Отговори
# 165
Малко не разбирам, когато казват, че съпругата ще изглежда глупава в очите на хората, ако й кажат за измама и тя не предприеме никакви действия. Тоест, когато всички наоколо знаят, че й изневеряват зад гърба й, но тя не знае (дори и да подозира) - това ок ли е?
Нищо в подобни ситуации не е ок, но е работа само на замесените да вземат решения. Ако някой ви пита - добре, но другото е месене в чужди чаршафи и налагане на вашия морал. Решавате, че трябва да се намесите и после се прибирате спокойно вкъщи, а кой как бил реагирал и какви последствия има, не било ваш проблем. Даже някой каза, че можело излъгания спокойно да каже - да бе, знам, няма проблем Grinning То така се казва. Има неща, които пред себе си не признава човек, камо ли пред някакви клюкарки.

# 166
Всяка лъжа рано или късно излиза наяве. И често приятелите остават виновни във всеки случай. Ако кажеш за изневярата, ти ще бъдеш виновна. Няма да го кажеш, но пак ще бъдеш виновна, когато приятелката ти разбере, че си знаела. Изневярата не само разрушава връзката между двойката, но често засяга и приятелствата. Много трудна тема според мен.

Преди да реши човек дали да разкаже за изневяра на приятелката си, трябва да е сигурна в приятелските си отношения и да познава човека много добре. Аз лично нямам такива приятелки, на които щях да разкажа, но ако смятам човека за супер близък, може и да бих решила да разкажа.

# 167
  • По света и у нас
Никакви приятели не стават виновни. Никой не е длъжен да знае с кого се ч. Мъжа ми.
Виновен е съпругът че “лъже” съпругата, и ако тя го хване ще се разправя с него, няма да се разправя с приятелката си. Нито той чука приятелката , че да я набъркват, нито приятелката е длъжна да знае това и да осведомява.

Тя е попаднала е случайно там.
Ако младото гейче реши да и прави гадно може да я намеси, казвайки че и е казало, и тя е трябвало да хвърли бомбата. Но това някак няма смисъл. В действителност, никой няма да се сети за приятелката дори.

# 168
Темата е толкова нестандартна, че чак бих допуснала, че е истина. Но едно нещо ми избоде очите и ме отблъсна. Военното ОКРЪЖИЕ, в което са служили съпругът на авторката и кумът-палавник. Мъжът ми е бил в казарма, чичо ми беше военен, мъжете на мои приятелка и братовчедка са военни. И всички те споменават за ПОДЕЛЕНИЕТО,  в което служат или са служили. Бога ми, за окръжието от никой не съм чувала. Моля, ако имаме под ръка мъж в темата да внесе яснота какво е това окръжие, че моят спи вече и ще е откачено да го будя за такава глупост😆

# 169
  • Down south
"Военно ОКРЪЖИЕ" е било нещо, като върховна и много ключова структура. Не знам, дали все още е такава.
Имало е такива по райони.
Във въпросните е била заложена прошнурована и пронумерована информация за настоящи, бивши и бъдещи военни човеци, както и подлежащи на запас. От 18 до 65.

# 170
  • SF
Това какво значение има??? Една жена била казала военно окръжие, а не поделение. Заяждате се за глупости и непотребни работи. Това няма общо с темата даже. Можеше да каже и "батальон". Много ни разбират тиквите на нас от военни структури кое е окръжие и кое полк.
Акцентът пада върху нещо съвсем друго.
Да се месим или да си живеем животеца, ако разберем, че наши близки си изневеряват.

# 171
Аз бих казала само на най-добрата ми приятелка. Тя на мен също. С нея и двете вече сме минали през развод и сме наясно, че подобна новина няма да ни се отрази кой знае колко фатално.

Иначе - не. Знам за няколко случая, никога нищо не бих казала на партньора на кръшкащия. Просто нямам грам желание да го направя.

# 172
Това с военното окръжие наистина е без значение. Така го е запомнила жената. Хубаво, не е окръжие, но това едва ли променя всичко останало.

# 173
Значи аз като мъж, служил в казармата, мога да кажа, че и военно окръжие като термин, не е грешно. Има т.н. наборни комисии, за определяне на годността на наборника, които се провеждат във Военните окръжия по места. и то поне 3-4 пъти, преди казармата. Така че, сме се засичали момчета, от всички училища и околността от селата и т.н. И после с тези момчета сме и служили, но от военното окръжие ни разпределят. Иначе по темата - хомофоб съм и ми се сгади само от представянето на женен мъж с друг мъж. По принцип приемам различните, но такива, които са си от самото начало. Много харесвам като личности и творци Евгени Минчев, Мариус Куркински, Виктор Калев (не знам той гей ли е??), но мъж със семейство си е гадна история. 

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 09:04 от Seiko7075

# 174
  • SF
Явно се търкаля като термин, защото и аз съм го чувала, а като чуя някой да заговори за казармата и си запушвам ушите. Грам не ме интересува. За мене всички тези подразделения - окръжия, застави, поделения и т.н. са казарма.
Ако изневерявам на мъжа си с негов приятел от казармата, ще ме хванете в лъжа за изневярата, защото не се казвало казарма, а взвод?

# 175
Ако имаше мъж, който е ходил в казарма с най-добрия си приятел, със сигурност си чувала поне 394856730 пъти всичките им приключения и тегоби там, та със сигурност даже и номера на поделението ще знаеш, както и имената на повечето офицери, и няма да бъркаш „поделение“ с „окръжие“. Laughing

А истинската пързалка се отличава с това, че се основава на нещо, което може да се е случвало някога на някого или е вероятно да се случи, но не и с автора, който си фантазира цялата история, и точно всички дребни, но фалшиви снежинки, от които се направена, задират ските на желаещите да се попързалят на нея.

А с каква цел ги пускат такива измислици, кой ги знае. Скучаещи с извратени мозъци, пишещи чернови за статии и романи, желаещи да се избъзикат за пореден път с доверчивото и наивно бг-маммско войнство...

# 176
  • София
Жената вече взе решение. Тя така е преценила. В този случай може да е правилно, в друг грешно, същото важи и за различните хора - едни смятат едно, други друго. Не мисля, че има универсален отговор. Дано жената от казуса наистина да е ок, да не лепне нещо и да не изпуска възможност за нещо свое, мислейки си, че има на кого да е вярна.

# 177
Според мен е истинска темата.
Да научиш нещо свръхпикантно, обаче йок - трябва да пазиш тайна...
И превъзбудената [клюкарка] влиза да извика нещо за цар Траян и козите уши тук

Сигурно няма да каже на кумата си, но на 5-10 други човека и така около кумовете ще се понесе един облак клюка, хем всички знаят, хем си мълчат.

# 178
Според мен споменаването на "военно окръжие" е показателно за измислената тема. Сигурна съм, че никой, който е служил войник не обяснява в кое военно окръжие е служил, а поделението, вида на службите, номера на поделението, ако трябва даже взвод и т.н., но не и че е служил в еди кое си военно окръжие. Авторката би могла да каже - били са заедно в казармата, но не. Тя казва били са в едно военно окръжие. Което е толкова странен израз, че навежда на недостоверност.
Как'Сийка, много вярно си напипала вероятността тези двамата като са били заедно, делили са служба и то в онези луди младежки години когато всеки пробва какво ли не и е подложен на изпитание, да делят и нещо друго. Затова ми изглежда невероятно, ако въпросния мъж не се е проявил още тогава като гей и съпругът на авторката да е изненадан. Той пък като е приятел на приятеля си, дали няма да му каже, че жена му знае за похожденията му?!
С една дума - интересна пързалка, предпразнично да си развихрим фантазията, но пък понякога действителността е по-невероятна от измислиците.

# 179
Ами на т.нар. наборни комисии във Военните окръжия ни тестваха по странен начин дали сме обратни Simple Smile. Но пък в поделението, където вече отбивах службата (ПО деление (т.е. където са те поделили, разпределили - има доста русизми във военната терминология)), бяха изпуснали такива двама юнака и ги бяха хванали на калъп още 2рата седмица, и благополучно ги уволниха Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт