Отговори
# 195
Мда, мъжът на авторката едва ли не знае за наклонностите на приятеля си, особено в казармата такива истории са ставали, че се носят легенди. Не е задължително да са си го мушкали, но просто няма начин да не знае.

# 196
Може да знае приятелката. Ама как пък приятелят-гей този път пропусна да те пита за мнение, преди да се впусне в бурното приключение с последната си забивка? И защо не те е страх, че той може също да се зарази?

# 197
  • София
Бих била благодарна, ако приятелка ми каже и бих се чувствала предадена, ако не ми. Не бих е погледнала повече. 

Не знам защо се слага такава тежест и вина върху посланика на дадена информация. Всеки решава за себе си какво ще направи с нея. Не е като авторката да подписва документите за развод.

# 198
Ами все пак приятелят гей сам си решава с кого да прави секс и как, и той си поема рисковете (ако има такива). Докато съпругата е страничен човек, евентуално в неведение, че мъжът ѝ спи и с други. В случая за мен даже е маловажно с мъж или жена се изневерява. Това едва ли означава, че на авторката не и пука за нейния приятел. Най-вероятно сексът е с предпазни средства, така че едва ли ще има сериозен проблем в здравословен аспект, но все пак...

# 199
Аз бих искала да зная и да ми кажат. И няма да се чувствам унизена или зле, нито ще се обяснявам или оправдавам пред когото и да е, каквото и да реша да правя. Единствено ще съм благодарна, че ми е дадена възможност за информиран избор, а не да  живея в заблуда и лъжи. И ще имам шанс да потърся щастието си, а не да се чудя защо не върви и каква вина имам аз. Смисълът е това - правото на информиран избор, а не да се дават морален уклон, непоискани съвети и т.н. Но това съм аз, други може и да се чувстват неудобно или да искат да си живеят в самозаблуди, тяхно право.
Но и аз съм от страхливите и не знам дали бих го направила и то само за най, най, най - близките ми приятелки и то тези, които знам, че биха искали да знаят. Веднъж вече не го направих. То ще падне едно чудене, едни размисли, проучване дали всичко е така, подпитване дали наистина иска да знае или само си мисли така…и цялата информация си остава за мен.
В случая на авторката, след разговора и реакцията на приятелката - не. Повдигането на въпроса за интимността, споделянето че от две години не са интимни, но това било нормално за хора ок. 50 (?!), (т.е няма проблем и не искам да го коментираме) студеното и отдръпване и смяната на темата показва, че не желае да го обсъждат. Съобразявам се с нейното желание. Отделно си мисля, че поне подозира нещо, 25 години брак, 2 години без интимности. С този разговор оставям топката в нейното поле, когато е готова.

# 200
Само искам да добавя за полово предаваните инфекции. Много от вас писаха защо не се притеснявам дали приятелят ми няма да хване нещо, а само за жената се тревожа. Не е същото, защото приятелят ми се среща с непознати мъже от сайтовете с ясното съзнание, че не ги познава и поема известен риск за здравето си (макар и с използването на презерватив). Докато коя съпруга в 25-годишен брак ще изисква от мъжа си презерватив и изобщо ще предполага, че може точно той да я зарази с нещо (особено ако е непросветена за забежките му)? Това в общ смисъл го пиша, а не по конкретния случай. Едно е сам да преценяваш, че се поставяш в рискова ситуация, а съвсем друго е да пострадаш без изобщо да подозираш опасността.

# 201
Margarita1976, въпреки че съпругата уж винаги узнава последна, мисля, че вашия случай не е от тези. Просветена е доволно, не я мисли.

# 202
Може приятелката да си мисли, че съпругът й е станал... джентълмен Simple Smile с годините. Може да не знае, че други са си съвсем активни на тези години. А истината може да не й минава през ума изобщо.
Това не значи, че трябва да бъде просвещавана за слуховете, защото истината може и да не е истина и всичко да е само клюки и самохвалство от страна на гейчето.

# 203
Айде, Маргарита. Вие досега да сте казали на приятелката си и да сте забравили. Даже и тя да е ви е забравила, ако прецени.
То големи кандърми, голямо нещо.
Май ви увлича интригата.
АКо сте толкова загрижена, досега да сте снесла, както сте решила. Или да замълчите тотално.
ОТ толкова чепкане смисъл никакъв.

# 204
Само искам да добавя за полово предаваните инфекции. Много от вас писаха защо не се притеснявам дали приятелят ми няма да хване нещо, а само за жената се тревожа. Не е същото, защото приятелят ми се среща с непознати мъже от сайтовете с ясното съзнание, че не ги познава и поема известен риск за здравето си (макар и с използването на презерватив). Докато коя съпруга в 25-годишен брак ще изисква от мъжа си презерватив и изобщо ще предполага, че може точно той да я зарази с нещо (особено ако е непросветена за забежките му)? Това в общ смисъл го пиша, а не по конкретния случай. Едно е сам да преценяваш, че се поставяш в рискова ситуация, а съвсем друго е да пострадаш без изобщо да подозираш опасността.

Още ли не сте се освободили от това бреме и не сте говорили с жената? Нали се поставяте на нейно място, ако тя спи с мъжа си гей, който освен емоционалната страна на нещата, и погледнато от физическата може да ѝ донесе някоя венерическа болест, после да се мъкне месеци наред с антибиотици, глобули, лекари и прочее? За психическото смазване от такава новина даже не говоря, не знам коя нормална жена ще си прехапе езика и ще преглътне такова предателство, за да запази някакъв изхабен брак, особено при пораснали деца.
Направете каквото усещате за правилно, макар тук масово да ви казват да си мълчите, за мен това не е поведение на приятел=сестра, както вие сама се определихте, а е поведение на чехъл(че), което се страхува от малко сериозни разговори. Толкова ли не познавате "приятелката си", та да не знаете дали тя би искала да знае нещо толкова важно? И ако е отклонила темата, значи нещо я притеснява, това може да НЕ е знанието за хомосексуалността на мъжа ѝ, а нещо друго... ако сте толкова близки, не смятате ли, че за две години нямаше вече да ви сподели, че имат някакви сексуални проблеми? Въобще...

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 21:55 от Kabile12

# 205
Ами на т.нар. наборни комисии във Военните окръжия ни тестваха по странен начин дали сме обратни Simple Smile. Но пък в поделението, където вече отбивах службата (ПО деление (т.е. където са те поделили, разпределили - има доста русизми във военната терминология)), бяха изпуснали такива двама юнака и ги бяха хванали на калъп още 2рата седмица, и благополучно ги уволниха Simple Smile.
Тогава, в онези времена, в казармата гейовете ги надушваха много бързо, и изобщо не ги търпяха в българската армия. Директно намираха начин да ги разкарат, за да не развращават останалите младежи. Ако не ги хванеха още при тестването при разпределението😁 - нагъзваzване с отваряне на "бузките" пред цялата наборна комисия, с цел проверка целостта на сфинктера😛
Това го знам от първо лице, единствено число. От няколко различни източници, служили в онези времена на различни позиции в армията на НРБ. От генерал до лейтенант.

# 206
  • София
Margarita1976, въпреки че съпругата уж винаги узнава последна, мисля, че вашия случай не е от тези.

Със сигурност. В този случай всъщност май Маргарита узнава последна. Дори след мъжа си, вярвам.

# 207
Ама Маргарита нещо е говорила на кумата си, но не ще да ни каже какво.
Щом кумата, чула за сексуалния живот на мъжа си, се отдръпнала и станала студена, това в какъв контекст се е случило, мислите

# 208
  • София
Мен ме притесняват, че и Маргото са имали проблеми с необясними инфекции преди известно време.

# 209
Оле тук голям трилър стана вече...

Общи условия

Активация на акаунт