🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 114
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, удрял ли ви е ток по време на бременност? По принцип гледам да не се филмирам, но се преместихме в нов апартамент преди няколко дни и докато чистих миялната ме удари токът. Мъжът ми твърди, че е заземена, но не се усети така 😄 То за малко беше, ама до предлакътя го усетих. Дали мислите, че може да стане нещо ... хич не ми се ходи на прегледи на 24ти, ама се чудя ...

# 526
Здравейте! Аз минавам да се оплача. Утре влизам в 32 г.с. Вчера отидох на преглед заради малко по-остри болки ниско долу, дори по-силни от лявата страна. Всичко с бебето беше ок, каза ми да пия но шпа и днес да отида на тонове. Днес тоновете бяха ок, но на преглед за разкритие установи, че шийката ми е скъсена и главата на бебето е ниско долу. Прегледа беше ръчен, а не с ехограф. След нова година иска да направим профилактика с кортикостериоди за разгръщане на белите дробове, ако случайно тръгне по-рано. И да лежа, за да устискаме поне до 36 седмица. Доста се притесних. Имаше едно момиче тук, което щеше да слага тези инжекции, ако може да сподели дали е имало някакви странични ефекти.

Не се притеснявай. Странични ефекти почти няма, единствено бебето може да стане по лениво, но не е задължително. Колко см ти е шийката? Защо не помислят за слагане на песар?

Не ми каза колко см е, каза “че е скъсена, скъсена е, но нямаш разкритие и главата на бебето е ниско”… Той на вагинален ехограф не я гледа, само с напипване. Успех на всичко момичета! 🍀 Дано избутаме до 9 всички 🍀

# 527
Болки в крака имах 3 седмици преди да родя. Усещането беше все едно се сгъва и нямам крак за известно време.

Бебето го усещам все едно ми прави цито...
Гърдите ми са твърди и някак плътни.

Да ви разсмея, понеже съм с импланти, много голям страх ми е, че от кърменето кожата ще се разтегне и жлезата и моята тъкан ще слязат под импланта хахаха

# 528
Постът преди мен на GNA е толкова успокояващ и вдъхващ надежда след като съм написала по - нагоре, че имах болка в крака и че лежа за задържане 😑😃

# 529
Лили,

Скрит текст:
Някои лекари считат (защото тука няма еднозначно мнение и трудно може да има), че при секцио рисковете са по-малко, защото липсва периода на чакане на разкритие и напъване при естественото раждане, през който могат да се случат различни неща - например, може да се оплете в пъпна връв (макар че природата си има механизми, които пречат това да се случи), може да застане в неоптимална позиция и да се "заклещи", може да преживее фетално страдание - тогава падат тонове, може да тръгнат зелени води и тн. Всяка от тези ситуации си има решение - едно от тези решения е раждането да премине в секцио нищо, че е започнало като естествено и това е страх на много родилки. Разбира се, хубаво е да се знае, че това все пак не е масовия случай. В повечето случаи жените си раждат съвсем нормално.

При секциото, обаче, ситуацията не е абсолютно перфектна, защото от една страна, без естествения порив на бебето да излиза вече, е възможно организма му да не е напълно подготвен и за него да бъде по-голям стрес рязкото излизане във външна среда. Понякога бебета, родени със секцио, дишат по-трудно в началото, защото липсва изтласкването на водата в дробовете, което става при естественото раждане, и имат малко по-ниски оценки по Апгар (което не е фатално, разбира се). При секцио бебето не минава през родовия канал и не обира полезните бактерии от майка си, което потенциално може да го направи по-болнаво в началото (отново, не е задължително). Друг минус, според мен, е това, че при секцио поне 24 ч сте разделени с бебето, което може да е голям стрес за някои дами.

И двете си имат плюсове и минуси, но в никакъв случай една родилка не трябва да се чувства наплашена или да смята, че нещата не са ОК, ако се наложи, който и да е от двата варианта. Днешната медицина е дръпнала много напред - днес се израждат деца от 25 гс нататък и оцеляват без последствия. Аз имам позната, родила в 7ми месец естествено. Гадни истории и за двата типа раждане може да прочетеш къде ли не, хората обикновено пишат като има проблем, но в действителност с днешните възможности на апаратура, медикаменти и техники за възстановяване, и двата начина на раждане са безопасни, често вече протичат леко и без проблеми нито за бебето, нито за майката.

Ако търсиш еднозначен отговор, обаче, такъв няма. В една ситуация за бебето ще е по-добре да се роди естествено, в друга - със секцио. За майката също. Има жени с много много леко протекло възстановяване след секцио, както и такива, за които е предизвикателство. Има дами, които обикалят коридорите на болницата от скука 2 часа след естествено (мама е била така) и други, които седмица-2 имат дискомфорт при сядане, пишкане и тн. При всички положения, обаче, е въпрос на късмет, може би мъничко на подготовка.

С всичко съм съгласна като цяло, по принцип има и плюсове чиста хормонално и за майката, и за бебето да минат през естествено раждане, за имунитета на бебето. - също.  На мен ми е тъжно, че предния път не стана, а и сега, но това е положението.

Единствено да кажа, че не са задължителни тези 24 часа след секцио (поне в Майчин дом). Мен ме вдигнаха на осмия час и се качих при бебето, сега пак попитахме на отворените врати и казаха, че е строго индивидуално при тях колко време ще държат някого в реанимация.  Сега като говорих с лекаря каза, че (ако всичко е наред) пак ще опитаме възможно най-бързо да ме качат при детето. Да, доста повече е от след естествено раждане, разбира се, но не е задължително да е 24 часа.

# 530
Здравейте! Аз минавам да се оплача. Утре влизам в 32 г.с. Вчера отидох на преглед заради малко по-остри болки ниско долу, дори по-силни от лявата страна. Всичко с бебето беше ок, каза ми да пия но шпа и днес да отида на тонове. Днес тоновете бяха ок, но на преглед за разкритие установи, че шийката ми е скъсена и главата на бебето е ниско долу. Прегледа беше ръчен, а не с ехограф. След нова година иска да направим профилактика с кортикостериоди за разгръщане на белите дробове, ако случайно тръгне по-рано. И да лежа, за да устискаме поне до 36 седмица. Доста се притесних. Имаше едно момиче тук, което щеше да слага тези инжекции, ако може да сподели дали е имало някакви странични ефекти.

Не се притеснявай. Странични ефекти почти няма, единствено бебето може да стане по лениво, но не е задължително. Колко см ти е шийката? Защо не помислят за слагане на песар?

Не ми каза колко см е, каза “че е скъсена, скъсена е, но нямаш разкритие и главата на бебето е ниско”… Той на вагинален ехограф не я гледа, само с напипване. Успех на всичко момичета! 🍀 Дано избутаме до 9 всички 🍀

Обаче с ръка въобще не е точно да се мери шийката

# 531
Момичета, удрял ли ви е ток по време на бременност? По принцип гледам да не се филмирам, но се преместихме в нов апартамент преди няколко дни и докато чистих миялната ме удари токът. Мъжът ми твърди, че е заземена, но не се усети така 😄 То за малко беше, ама до предлакътя го усетих. Дали мислите, че може да стане нещо ... хич не ми се ходи на прегледи на 24ти, ама се чудя ...

Заземил е да не казвам кое Grinning Или трябва да се види талбото. Да ви светят лампите като са изключени? (сериозно питам, утечки, връщане на фаза, има 110 неща). Задължително го хвани и да разглоби контакта на миялната, да се види дали е заземен, порвете и дали са заземени другите контакти на всичко с мотор, било то миялна, пералня, печка, микровълнова, всичко. При двупроводна система да провери къде е 0 и фаза и да на прави едно мостче между 0 и земя на контакта. При трипроводна - ясно, но ако е възано и ви е трипроводна трябва да дойдат от ЧЕЗ да проверят таблото, защото земя нямате.

Аз съм инженер и направих всички контакти/ел неща вкъщи (без таблото, че го парвихме преди месец), но откакто съм бременна не пипам. Възможно е да е заземено точно едно нищо и това да ти е натрупана статика. Пусни я два/три пъти и накарай мъжа ти да пипне корпуса. Ако нещо е дало късо щеше да е по-голямо "разтърсването", според мен. Ако мърда аз за дечко не бих се притеснила, ама ако нещо те съмнява, веднага отивай. И другото - докато не провери всички контакти мъжът ти да ползва САМО ТОЙ еллектроуредите. Stuck Out Tongue

# 532
Аз не бих се доверила на преглед с ръка. 21 век сме, има апаратура за тази работа. Почивайте днес и отидете тези дни някъде, където ще направят адекватен преглед.

# 533
Здравей, аз ги сложих тези инжекции миналата седмица.
Не съм забелязала странични ефекти, не е било по-лениво бебето.
Единствено, че разбрах от доктора, че до 34 седмица могат да се сложат тези инжекции, ти в коя седмица си?

# 534
Единствено, че разбрах от доктора, че до 34 седмица могат да се сложат тези инжекции, ти в коя седмица си?

Защо само до 34 седмица?

# 535
Ако не се лъжа, защото бебчето вече няма нужда и би трябвало само да се справи с дишането, без инжекции , които разтварят дробчетата най-общо казано.

Защо само до 34 седмица?

# 536
И аз да се включа, 34+ бебето е около 2500 и вече няма овъртяна пъпна връв. Шийка вече не ми мерят. А конците ще ги махат 37-38 г.с Обсъдихме и раждането.
П.С в миналото е било ясно,че стигне ли се до секцио един от двамата ще умре.  Добре ,че вече има упойки и имаме право на избор. Само че от еволюционна гледна точка вече се наблюдава стеснение на таза при жените ,тоест може да се стигне до момент ,в който няма да може да се ражда вагинално.
Аз за себе си избирам нормално раждане ( стига да няма предпоставки за секцио) с пръствие на таткото. И в крайна сметка това дете трябва да се роди по един или друг начин и за мен това е най -важното.
И честно да ви кажа избягвам да чета много тук,че лееко се напрягам. Интересува ме как вървят бебетата ни,как се чувстваме и т.н ,а не нещата които се дискутират така ожесточено .

# 537

Утре влизам в 32, но той ми каза след празниците към 6, 7 януари да ги сложим. Това, което ме тревожи е, че имам болки и да не вземе да тръгне по-рано…

# 538
Успокой се най-вече. И аз бях много панирана от доктора, като каза да слагаме инжекциите и си мислих, че няма да устискам до датата за секцио. Всякакви лоши сценарии ми се въртяха в главата. Така само си зачестих контракциите и не си направих никаква услуга.
Щом тоновете са били добре и той вчера не ти е казал, че едва ли не ще тръгне тези дни трябва да бъдеш спокойна.
Ако толкова те притеснява или те боли силно отиди на преглед отново, не чакай.
Само трябва да знаеш, че всичко ще бъде наред, повтаряй си го и така и ще бъде. 😊

Утре влизам в 32, но той ми каза след празниците към 6, 7 януари да ги сложим. Това, което ме тревожи е, че имам болки и да не вземе да тръгне по-рано…

# 539
Лекарите са ви за бой. Говоря за момичетата, на които им е казано "да се устиска", в "болница за всеки случай", "ниско е"...
Ами ниско е. Нали трябва да стои там. Да разширява постепенно. Кое в бременността става внезапно? А и нали трябва да има място и за нашите органи. Помислете... А и ние сме си в края. Това с болниците за всеки случай... ако имаше нужда, нямаше да го казва, а да се действа.
Друго, което ми прави впечатление, доста сме с шийки 37мм в 31 г.с. , в това число и аз. Ползваме си прогестерон, все още. И това ми прилича на презастраховане.
И всъщност, сме си доста добре. Вярвайте, като стане нарпечено, нито една няма да седне и да пише тук. А със сигурност има такива, на които от сърце желая бързо да преминат през трудностите и със щастлив край.

Общи условия

Активация на акаунт