Отговори
Момичета,

Много тъпа история. Не знам как да реагирам. Първо искам да кажа, че живеем в среден по големина областен град, а не в някое забутано село със стотина души население и подобно "съвпадение" ми е странно как се получи. Но накратко ...

Имам един приятел още от студентските години. Много добро момче, верен приятел, чудесен човек, ходим заедно на пикник, на шопинг, на екскурзии, има страхотно чувство за хумор .. с тази подробност, че харесва мъже. Но това никога не ми е пречило. Не е женен и няма деца така, че е свободен да прави с личния си живот каквото намери за добре. Има регистрация в сайт за запознанства и от там е завръзвал няколко дългогодишни връзки. Понякога ми е показвал на снимка някои мъже от този сайт, по които е хлътвал и ме е питал за женското ми мнение относно външния им вид и т.н. Казвала съм какво мисля и сме се шегували. До днес. Срещнахме се на кафе и взе да ми обяснява как вече втори месец се среща с един много горещ мъж от този сайт. Този мъж му е изпратил покана за приятелство, бил е много настоятелен да се видят, водел го е вкъщи, правил му подаръци, изкарвали си страхотно, в леглото бил ненадминат и още хиляди суперлативи. Направо беше хлътнал до уши. Стана ми интересно кой е този мачо след цялата тирада най-най-най, която ми изнесе. Като ми го показа на снимка останах гръмната. Съпругът на моята най-добра приятелка. Двамата са женени над 25 години. Имат голям син и дъщеря в гимназията. Многократно сме си гостували взаимно, те са идвали у нас и съответно ние у тях. Бяха ни кумове на сватбата. Жената ми е като сестра. Изобщо много вярно приятелско семейство. Въпросният мъж никога не бих предположила, че има хомосексуални наклонности. Напълно нормален и мъжествен си изглежда. Аз загубих ума и дума. Не успях да скрия шока си. Направо не съм на себе си. Държа да кажа, че приятелката ми и нейният съпруг през годините не са се запознавали с моя приятел хомосексуалист (поне не и чрез мен). Убедена съм, че приятелката ми не знае за случващото се. Искам да я информирам, но как да го направя? Какво да кажа? Страх ме е да не им разбия семейството, но не мога да допусна да я лъже толкова грозно. Та той е правил секс с друг мъж в техния дом, в тяхното легло .. (вероятно докато тя е на работа)! И не е само секс, ами направо си поддържат паралелна връзка. И вероятно това не е бил първият мъж, с когото се е виждал от този сайт. Ами ако я е заразил с някоя неизлечима болест предавана по полов път? Тези болести не са редки сред гей общностите. Въобще съм в някакъв ступор. Разказах на съпруга ми, той беше шокиран и каза, че не е моя работа да се меся. Но аз ще изпитвам вина и отговорност, ако го премълча пред нея. Какво да правя?

# 1
Прав е съпругът ти. Не е твоя работа да се месиш.

# 2
Принципно не бива да се месиш.
Намесиш ли се разводът е в кърпа вързан.
Обаче, ако ми е най-близката приятелка не бих могла да продължа да общувам с тях без да си проличи в поведението ми.

# 3
  • Melmak
Историята е малко като от филм. 😁

Разбирам притеснението ти. Ако аз видя кума с някой гей да изневерява на кумата ми ще съм в шок.

Обаче не бих се месила, защото ще изляза аз лоша накрая. Напълно възможно е кумата ти да знае, а да се прави на луда.

Можеш да опиташ да я насочиш с някакви общи приказки. Тя не знае ли, че имаш приятел гей? Не е ставало дума за него?

# 4
  • София
Относно неизлечимите болести. За приятелката си се притеснявате. А, не се ли притеснявате за приятеля гей от студентските години?

# 5
Аз не бих казала и бих се държала както винаги. Не е моя работа кой с кого мачка чаршафите.

# 6
  • София
Съветите за ненамеса по принцип са хубави. Но, ако приятелката разбере за изневярата и ако разбере, че авторката е знаела, край с приятелството им.

# 7
Абсолютно не бих се бъркала и намесвала по никакъв начин. Ще глвдам да запазя същото отношение към всички участници в триъгълника. Не е твоето място да уведомяваш когото и да било. Ако го направиш все пак, подготви се психически, че ще загубиш тези двама приятели. Никой от тях няма да иска да те погледне отново.

# 8
  • Deutschland
Говори със съпруга на приятелката ти и му кажи в прав текст, че знаеш.
На твое място не бих казала на нея, а бих говорила с него.

# 9
Относно неизлечимите болести. За приятелката си се притеснявате. А, не се ли притеснявате за приятеля гей от студентските години?
И за него се притеснявам, но аз много пъти съм му казвала да ползва презерватив и да внимава.
Това, което ме притеснява повече е, че не знам преди него моят кум с какви други мъже е бил от този сайт.
Предполагам, че не прави секс със съпругата си с презерватив .. т.е. тя е в по-опасна ситуация.

Превъртам си лентата да си спомня дали съм им споменавала на кумовете за моя приятел, но не се сещам. Те нямат допирни точки помежду си. С кумовете се запознах покрай моя съпруг преди около 15 години (с кумът са служили в едно военно окръжие като войници), а приятелят ми си е лично моя дружка от преди това.

Чувствам се ужасно. Как ще я погледна в очите и ще премълча? Няма да успея.

Мисля, че последният съвет е най-разумен. Благодаря, Фрау.

# 10
  • Далечният изток
Нещо не ми се връзва този много голям и верен приятел да не се познава с най-голямата ти приятелка, кума, като сестра и т.н. Нещо се е изгубило в превода. Точно като преведена история от чужд форум ми звучи.

# 11
  • на село
И как мислиш да и го кажеш, право куме в очите?
Винаги ми е било странно и трудно, как се казват тези неща и обикновено- вестоносецът излиза виновен.

# 12
И какво като каже на кума, че знае. Ще спре да е би ли?

# 13
Ако искаме да подсилим филмовата част на разказа - не се ли страхуваш, че и мъжът ти може да е в една тумба с кума, а оттам и с приятеля ти от студентските години?

И незнаещите да сте 2 жени, а не една..
Тогава?

# 14
И какво като каже на кума, че знае. Ще спре да е би ли?
Бих му казала, че знам и бих го посъветвала да говори с жена си по въпроса, ако не иска тя да научи от мен.
Мисля, че така ще бъде най-разумно. Да си решат проблема помежду си, без аз да ставам "черна станция". Но познавайки жената съм почти сигурна, че ще поиска развод независимо от начина, по който ще разбере.

Общи условия

Активация на акаунт