Отговори
# 45
Момичета, благодаря за мненията.
Не сме първа младост, в диапазона 45-50 години сме (понеже видях, че се обсъжда).
Наистина не съм решила какво да предприема. Почти не съм мигнала тази нощ. Не искам аз да изляза лошата, но и не искам жената да живее в заблуда. Мисля, че няма среден вариант. Все някой ще пострада в цялата ситуация.

Прочетох, че според някои потребителки жената може да е знаела, но да си е траела. Съмнявам се да е така. Познавам я и ние двете имаме сходни възгледи за живота. Поне аз ако разбера подобно нещо за мъжа ми няма да мога да го погледна в очите от яд, гнус и разочарование, какво остава да си трая, да си лягаме заедно и да се правим на щастливо семейство. Чувствам се между чука и наковалнята.

# 46
  • Варна
Аз пък това с непознаването помежду им абсолютно го вярвам. От едната страна са семейни двойки, кумове, от другата страна е си гъл приятелче за кафе. Нямат допирни точки. Аз имам най-добра приятелка от 20+ години, а тя не се познава с друга една, с която дружим от няколко години, близки сме, кафета пием всяка седмица и две е си знаят имената, но толкоз. Нито една не е виждала очите на другата, нито пък са проявявали желание да се запознаят. Тази част си е съвсем възможна.

За изневярата, не знам. Там сякаш клоня към мълчание. Поддържам мнението, че е твърде възможно съпругата да се досеща, но нарочно да си затваря очите. И не виждам на кого ще донесе полза разкриването на истината. Нито на прелюбодееца и семейството му, нито на авторката и нейното, нито на любовника. Всички ще са губещи.

# 47
Ако са около 50-годишни, с 25-годишен брак зад гърба си, съм склонна да мисля, че съпругата знае или се досеща, но си мълчи за да не си разваля семейството. Просто няма начин човек да не забележи такова нещо за 25 години. Може и да имат уговорка, може да не правят секс вече вкъщи, но да искат за пред децата и пред хората да стоят заедно. Може и отворен брак да имат и тя да има нещо настрани. Колкото и да сте близки, ти не си им в чаршафите. Никой не знае какво става в едно семейство.
Според мен единственото, което ще спечелиш от един евентуален разговор е да си развалиш отношенията с всички участници. Дори и жената да не знае и да се разведе като научи, пак не вярвам да си проговорите някога след това. Като те види и само за новината, която си й сервирала и която е разбила брака й ще се сеща.
Ако пък не се разведе, още по-зле. Тогава съвсем няма да искат да те видят и тримата.
Такава новина аз само на брат ми, сестра ми и сина ми бих съобщила, ако имам основатени причини. Абсолютно на никой друг извън тези трима души не бих отваряла очите. Правила съм го веднъж като много млада, ами отношенията с тогавашната приятелка не оцеляха. Оттогава си научих урока.

# 48
Добре, а защо не кажеш на приятелката ти анонимно? Например от фалшив профил в Фейсбук? Така хем ще си и казала, хем като ти каже ще се правиш на ударена.

# 49
Приятелката ти знае. Абсолютно невъзможно е да е в неведение. Така че трай си и това е.

# 50
А каза ли на приятеля-гей за ситуацията? Аз не бих могла да кажа такова нещо на приятелка, даже не знам как ще започна подобен разговор. Не се меси. Кажи на гея, че този пич го лъже и да го конфронтира той, ако иска.

# 51
Не питай старило, а патило. Аз направих подобна глупост да се намеся, като разбрах нещо такова - е оказа се че тя знае, и тя също има подобни наклонности и си позволяват от време на време кръшкане със своеполови, за сметка на това от тогава насам отношенията ни доста истинаха с тях. Та не изключвай възможността тя да знае, но поради някаква причина да се съгласява - аз от тогава си научих урока и не се вра там където нямам място.

# 52
А дали няма вариант приятелят гей да познава кума от друго място, да му е "хвърлил око" и да си съчинява врели, некипели, с цел да създаде интрига. Познавам (покрай работата си) много хора с такива наклонности, изключително изобретателни са, тъй като кръгът от потенциални партньори е много стеснен, не е като при хетеро, да има партньори под път и над път.
Може да са се запознали по някакъв съвсем невинен повод, може дори да знае, че сте близки и хайде, "гадже ми е". Другият вариант е жената да знае и да си мълчи по ред причини.
Аз не бих се бъркала. По-приемливо за мен е дори да загубя приятелка, отколкото да я унижа публично.

# 53
....
Срещнахме се на кафе и взе да ми обяснява как вече втори месец се среща с един много горещ мъж от този сайт. Този мъж му е изпратил покана за приятелство, бил е много настоятелен да се видят, водел го е вкъщи, правил му подаръци, изкарвали си страхотно, в леглото бил ненадминат и още хиляди суперлативи. Направо беше хлътнал до уши. Стана ми интересно кой е този мачо след цялата тирада най-най-най, която ми изнесе. Като ми го показа на снимка останах гръмната. Съпругът на моята най-добра приятелка. Двамата са женени над 25 години. Имат голям син и дъщеря в гимназията. Многократно сме си гостували взаимно, те са идвали у нас и съответно ние у тях. Бяха ни кумове на сватбата. Жената ми е като сестра. Изобщо много вярно приятелско семейство. Въпросният мъж никога не бих предположила, че има хомосексуални наклонности. Напълно нормален и мъжествен си изглежда. Аз загубих ума и дума. Не успях да скрия шока си. Направо не съм на себе си. Държа да кажа, че приятелката ми и нейният съпруг през годините не са се запознавали с моя приятел хомосексуалист (поне не и чрез мен). Убедена съм, че приятелката ми не знае за случващото се. Искам да я информирам, но как да го направя? Какво да кажа? Страх ме е да не им разбия семейството, но не мога да допусна да я лъже толкова грозно. Та той е правил секс с друг мъж в техния дом, в тяхното легло .. (вероятно докато тя е на работа)! И не е само секс, ами направо си поддържат паралелна връзка. И вероятно това не е бил първият мъж, с когото се е виждал от този сайт. Ами ако я е заразил с някоя неизлечима болест предавана по полов път? Тези болести не са редки сред гей общностите. Въобще съм в някакъв ступор. Разказах на съпруга ми, той беше шокиран и каза, че не е моя работа да се меся. Но аз ще изпитвам вина и отговорност, ако го премълча пред нея. Какво да правя?

Margarita1976 ,
цитирам те, за да поразсъждаваме върху подчертаното.
Приятелят ти гей, за който казваш, че е добро момче, излиза, според твоите критерии, че не е цвете.. Уж е свободен, хубаво, обаче ти не реагираш на факта, че се пъха в леглото на несвободен, женен мъж с деца, а се хващаш за това, че жената на този мъж е твоята най-добра приятелка. Не си реагирала веднага пред него дали е коректно, дали е стилно това, което той прави. Обаче се косиш за приятелката. Мериш с различна мярка двама души за едно и също нещо по различен начин.
Да не говорим, че свободните мъже като твоят приятел, ходят И с несвободни, в повечето случаи с несвободни .. Или може би си мислила, че си търсят само свободни? В диапазона 45-50 години, който ти посочваш, че сте, повечето мъже са по някакъв начин несвободни.

Значи, или е едното, или другото. Не може да си по средата. Или се ядосваш на него и аут като приятел, като казваш на приятелката си, или си мълчиш, приемайки това, което прави приятелят ти за нормално - отварям скоба, че би могло да се случи и на теб (не ти го пожелавам, разбира се), но я си представи същата ситуация с твоя мъж - разбираш, че води мъж в леглото ти. И какво правиш? Викаш приятелят от студентските години да му се оплачеш??

Е, как ще стане, след като когато той ти е споделил същото, ти си приела това за нормално?

# 54
  • София
Последният набор бяха 76-77.
Т.е. те ще да са хванали последния влак. Дали "случайно" не ни хвърлиха тази въдичка с мъжа и кума в поделението? Wink
Няма начин трима от най-близките ми приятели да не се познават. Поне от снимки. Че и от областен град, където хората на една възраст и от обща компания обикновено се знаят.

Иначе преди много години разбрах случайно, че бившият на сестра ми ляга с който му падне и не подбира пол, възраст и т.н.  Казах ѝ, затова е бивш. Но пък тя ми е сестра и ми е близка, не той.
В историята обаче всички участници са еднакво близки до лирическата героиня и би създала ядове и на тримата. Пък и кумата може да е наясно, че и още интересни неща за компанията да знае. Wink

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 08:12 от Fever Ray

# 55
Margarita, с такива познати е по-добре да пазиш собственото си семейство. Че доста са шавливи и никак не улегнали Simple Smile

# 56
За 76-ти набор си имаше казарма, при тва година и половина до колкото знам. Анархията дойде по късно, след 2000-та, тогава беше пълна разтурия, в моята бригада парашутисти излизаха от казармата без нито един скок. Наборът на каръците беше приет 2006-та и беше повече по желание, защото нямаше места за всички.
Другия момент това близък приятел да не познава кумците на авторката е голяма дупка в историята, принципно съм твърдо против обявяването на всяка тема за пързалка, но тук това е голямо несъответствие.
Ако е истинска историята или по принцип такъв казус , наистина по добре да не казва, едва ли приятелката и не знае за наклонностите на мъжа си след 25 години.

П.с сега видях коментара по горе, последния набор не записали висше беше 87 или 88, задължителната наборна служба отпадна през 2006-та

# 57
Ама чакайте, мъжът ми е 84' и си беше в казарма. (Освен ако не става дума за някаква специална такава). Това не, че има значение.
Ако си живеят мирно, кротко и щастливо, не бих казала.

# 58
  • Beyond the stars
По повод казармата - армията е изцяло професионална от 01.01.2008. Последният набор, който е влизаше в казарма е 88. Колко масово, колко с възможности за скатаване и т.н. е отделна тема, но това е по официалните данни.

# 59
  • София
Значи аз нещо бъркам. Имах спомен, че до 76-ти беше задължителна за всички, после почнаха да карат по-кратка служба, да се освобождават висшистите, а не само да се отлагат. Твърде отдавна беше.
Сега проверих - до 31.12.2007 г. е имало наборна служба.
Сега гледам, че пак активно рекламират армията.

Общи условия

Активация на акаунт