🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 929
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Виж си хемоглобина и желязото, може да имаш дефицит и от там да идва умората.
Иначе за гърдите писах, точно защото и аз се чудя ще мога ли да кърмя, ако там няма никой Grinning Но явно и други са така, тъй че имаме още време да видим.

# 691
Добре са ми резултатите, понеже всеки месец ми се изисква пълна кр.картина и урина и така следим нещата. Хемоглобина е 116, АГ каза, че не трябва да пада под 100. 🙄 Приемам и препарат за него.

# 692
И аз нямам стрии и съм много зле с мазането. Общо взето, не се мажа. Дано не се нацепя накрая.
Иначе за кг, май съм вече 13-14 отгоре, почти 36 г.с. Вече не искам да се меря, защото се депресирам...

Аз сега имам друг проблем - изби ми херпес на лицето, над устната. Обаче аз имам и тип 1 (симплекс) в интимната област. По време на бременността ми избива два пъти, заедно с такъв на лицето. Не знам как симплекс е попаднал  отдолу, но е факт...
Сега се притеснявам дали няма да избие и в интимната област или да има нещо и да е безсимптомно. Бебето може всеки момент да дойде, планирана съм за естествено раждане. На 07.01 съм на преглед и ще говоря и с АГ. Дали е имало някоя мама в подобно на моето положение? Хич не искам цезарово, заради един тъп херпес...

# 693
Точно онзи ден ми се появиха първите стрии по корема, въпреки цялото мазане, но аз го очаквах, де.  Предният път се нацепих след раждането, но после много избледняха, надявам се и сега да е така. Килограмите са +10 засега, утре влизам в 35-та седмица.  Интересното е, че по всяка вероятност ще вляза да раждам точно същите килограми като предния път, при положение, че сега стартирах от повече, а и с двете бременности еднакво внимавам какво ям (имах ИР, така че все следя) .

Вчера си събрах окончателно багажа, днес започвам прането, чувствам се вече готова да идва човечето Simple Smile в рамките на януари трябва да съм родила, така че му се вижда краят!

# 694
Стрии по корема засега нямам, но имам 2 малки отстрани на гърдите. Sad Хем се мажа с Палмърса. Явно тях съм пренебрегнала повече, а пораснаха бая. 9.5 кг съм нагоре от старта (33 гс). Днес се качихме до Копитото (с колата) да видим над облаците слънчице. Много ми вдигна настроението. Направихме мини разходка горе, ноо вече определено не съм за разходки. Упражненията поне си правя.

Някоя от вас има ли т.нар lightning crotch? От време на време като прекарам повече време на крак усещам как ме прерязва като ток нииииско долу едно много неприятно усещане - като болка, ама не баш.

Бебето хълца всеки ден - около 1-2 пъти дневно по 5-10 мин, аз четох, че е напълно нормално и означава, че вече си тренира диафрагмата, за да диша по-лесно после и гълта околоплодни води.

# 695
Аз имам малко странен въпрос 😅Ще перете ли вашите неща за болницата с бебешки препарат? Чудя се понеже ползвам за нашите дрехи омекотител, да не дразни бебчо ?

# 696
Стрии нямам. Дано задържа до края така.
Мажа с бебешко Джонсън.
Гърдите ми са  грозно големи. И гърбът ми също.
Днес навършвам 34 г.с и съм +15кг.
Не се чувствам много ок от този факт, че забременях 65 и... Ама ще ги сваля. Няма да се отчайвам.
Много е активно бебето и често ме събужда през нощта. Но това не ме притеснява.

Пера с бебешки препарати всичко, откакто знам, че съм бременна. Не ми се ползва за всяко нещо отделен.

# 697
Даже не ми е минало през ума да пера моите дрехи с бебешки препарат, а този уикенд извъртях N брой перални с бебешки дрешки, ей тъй, да съм подготвена от по-рано, нищо че съм в 33 гс. Но сега, като го казваш, има някаква логика, нали се допират до бебето. Надали обаче ще се затормозявам и това да го мисля.

Аз последно бях +10 кг в 31 гс. И нямам желание повече да се меря изобщо, да не се плаша излишно Grinning

# 698
Zuchero, моето първо бебе хълцаше страшно много. Така се и ориентирах дали е с главата надолу Smiley Сега второто бебе не хълца много, чак ми е странно, че не хълца.

Аз с първото бебе започнах да използвам бебешки течен препарат за пране за всички дрехи. Не исках да има разлика в аромата на моите и неговите дрехи, за да не му създавам дискомфорт. И омекотител не ползвах тогава. В един момент започнах всичко да пера с обикновен препарат. Днес ще пера бебешките дрешки и ще сложа бебешки препарат, но за моите ще видим, засега ще са с обикновен.

Аз в последно време съм в лека депресия. В София е мъгла по цял ден, не може да се излезе на свеж въздух. Вие как се справяте с тези настроения?

# 699
Някоя от вас има ли т.нар lightning crotch? От време на време като прекарам повече време на крак усещам как ме прерязва като ток нииииско долу едно много неприятно усещане - като болка, ама не баш.

Като разхождам кучо на обяд. Към края на нашата 30-минутна разходка вече няколко пъти го усещам. Рязко, внезапно и остро. За кратко. В средата точно. Мислех си, че някой сритва отвътре пикочния ми мехур.

# 700
За кг ,съм +10 ,35+4г.с . Мажа се,за сега нямам стрии , но може и да се появят като родя. Иначе знам ,че тепърва гърдите ще се пълнят с мляко и ще станат голееми,моите сега са само с 1 размер нагоре.
lightning crotch имам поне веднъж дневно,при повече натоварване.

# 701
Ще започна по ред на въпросите 🤭

Аз от преди бременността си имах малко стрии отстрани на бедрата и няколко на кръста. От бременността засега нямам, като започнах да се мажа  с Палмърс- изразходих лосион, имам и масло. По препоръка на дама от тук си взех и олио на Мустела. Общо взето мажа се по веднъж на ден с каквото хвана, при мен от опъването на кожата има и сърбеж, така че и когато имам сърбеж.
Качила съм общо до сега 20кг, само че стартирах от 50кг, 36г.с., нямам здравословни проблеми като кръвно, захар и си хапвам всичко. Единствено съм намалила соленото последните две седмици, заради отичането което получих на ръцете.
На мен гърдите ми пораснаха от от 70 В минах на 75 D, преди ги усещах по стегнати, а сега са някак си меки и се чудя в тях изобщо има ли кърма.
Относно бебешкия перилен препарат единственото нещо, което съм си изпрала с на бебето нещата са дрехите ни за изписване, просто защото са в един десен и са нови. Таткото е влюбен в него и ме кара да пера и неговите 😂 /понеже в момента ни ги пера поотделно/. За бъдеще ще видим. Не съм ползвала омекотител за дрехите не бебето.
Времето при нас е страхотно, слънчево към обяд е приятно за разходка, но разходките са ми забранени.
Днес почти събрах багажа, остана само на бебчо. Измих помпи, шишета, стерилизатор. Всички дрешки, чаршафи, пелини са изпрани и изгладени. Горе долу успях да сложа и къщата в ред и сега остана да чакаме. 😇

Момичета, имате ли стрии? Как сте с килограмите?
До преди няколко дни ми нямаше нищо и вчера забелязах на две места червени линии и ги правя на стрии,бих постнала снимка, но не знам дали е удачно.. 🥲

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:45 от Mariq878

# 702
Здравейте момичета,извинете за притеснението,но леко съм притеснена днес влязох в 32 г.с,и скоро не бях ходила много.много и днес реших да се разходя обаче не прецених че маршрута ми е малко на нагорнище,баир и вече бях тръгнала бая се изморих и се върнах от половиния път,мъжа ми ме взе на връщане с колата ,и доста ме заболя кръста и ниско долу,и от вчера забелязвам като стана ,днес според мен е по силно усещането защото бая време бях права и вървях усещам болка ниско долу всеедно ме притиска ама така стабилно и всеедно ми се ходи по малка нужда долу горе от вчера имам едно такова усещане  ,и не знам нормално ли е ,претоварила ли съм се днес и кръста бая ме наболява,той си се движи  сякаш ,не знам чудя се ,дали да не отида утре на доктор,за всеки случай понеже се притеснявам до сега чак такова притискане сякаш не съм усещала и не знам дали е нормално дали не,благодаря предварително.

# 703
Отиди за всеки случай, може бебчето и да е слязло леко надолу, но за твое успокоение. Аз пък снощи усещах непрестанни леки менструални болки в кръста и така ми беше притеснено, че не можах да спя. Откакто ми каза АГ, че и шийката е скъсена постоянно ме е шубе да не тръгне по-рано. През повечето време лежа, излизам най-много до майка ми с колата за едно кафе и толкова. В понеделник ще ми слагат от тези инжекции за развиване на дробчетата, ако нещо стане по-рано. Дано устиска поне още две седмици, че съм в 33+.

# 704
Здравейте момичета,извинете за притеснението,но леко съм притеснена днес влязох в 32 г.с,и скоро не бях ходила много.много и днес реших да се разходя обаче не прецених че маршрута ми е малко на нагорнище,баир и вече бях тръгнала бая се изморих и се върнах от половиния път,мъжа ми ме взе на връщане с колата ,и доста ме заболя кръста и ниско долу,и от вчера забелязвам като стана ,днес според мен е по силно усещането защото бая време бях права и вървях усещам болка ниско долу всеедно ме притиска ама така стабилно и всеедно ми се ходи по малка нужда долу горе от вчера имам едно такова усещане  ,и не знам нормално ли е ,претоварила ли съм се днес и кръста бая ме наболява,той си се движи  сякаш ,не знам чудя се ,дали да не отида утре на доктор,за всеки случай понеже се притеснявам до сега чак такова притискане сякаш не съм усещала и не знам дали е нормално дали не,благодаря предварително.

И мен ме боли кръста, боли ме ингвиналния канал, боли ме да не казвам кое още. Зависи от позицията на бебето. Спокойно, всички сме така.

Общи условия

Активация на акаунт