🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 079
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Аз снощи май преядох. Казвала съм, че от както съм бременна нямам усещане за глад и за ситост. Та ноща беше тежка, убиха ме тези киселини. Днес продължават, почти нищо особено не съм яла днес. Разтоварвам след вчера.
Бебето си мърдаше повечко снощи да, но бяхме 25 човека, музика, емоции.
Краката ми ще се пръснат, подути са, не могат вече и след спане да се възстановяват. Още месец как ще изкарам не знам. Все по - тежко ми става. Кг и те се качиха- ударих 20 вече.

# 571

Честито Рождество!
Бъдете здрави, вие и вашите семейства и знаем, че най-хубавото предстои!

Аз мисля, че казах или тук или във ФБ, че никъде няма да ходим, тъй като не се чувствах добре. Въпреки, че си бяхме вкъщи да ви кажа доста си се изморих на 24-ти готвене, истории, докато седнем на вечеря и вече ме стягаше корема. Почти не спах цяла нощ. На 25-ти щях да си почивам цял ден, но родителите на ММ дойдоха за малко. Постояха час, два но от това седене цял следобед пак бях със стягане, болки. Днес пък бяхме в движение, трябваше да сменим единия подарък и общо взето ми беше първия ден на излизане от една седмица. Голям оптимист съм мислех си, че ще се поразходим в мола, но бързо  поисках да се прибираме. Бебка не спира да се разтяга, напоследък движенията и са бих казала на моменти доста болезнени, усещат се доста силно. Обобщено празниците ги изкарахме “весело”. Повече няма да си правя планове за почивка. 😂

# 572
А за киселините какво правите? Преди бременността не съм имала, а до скоро се случваха рядко. Но от 1-2 седмици е страшно положението, много ме мъчат. Аз взимам Rennie, които временно помагат, но все по-малък ефект взеха да имат.

# 573
Най-много ми помага газираната вода…

А за киселините какво правите? Преди бременността не съм имала, а до скоро се случваха рядко. Но от 1-2 седмици е страшно положението, много ме мъчат. Аз взимам Rennie, които временно помагат, но все по-малък ефект взеха да имат.

# 574
Аз дъвча Талцид. За момента ми помага.

# 575
Как се чувствате покрай събиранията с близките? Забелязах, че малкият е доста по-активен когато съм сама или с моя. Иначе потупва по веднъж и спира.

При шум много се разтяга, снощи беше трудно, едвам издържах да бъдем на гости. Иначе при нас е нещо страшно, маратон от 4 дни софри, три от които аз ги хоствам с яко бачкане и шетане. Днес щях да се разрева, мечта ми е да си хапна печени картофки, еми дойдоха повече хора и за мен почти не остана, изтъргах си две лъжички от тавата и си ги изядох, после доядох тези от чинията на майка ми. Никой не разбра и не ме хвана, иначе щяха да си преотстъпят порцията, просто не исках да моля никой.

За киселините - тези в характера ми, нищо не помага, става по-зле с празниците, особено ако чуя още веднъж как едно време е било по-добре и как са съсипали тази държава. За тези в стомаха, оказа се при различна позиция да детето ги има, сега за мое щастие е хоризонтално разположен, как все още намира място - не знам, но както бяха жестоки изведнъж изчезнаха и не ходя на 15 секунди до тоалетната. Поне той ме пощади. Иначе помагаше само и единствено газирана вода и лежане на висока възглавница, най-добре две, на лява страна.

# 576
Аз за киселини използвам Гавискон, но от хапчетата за дъвчене. Помагат ми през нощта, а през деня само газирана вода пия и съм добре що-годе.

# 577
И аз лежа от едно боледуване с хрема на две възглавници и наистина има ефект хем преди за хремата, хем и сега с киселините. Почти не усещам киселините, а когато съвсем леко се усещат, взимам Г@вискон.

# 578
При мен се върна началото на втория триместър, не получавам всеки ден киселини, но си имам боря ги все още с ябълки / всъщност даже всяка вечер ям задължително/ и сода.
Снощи ми текна и кръв от носа, този път не се панирах като първия, но ей така от нищото.
От качените кг +18, поне аз така си мисля, започнаха да ми отичат и ръцете. Всяка сутрин се будя с болки в ставите на пръстите и трудно ги свивам. Напоследък и доста често започнах да изпускам разни неща. Проверявах за някакви методи за облекчение, но нищо не намерих.
Днес сложих боти за първи път от 01.12 и ми идваше да се разплача след първия час. Глезените и те доста ми отичат и лошото е че не спадат след сън.

# 579
Аз си развалиха режима по време на празниците и една седмица преди това и сега треперя колко ще ми е захарта и дали не съм качила рязко. Доста по-подута съм, от там - газове, покрай тях контракции и съответно - бебчо не е толкова активен. Добре, че приключи голямото плюскане, та от утре да си започна пак режима, че да сваля някой излишен кг или поне да задържа тези в момента. Последно бях +12, сега не се знае...
Много мразя усещането от тежест от преяждане, а пък като съм бременна, още повече. Направо се мразя тези дни Grin

Иначе, киселини нямам още, но имам газове от гадния начин на хранене и съответно ме боли и имам контракции. Боли ме и ниско долу, като напрежение, а явно от раздутите черва и бебчо, пикочният ми мехур е нон стоп притиснат и съм през 10 мин в тоалетната, вкл.и през нощта. То аз и не спя, инсомнията ме гони доста.
При мен и контракциите станаха доста по-болезнени. Вече явно започнаха Бракстъп хикс. Ако ме хване, докато съм права и ходя, направо ми се подкосяват краката. На 31.12 съм на преглед, ще споделя на АГ, да видим и шийката как е, че вече съм 35 г.с. и да не вземе да ни изненада бебчо, без да очакваме.

Иначе аз гледам да се движа активно, хем за по-лесно раждане, хем да не свиква тялото с постоянно лежане, че после е трудно, натоварва се и сърцето. Празниците, освен плюскането, минаха прекрасно и споделено. Но за мен Коледа е вълшебна и винаги си правим празниците вълшебни също Simple Smile Малко ми липсва, че няма да пътуваме за Нова Година, но ще наваксаме за 2026 Simple Smile

Вие как сте с настроението? Странно, обаче колкото повече идва моментът, ставам все по-спокойна и балансирана. Сякаш страховете, които имах, си ги отработих и сега вече съм готова изцяло. Ще видим как ще е и като дойде бебчо. Нямам търпение вече, хем да ми олекне физически, хем и да си го видя и гушна. Heart

С мъжът ми днес обсъждахме каква ще ни е организацията през първите два месеца, когато се събужда за хранене през 2-3 часа. Май май, за огромно съжаление той ще спи в другата стая, за да може да има сън, хем за работа, хем и единият от нас да е в кондиция, за да може да отменя другия, ако се наложи. Иначе двама недоспали и смазани възрастни с едно новородено, не е добра идея. Уикендът той ще остава с бебчо вечерта, за да мога аз да спя тогава. После вече, като започне да спи по 6 часа вечер, като отпадне едното хранене, стига да не е ревлив и да не ни мъчат коликите, вече ще е друго. При нас планираме да идват и бабите- първата седмица едната баба, втората другата баба.
Вие обсъждали ли сте вече разпределението на задълженията и ще идват ли баби да помагат?

# 580
С мъжът ми днес обсъждахме каква ще ни е организацията през първите два месеца, когато се събужда за хранене през 2-3 часа. Май май, за огромно съжаление той ще спи в другата стая, за да може да има сън, хем за работа, хем и единият от нас да е в кондиция, за да може да отменя другия, ако се наложи. Иначе двама недоспали и смазани възрастни с едно новородено, не е добра идея. Уикендът той ще остава с бебчо вечерта, за да мога аз да спя тогава. После вече, като започне да спи по 6 часа вечер, като отпадне едното хранене, стига да не е ревлив и да не ни мъчат коликите, вече ще е друго. При нас планираме да идват и бабите- първата седмица едната баба, втората другата баба.
Вие обсъждали ли сте вече разпределението на задълженията и ще идват ли баби да помагат?
Ние за задължения не сме говорили, явно нещата ще се случват в движение,но със сигурност няма да става през нощта той,малко ме и съмнява да спим отделно,но ще разберем какво ще е като дойде,че сега нито знаем дали ще плаче много бебето,нито дали ще се усетят коликите.. 😅
За бабите-понеже аз съм от друг град, майка ми ще дойде за около може би 2 седмици,може и повече, според зависи как се чувствам,другата и тя ще е на разположение, ако има нещо. 😊

# 581
При нас спането ще е като при първото - единият спи с бебето в детската, другият - в нашата спалня. ММ си ляга по принцип късно, така че той е отговорен по бебешкия въпрос докъм 1.30 (аз лягам в 10 някъде, за да ми се съберат 3.5 часа непрекъснат сън) , аз -през останалата част на нощта.  По принцип баткото се будеше ужасяващо до 2 г, та съм се подготвила пак за неспане Grinning

Другите задължения - както дойде, той и предния път всичко от ежедневните неща правеше (без кърменето, естествено), очаквам и сега да е така.  За мен си остава цялото планиране, което така и не измислихме как да се раздели Grinning т.е. аз следя какви дрехи има детето и от какво има нужда, аз ги избирам, поръчвам и давам за обличане, аз планирам посещенията при лекари и го водя (обикновено са в работно време), аз организирам и водя захранването, после си  следя сроковете за детска кухня/ясла/... . На английски му казват "mental load" - той всичкият си е за мен Grinning сега се опитваме да прехвърлим част от този на баткото на таткото (той да следи групата на градината, кога се събират пари за театър, кога са им снимките, кога какво трябва да се прави), аз си оставам дежурна по дрехи, обувки и лекари, че там изобщо не му е силата на ММ.

Баби при нас планираме да не идват за дълъг период, но нашите живеят в същия град, така че могат да дойдат за час-два ако се налага. Поели са да  водят голямото дете в самото начало на плуване, че няма да смогвам с бебето, а не искам да лишаваме баткото.

# 582
Ние също сме обсъдили всичко.
След като ни изпишат, първо за една седмица ще дойде моята майка, след това свекърва ми. Общо взето да не съм сама по цял ден. ММ в началото на годината принципно му е по-натоварено и му се налага по-често да ходи до офиса, след това ще си е хоум офис през повечето време. Задълженията от страна на битовизми са ни били винаги сподели с изключение, че той не готви и сега е поел значителна част от тях. За бебето ще се грижим и двамата, ще спи при нас в спалнята. Ще си покаже и зависи изцяло от него- дали ще спи или няма да спи, как ще му изградим режима.Мисля от самото начало да се научи да различава ден и нощ.

# 583
Ние планираме нещо много подобно на Alyssa. Отсега имаме разлики в това кой кога ляга и мисля, че можем да се напаснем. На нас ни е първо бебе и нямам никаква идея какво ще бъде, така че засега не сме коментирали цялото разпределение на труда. Grinning Имаме късмета таткото да има бая хоум офис като самата работа му е гъвкава в голяма част и ще може да помага. Бабите, общо взето, са пас при нас. Майка ми е много наблизо и може да отскочи за малко, но за по-сериозно гледане, трудно, тя си е на пълен работен ден.

Ние тази Коледа я карахме мнооого домашно и скромно, и съответно нямаше големи преяждания та си спестих подуването и киселините. Други Коледи и НГ е съвсем различно като организация при нас, но тази година реших да не се силя. Ходихме вечерта у роднини, хапнахме, но общо взето си спестих огромните трапези. Бяхме си предимно вкъщи с тук таме разходки напред назад и в парка. София е празна в момента и е много спокойно.

За мен като някаква мини ретроспекция на бременността ми до тук (наближавам 33 гс) мога да кажа, че първия триместър (и по-точно втори, трети и половината от 4ти месец) ми беше в пъти по-гаден от засега третия триместър. Тогава пишках ХХХХХХ пъти повече вероятно заради комбото ниска плацента, седалищно предлежание и някакъв мой си хормонален микс и бях пред нервна криза по едно време с това висене в WC през 10 мин - стигала съм до 60-70+ пишкания на ден. Болеше ме главата често, гадене редовно, повръщане малко, ама не минах без хич и и в тия колосални жеги с ниското кръвно бях като пребита 24/7. Сега съм значително по-добре - нищо, че ми натежава корема, че тук таме се втвърдява и че се изморявам бързо като захвана нещо. Аз все наопаки на нормалните хора, но от края на 6ти месец си правя тренировки, активна съм, доста по-енергична, спя си нормално с 1-2 ставания за пишкане нощем. Само дето ми се спи доста повече.

# 584
Ако трябва да бъда честна, повече преядох вчера с остатъците от храна, отколкото на празненствата на 24.12 и 25.12 Grinning

Иначе да, бая си хапнах, няма да ви лъжа, но всичко беше много вкусно и си заслужаваше хаха.

С мъжа ми не сме говорили изобщо за разпределение на задълженията. За скромните ни почти 10 години заедно, досега се е доказал като мъж, който никога не ме оставя да правя всичко сама, напротив, има доста от домакинските неща, за които разчитам изцяло на него. Та се надявам, че и сега ще е така и без са правим сложен график. А и ни е първо бебе, реално още нямаме некаква представа какво точно ще се случва и къде и как бихме могли да разпределяме нещата, така че се надявам нещата да се случат естествено с времето.

При нас бебето също ще е от ден 1 в неговата си стая и аз ще се преместя там за първите няколко месеца. В началото мъжът ми ще е при мен за първата седмица, после, когато се върне на работа ще си се върне в нашата спалня и ще идва при мен, когато не му се налага много ранно ставане или не го очаква тежък ден. Така той ще е в кондинция и ще е по-адекватен и на работа, и вкъщи.

Иначе с майките ситуацията е следната. Точно преди около година взехме на майка ми (тя живее по принцип в друг град) малък апартамент близо до вкъщи, който до скоро ремонтирахме. Сега по празниците тя се нанесе за първи път. Тя няма да живее там постоянно, но ще си живее в него, когато идва в София и ще е на има няма 400 метра от вкъщи. Майка ми е по-възрастна, така че очаквам да ми помага повече с домакинските задължения, отколкото със самата грижа за бебето, ама ще видим, на нея ще й е първо внуче. Майката и бащата на мъжа ми си живеят в София, но те ходят на работа и не очаквам помощ от тях с грижите за бебето.

Иначе и аз като Google76 смятам, че вторият и третият триместър засега са по-добре от първия. Въпреки че нямах интензивно повръщане (горе долу веднъж седмично) бях изключително изморена постоянно и нямах сили за нищо. Сега, освен киселините, общо взето се чувствам добре. Дано така да остане. Днес официално съм 32 г.с. и ще бъда за първи път на тонове след малко. Стискайте палци всичко за върви наред.

Общи условия

Активация на акаунт