, изключително индивидуално е всичко, така че не мисля, че има място за притеснените.

За повръщането - и аз изкарах преди няколко седмици такъв вирус, на косъм бях от спешното, защото дехидратацията не е шега работа, а аз имах и доста висока температура за ден, което не е оптимално. Бяхме се разбрали с докторите, че ако до определен час не я сваля и не спря да повръщам - да ходя. За щастие ми се размина, но ако ти не успяваш да пиеш течности и подобрение няма - може би не е лошо да звъннеш поне да питаш как биха те посъветвали да процедираш.

# 299
Не разбирам защо трябва да се ходи до спешното, вместо на преглед при лекар или дежурен кабинет/неотложна помощ. Спешна помощ има предназначение да се занимава с пациенти с животозастрашаващи състояния. Когато се ходи за разстройство и повръщане и лекарите се занимават с такъв пациент, може да се лиши друг, който наистина има нужда от спешна помощ от такава.

Ако повръщането продължава - отидете на преглед.

Иначе за контракциите- моята приятелка също си мислеше, че няма, но при записа на тонове се оказа, че има, но не ги усеща. Бременната матка контрахира ежедневно, някои с по-чувствителна такава, ги усещаме, други не ги усещат.

Общи условия

Активация на акаунт