Кралски работи и клюки - декември 2024

• 77 910
  • 1 274
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде там
И тук сме ги обсъждали няколко пъти през годините, покрай посещенията на датчаните, по места свързани с тях.
Маргрете беше открила Viking Kings Hall в Land of Legends Museum в Lejre. Land of Legends е археологически музей на открито с площ от 106 акра. Музеят включва реконструкции на село от желязната епоха, жертвено блато, викингски пазар, лагер от каменната ера, чифлик от 18-ти век и различни надгробни паметници.
На мен ми са интересни  всякакви такива старинни традиции и много ми хареса тази година, че коледния им календар, не е за неща свързани с двореца, а за всички датски традиции.

Не са качвани Шарлийн и Алберт от вчера вечерта след запалването на светлините. Били са на откриване на обновен музикален клуб.

Шведите се подготвят за Нобеловите награди.

И  Виктория  от преди няколко дни, присъства на конференцията на Forma за сътрудничество в областта на моретата и водата в Downtown Camper.

Стефани и Мария Тереза са открили базата на червеният кръст на който Мария-Тереза е президент на асоциацията.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 18:28 от daviz

# 16
  • Някъде там
Страхотна е картичката на Алберт и семейство.
Предпочитам картичките с традиционни мотиви. Много ми харесва тяхната.

# 17
  • в сърцето на един мъж...
Мафалда Българска е сред тези, които помагат за събиране на дарения за наводненията във Валенсия

# 18
Кралица Камила страда от поствирусна умора след инфекция в гърдите и леко ще намали програмата си по време на държавното посещение на амира на Катар, което започва утре.
Камила няма да присъства на официалното посрещане и церемонията по пристигането на конната гвардия, но ще бъде на обяда в Бъкингамския дворец. Тя ще се присъедини за официалните снимки с Амир и Шейха Джавахер преди държавния банкет и ще се оттегли за кратко по време на приемната линия. Тя ще присъства на вечерята и сбогуването на следващият ден.

# 19

Чудесна е коледната картичка на Монако. 🙂

# 20
  • Някъде там
Като част от традициите при смяната на престола Мери  засажда дъб в парка Fælledparken.
Много и го харесвам това палто.

Скрит текст:
Нейно Величество кралицата засади днес дъб заедно с кмета Ларс Вайс.
Смяната на трона се отбелязва по специален начин със засаждане на дървета както в Копенхаген, така и в родния град на кралицата - Хобарт. Докато в Копенхаген се засажда дъб, в Хобарт се засажда евкалипт "синя дъвка" - официалният австралийски символ на щата Тасмания. Градският съвет на Хобарт пое инициативата за съвместното засаждане на дърветата в чест на детето на техния град - кралицата.

# 21
Шарлийн е много нежна на новогодишната снимка. Обаче защо са стъпали върху това одеало, направо ми идва да го издърпам изпод обувките им. Чакам с нетърпение да махнат бретона на Габриела, на много малко хора отива. И на Раджва не ми харесва. Прави чертите по-мъжки и строги.

# 22
Тук си спекулирахме дали мама и пастрока го издръжат и днес излезе информацията. Мариус е обяснил пред полицията, че родителите му са му давали 20 хиляди крони на месец и са му плащали сметките, защото той нямал доходи. Също казал, че няма представа какво му е икономическото положение, но предполага, че има задължения. Майка му пазарувала вместо него и той бил взимал пари назаем от приятели. Не се уточнява дали родителите са баща му и майка му или майка му и пастрока, но уточнява, че майка му и пастрока му плащат сметките, за да не отидат на инкасо (принудително събиране).

7 пъти между 2020 и 2022 събирачи на задължения са налагали запор върху неговата половина от къщата, която купи с Юлиане. Някои от задълженията са към полицията (явно глоби), най-голямото е към Държавната студентска каса (която дава студентски заеми и стипендии).

Паразит на държавна издръжка. Освен за луксозни маркови рокли, Метте-Марит издържа и кокаиновия разпуснат живот на сина си. С нашите пари.

# 23
Кралица Камила страда от поствирусна умора след инфекция в гърдите и леко ще намали програмата си по време на държавното посещение на амира на Катар, което започва утре.
Камила няма да присъства на официалното посрещане и церемонията по пристигането на конната гвардия, но ще бъде на обяда в Бъкингамския дворец. Тя ще се присъедини за официалните снимки с Амир и Шейха Джавахер преди държавния банкет и ще се оттегли за кратко по време на приемната линия. Тя ще присъства на вечерята и сбогуването на следващият ден.

Тежка година за АКС.
Камила, Чарлз, Кейт, Ан с нейното падане.
Сигурно нямат търпение да свърши.

Паразит на държавна издръжка. Освен за луксозни маркови рокли, Метте-Марит издържа и кокаиновия разпуснат живот на сина си. С нашите пари.

Нали казват, че бивш наркоман няма. Явно дори да спреш ти самият да употребяваш, по някакъв начин оставаш свързан и солидарен с други такива, пък било то и собствените ти деца, било то и да си бъдеща кралица. Падение не, а сгромолясване.

# 24
  • София
Като част от традициите при смяната на престола Мери  засажда дъб в парка Fælledparken.
Много и го харесвам това палто.

Пък аз харесвам много шапката.
Мери е чудесна!
Жасмин, благодаря за новата тема - много интересна.

Много ми хареса коледната картичка на Монако, но и аз бих издърпала бялото одеало изпод краката им Joy

# 25

С цялото ми уважение към английското кралско семейство, ама защо не оставиха жената на мира, докато се излекува? Тя е над 75 г., разболя се, мисля, преди месец, да я бяха оставили да се излекува като хората. Сега се влачи полу-болна, полу-здрава по разни събития и се обяснява като ученичка, кога се е оттеглила и защо. Трябваше да й отменят ангажиментитe изцяло, да укрепне, да се излекува напълно и тогава пак пълна програма. Изобщо не смятам, че щеше да й падне реномето. разбирам, че работещите рояли доста са претрупани като ангажименти, но когато човек е болен, да си стои вкъщи и да си почива.

# 26
Не вярвам някой да я е карал насила, вероятно тя сама така е решила. Нали към тази роля цял живот се е стремила. Точно сега да се откаже и скрие зад стените на дворците, не върви.
А при тях и няма много избор.

Странна диагноза все пак - поствирусна УМОРА!?

# 27
  • София

Ох, много са хубави, особено децата. Габриела голяма хубавица ще стане. Heart

# 28
Много хубава картичка от Монако.

# 29
Не вярвам някой да я е карал насила, вероятно тя сама така е решила. Нали към тази роля цял живот се е стремила. Точно сега да се откаже и скрие зад стените на дворците, не върви.
А при тях и няма много избор.

Странна диагноза все пак - поствирусна УМОРА!?
Какво искаш да напишат за прецизност и яснота на бг мамите - че 77 годишна жена не може да стои дълго на краката си след прекарана тежка пневмония?
Ами баща ми умря на 77 г., а тя все пак се привдига и си изпълнява част от задълженията.
Определено от толкова много дискусии по темата не си разбрал/а или не искаш да разбереш, че Камила цял живот се е стремила на обичания човек (Чарлз) да му е добре. Съобразно момента, правилата, обичаите. От всички свидетелства, които излязоха след смъртта на "принцесата на народа", а дори и от нейните думи за взаимоотношенията в триъгълника може да се направи обосновано предположение, че короната и поста са последното нещо към което се стреми Камила.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 17:10 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт