Отговори
# 30
  • Варна
Кофти, почти няма полезен ход. Ако си траеш и приятелката разбере - ще е сърдита. Ако й отвориш очите - пак вестоносецът е крив. Ако е знаела и се е правела на разсеяна - набъркваш се в личния й свят, разкриваш нещо, което тя не е искала да се знае дори от най-добрата приятелка...
Каквото и да сториш, ще е заради теб самата  - да си в "мир" със себе си. Преценявай си, с едно наум за приятелството ви.

# 31
Може да е "би" човека...и да му се получава на всички фронтове.

Ако нещо не беше наред на интимния им живот, между приятелки щеше нещо да протече като инфо.

# 32
  • Melmak
Приятелката може да е наясно.

# 33
Ще съсипеш семейството и реномето на мъжа, заради една клюка. Защото това е точно клюка. И приятелката ти така ще каже 100%. "Хм, показал ти снимка на мъжа ми... Свалил я е от някъде, това нищо не означава. Искаш да разбиеш семейството ми ли?" И така нататък, досещаш се.

# 34
Зависи.
Някога, много отдавна имах подобна случка. Видях дългогодишния приятел, почти годеник на една от най - добрата ми приятелка с друга жена в кафе, в доста близки и фамилиарни отношения. Обаче си замълчах, въпреки че я познавах отлично и знаех, че би искала да знае. И аз все още нямам обяснение защо премълчах, може би се надявах, че той ще и каже и някакси ще си оправят нещата.
И той и каза. Обаче и казал, и че най-добрата и приятелка ( аз) в която толкова вярва - съм ги видяла и съм си замълчала. Не знам от яд ли го направи, защо.
Леле, моята приятелка толкова ми се ядоса, толкова навътре го взе, един вид като предателство. Страдаше, че и двамата сме я “ предали”. Него разкара, а с нея до сега ( 20+ години ) и децата,  сме много близки и си помагаме много. Но много време и трябваше да ми “прости “. Щеше да ме яд да бяхме изгубили всичко това, което имахме през годините ( подкрепа, помощ), заради това. Самата аз съм от хората, които искат истината и също бих се обидила на най-близките си, ако премълчават такова нещо. Дори и от непознати приемам, стига да е истината и да не ме правят на глупачка.
Но тук става въпрос и за брак, деца.

# 35
Съветите за ненамеса по принцип са хубави. Но, ако приятелката разбере за изневярата и ако разбере, че авторката е знаела, край с приятелството им.
Да, патова ситуация малко.

# 36
Е, колко да е потърпевш приятелят. Едва ли му е за пръв път, Грайндър е пълен с женени мъже на средна възраст. Няма как да не е видял хилядите женски принадлежности в спалнята и банята. Освен ако онзи няма отделна ергенска бърлога.

Авторката казва, че приятелят бил хлътнал, затова така писах. Но и ти си права, върнах се и видях, че се е случвало в семейния дом. Трудно ще се прикрие наличието на друг човек.

По въпроса на темата - би трябвало авторката да познава приятелката си и да има някаква представа кое е по-доброто решение. За себе си знам, че не бих могла да замълча, ако са засегнати интересите на мои близки. Ако искат да ми се сърдят, нека имат шанса да се освободят от отношения, които са против техните принципи. Но знам, че приятелките ми биха предпочели да им кажа, а премълчаване ще приемат точно като приятелката на Cezariana. Човек и да не повярва в първия момент, и да се ядоса - все ще се позамисли, ще проучи и ще разбере какво се случва.
Ако приятелката е наясно, но се прави на ударена, може да й стане неприятно, че и друг е посветен. Но според мен това ще й мине по-леко, отколкото ако не е знаела и разбере, че авторката си е замълчала.

# 37
Аз не разбрах нещо - авторката е шокирана, че кумът е гей/би или че изневерява.
Не бих повдигала въпроса пред никого. Може кумицата да знае и да са се разбрали по въпроса.

# 38
Зависи.
Някога, много отдавна имах подобна случка. Видях дългогодишния приятел, почти годеник на една от най - добрата ми приятелка с друга жена в кафе, в доста близки и фамилиарни отношения. Обаче си замълчах, въпреки че я познавах отлично и знаех, че би искала да знае. И аз все още нямам обяснение защо премълчах, може би се надявах, че той ще и каже и някакси ще си оправят нещата.
И той и каза. Обаче и казал, и че най-добрата и приятелка ( аз) в която толкова вярва - съм ги видяла и съм си замълчала. Не знам от яд ли го направи, защо.
Леле, моята приятелка толкова ми се ядоса, толкова навътре го взе, един вид като предателство. Страдаше, че и двамата сме я “ предали”. Него разкара, а с нея до сега ( 20+ години ) и децата,  сме много близки и си помагаме много. Но много време и трябваше да ми “прости “. Щеше да ме яд да бяхме изгубили всичко това, което имахме през годините ( подкрепа, помощ), заради това. Самата аз съм от хората, които искат истината и също бих се обидила на най-близките си, ако премълчават такова нещо. Дори и от непознати приемам, стига да е истината и да не ме правят на глупачка.
Но тук става въпрос и за брак, деца.

И какво като става въпрос за брак и деца? Трябва да се замита всичко под килима ли?
Аз бих казала.
Ако ми е много, ама много близка бих, ако не, няма да се меся. Не ми е удобно хич.
Я си представи, че тоя хубостник както спи с мъже и лепне някоя гадна болест и после на жена си.
Авторката дали ще каже, тя ще си прецени.
Случвало ми се е за не толкова близка да разбирам, но съм си мълчала.
Ами ако става въпрос за много близък роднина?

# 39
25 години брак, няма как вашата приятелка да не знае или поне да не се досеща. Щом са продължили толкова дълго, значи и двамата намират смисъл да са заедно и семейство. Ако кажете или се намесите по някакъв начин - навлизате в непозната за вас територия непоканена. Друг е въпроса, ако се отнасяше за физически или вербален тормоз и насилие в това семейство. Тогава трябва да се помага със всички сили... Но в случая говорите за интимни взаимоотношения, а те са сложни и може би неразбираеми за вас.

# 40
  • По света и у нас
Ако кажеш на приятелската ти и тя не знае ще  хвърлиш бомба в семейството им.

Ако жената е щастлива защо и трябва да знае.

Ако е нещастна и се чуди защо мъжа и не я поглежда в леглото - бих и казала всичко.

Ако приятелката ти знае че мъжа и е гей и се прави на щастлива тогава може да я загубиш защото ще я досрами че ти знаеш.

Мисля че единствено ако тя търси информация и наистина иска да знае какво се случва бих и казала. Ако си е щастлива не бих се бъркала.

# 41
Втрещена съм колко двулични са хората. Жената да мълчи и да остави в неведение друга жена, както и деца, за истинската същност на един мъж/баща и накрая всички ако и когато разберат да са още по-шокирани? Да, не е хубаво да си лошият вестоносец, но по-хубаво ли ви е да живеете с омърсена съвест, знаейки, че някой друг бива лъган по толкова безцеремонен начин? Наистина съм огорчена от днешните отношения и начин на мислене на хората. Какво значи ненамеса? Въпросният изневеряващ може да споделя, че си го слага в извънбрачни отношения, но няма смелост да се разкрие на жена, с която е две десетилетия, доколкото разбирам и да реши тя дали може да приеме това или не. Някой мисли ли за щастието на тази жена също така? Явно не, мисли се само за собствените ръце да останат чисти...

# 42
  • Down south
Нещо не ми се връзва този много голям и верен приятел да не се познава с най-голямата ти приятелка, кума, като сестра и т.н. Нещо се е изгубило в превода. Точно като преведена история от чужд форум ми звучи.
+100,
Да не се забравя, че става дума и за неголям град.

ПП Не бих се бъркаала в живота на хората, било те и добри приятели.

# 43
  • По света и у нас
И аз не мога да повярвам, че жената не си е надушила мъжа до сега. Няма как да е така за 25 години …

И каквото ще става ще си стане самичко. Аз не обичам “доброжелатели”. Седнали да ми помагат, да направят позора публичен. Не бъркай където не ти е работа.

# 44
В едно военно окръжие служили били? Е, щом казваш... Laughing
И толкова добри твои приятели, че нито се познават, нито са чували един за друг? Може, мо-о-о-же...
Много хлъзгав теренът тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт