Проблем в отношенията със сестрата на мъжа ми

• 5 918
  • 83
  •   1
Отговори
# 15
Ненужна драма, съгласна съм с общите мнения. Дано само това скарване не повлияе на отношенията с мъжа на авторката, зависи колко са близки брат и сестра, дали му споделят, дали се влияе. Но дано докато той се прибере от път драмата в главата им е поспихнала.

# 16
Авторке, свиркай си и не им обръщай внимание. Права си да си пазиш детето и да не искаш да го събираш с болни деца. А щом зълвата и свекървата не го разбират - по-добре, че няма да общувате, защото можеше някой ден да ти дойдат на гости болни и да ви заразят с детето.

# 17
Много ми хареса съвета на Валерия да си потърсиш познанства извън семейния кръг на мъжа ти и интензивно да си общуваш с тях. Ти имаш нужда от спокойна и позитивна среда и няма да е трудно да си я намериш, най-малкото - по детските площадки е пълно с майки и баби.

# 18
Бих постъпила точно, като теб, а и много други майки. Нямаш никаква вина в случая.
Дали пък не те е отървала от себе си, след като е такъв характер? Ако не беше този случай, щеше да има следващ, щом с лека ръка ви зачеркват. Аз не бих ги молила и бих си живяла спокойно, без тяхното присъствие.

# 19
Не може да определяш на чуждо парти кой да дойде и кой не и да постявяш условия. Като не ти изнася благoдариш за поканата, намираш някаква причина, извиняваш се и не отиваш. Ако си поела ангажименти и може да ги изпълниш ги изпълняваш. Аз лично племенниците си не бих лишила от подарък.

# 20
Истината е ,че мъжа ми е плътно зад мен. Той след случката беше много изнервен от цялото фиаско,но след 1 месец ще си е отново у дома и тогава ще може да го коментират лице в лице. Майка му винаги е предпочитала сестра му ( те живеят заедно ) а сестра му е жена на почти 40 години и реагира по този начин. За 12 години откакто сме заедно никога не съм казвала лоша дума и винаги съм помагала с каквото и откъдето мога. Не спестявам нищо от историята за да се изкарам жертва тъй като това е далечно от моята същност. За този месец и половина почти 2 не сме се засичали . Дали съдба или друго не знам,но факт.

# 21
Galflower , бих постъпила точно като теб и не бих завела детето си на парти с болни деца на антибиотик!
Роднините да се сърдят колкото си щат!

Не разбрах все пак мъжа ти не може ли да говори със сестра си да спре с цирковете? Също и с майка си.
Аз не виждам ти какво има да се извиняваш в случай или да правиш нещо повече.

п.с. прочетох за мъжа в горния коментар. Явно си публикувала докато аз пиша.

Ами много им здраве тогава на роднините! Не вярвам да ти липсват.
Дано мъжът ти да успее все пак да ги вкара в правия път, поне прилично да се държат. Въпреки че след подобен случай, едва ли ще ти е същото с тях, както преди. Но все пак е нужно поне някакво приличие да спазвате в отношенията си.

# 22
  • Варна
Точно както предполагах. Мама и щерка са дупе и гащи, а сина и снахата са далечните и трябва да им ходят по гайдата.
Имам няколко примера такива покрай мен, синът винаги е в услуга, даже единия ми мпознат си е заробил целия живот в услуга на майка си, сестра си /разведена/ и нейното дете. В резултат на това не успя да създаде семейство, то цял живот им е в услуга и им подгъзува.
Друга пък далечна роднина се задоми с момче, което живее в една къща със свекървата /разведена/ и сестрата. Еййй юркат я като служебна моторетка - ходи да им прибира децата от училища, от градини, води ги по занимания футбол и други, всеки от където я хване я взима за свободен електрон. Отделно на това трябва да го играе и съвестна домакиня, че са в обща къща. Това освен затормозяващо и задушаващо, си е живо използване. И като ги научиш определени хора така, да ти играят хоро на главата, няма отърване после. А ти си мислиш "много сме близки" - да бе да.

# 23
  • Melmak
Авторке, не се връзвай толкова!

Наистина намери други контакти около теб, щом имаш дете, то сигурно излиза, играе, водиш го на някакви места, ще се запознаеш с други майки.

Аз също мисля, че човек на трети ден антибиотик не е заразен. С ужас на повечето майки ще кажа, че моята си ме пращаше на училище с антибиотика в раницата, като ми оставаха 2-3 дни до края на лечението.

И в градския транспорт да го качиш това дете, на обществено място - вирусите са там. Навсякъде, всеки може да пренесе вирус. В самолета като се качиш пак, ама тогава нямаш избор, защото и до теб ще седи някой вирусен, ама като е пълен самолета няма и как да смениш мястото си.

За това може да са обидени, понеже ти им казваш, ако еди си кой е там, аз няма да дойда. По принцип не определяш ти, може да се е счело като опит за изнудване да не каниш другите хора с антибиотика.

# 24
Аз мисля, че е излишно да пророкуваме дали е заразен или не някой на антибиотик. Това и специалистите не могат да кажат със сигурност. Така или иначе не е редно да си водиш детето на антибиотик на детско парти. А когато родителите на такива деца не са достатъчно възпитани и разумни, ами човек си взема мерки сам.

Да, навсякъде има шанс да срещнеш болест, но шанса е по-голям, когато общуваш в човек на лечение.

Ако трябва да сме коректни и точни - вирусите не се лекуват с антибиотици и вероятно става въпрос за друго заболяване, може би бактериално. А бактериите пък дали ще измрат на третия ден на АБ също е въпрос на ясновидство. Понякога антибиотика не е точният и не им действа. Носителството се доказва с бактериално изследване и то дни след спирането на АБ.

# 25
И двете страни сте пресолили манджата. Ти заявяваш, че няма да отидеш, ако един кой си е там. Тоест я поставяш в много кофти ситуация. Да се обади на поканени деца и да им каже, не идвайте.
Можело е да кажеш няма да дойде детето, защото се притеснявам, че ще се разболее и това е. Реално на рождени дни на закрито винаги има голям шанс да лепне нещо детето, дори и никой да не е на аб.
От другата страна пък в трябвало да приемат решението ти, без да се цупят.

# 26
На колко години е твоето дете? На колко години са празнуващите деца?
Откровеното ми мнение е, че ако така си поставила условията както тук ги описа малко си пресолила манджата. Вярно, по писаното не си личи, но “ако тези деца дойдат моето няма да дойде” … пък … троп. Абстрахираме се от това кой си води децата болни на рожден ден. Второ: твоето дете се било подготвило, но отново нещата не се развили според твоя план - дошъл бащата. … пък … троп с крак ….
Зълва ти (или както там се води) те блокирала във феъсбук … пък … троп с крак … А ако те види на живо какво ще направи? Ще те подмине?
На мен лично ти ми звучиш като хеликоптер-майка, която иска да стават нещата както тя иска, помага и очаква да и се дава срещу помощта, всички да се интересуват от нея и детето ѝ. Сестрата на мъжа ти пък съвсем неадекватна с това блокиране. Майката ако е настроена и тя не е много зряла да пренебрегне внучката си. Ако имаш много голяма драма с това просто вдигни телефона и питай директно какво става и защо така. Питай и не е ли детско да те блокира. Никой от възрастните не се държи подобаващо. Ако искате пример съберете децата и те ще ви покажат как се оправят отношения. Ти обаче … чакаш мъжа си …
Моля да ме извиниш, ако някои мои изводи са необосновани или те засягат. Успех и спокойствие ти желая!
Изненадвам се, че идвайки от Дания не си свикнала със събирането на болнави и сополиви деца.

# 27
Отдавна разбрах, че отношенията с роднините са загубена кауза. И близки отношения с тях винаги се превръщат в някакъв скандал и фиаско.

Не съм сигурна дали бих завела детето си на подобно събитие, но ако бях организатор, бих уважила решението на всеки поканен. Всяка майка има право да постъпва както си иска, когато ситуацията се касае детето и.

Препоръчвам ви да не се тревожите за тази ситуация и да оставите всичко да върви по пътя си. Особено ако съпругът ви ви подкрепя. И ако някога срещнете сестрата на съпруга си, можете директно да я попитате какъв е проблемът. Обикновено такива директни въпроси винаги водят до задънена улица. Няма от какво да се срамувате, оставете роднината си да обясни позицията си като възрастен. Ако не получите отговор, значи всичко се е случило както трябва. Стойте далеч от такива комплексари.

# 28
  • Melmak
Аз мисля, че е излишно да пророкуваме дали е заразен или не някой на антибиотик. Това и специалистите не могат да кажат със сигурност. Така или иначе не е редно да си водиш детето на антибиотик на детско парти. А когато родителите на такива деца не са достатъчно възпитани и разумни, ами човек си взема мерки сам.

Да, навсякъде има шанс да срещнеш болест, но шанса е по-голям, когато общуваш в човек на лечение.

Ако трябва да сме коректни и точни - вирусите не се лекуват с антибиотици и вероятно става въпрос за друго заболяване, може би бактериално. А бактериите пък дали ще измрат на третия ден на АБ също е въпрос на ясновидство. Понякога антибиотика не е точният и не им действа. Носителството се доказва с бактериално изследване и то дни след спирането на АБ.

Освен да слагаме някакви тестове за вируси и бактерии на входа.

Много деца може да са носител на вирус, но да нямат признаци още. Въобще темата е много обширна. В България гледаме по друг начин, в чужбина събират и болни деца, и на дг си ходят даже.

Не целя да убеждавам авторката дали греши в преценката си за опасността. Това е нейна работа. Проблемът е по-скоро комуникационен. И сестрата не е права да стига чак до блокиране, все едно са тийнейджърки. Обаче авторката очаква тя да бъде специална, майката на рожденика да се съобрази и да каже на вече поканени деца да не идват. Като не иска да не води своето дете, добре, но не и да се цупи толкова.

Според мен ситуацията е too much drama и от двете страни.

# 29
На колко години е твоето дете? На колко години са празнуващите деца?
Откровеното ми мнение е, че ако така си поставила условията както тук ги описа малко си пресолила манджата. Вярно, по писаното не си личи, но “ако тези деца дойдат моето няма да дойде” … пък … троп. Абстрахираме се от това кой си води децата болни на рожден ден. Второ: твоето дете се било подготвило, но отново нещата не се развили според твоя план - дошъл бащата. … пък … троп с крак ….
Зълва ти (или както там се води) те блокирала във феъсбук … пък … троп с крак … А ако те види на живо какво ще направи? Ще те подмине?
На мен лично ти ми звучиш като хеликоптер-майка, която иска да стават нещата както тя иска, помага и очаква да и се дава срещу помощта, всички да се интересуват от нея и детето ѝ. Сестрата на мъжа ти пък съвсем неадекватна с това блокиране. Майката ако е настроена и тя не е много зряла да пренебрегне внучката си. Ако имаш много голяма драма с това просто вдигни телефона и питай директно какво става и защо така. Питай и не е ли детско да те блокира. Никой от възрастните не се държи подобаващо. Ако искате пример съберете децата и те ще ви покажат как се оправят отношения. Ти обаче … чакаш мъжа си …
Моля да ме извиниш, ако някои мои изводи са необосновани или те засягат. Успех и спокойствие ти желая!
Изненадвам се, че идвайки от Дания не си свикнала със събирането на болнави и сополиви деца.

Детето ми е на 4 години. Категорично не съм заявявала,че Поканиш ли ги няма да дойда. 3 дни преди това казах,че лично аз не бих си пуснала детето там заразни или не тя до скоро беше болна,а както знаем след боледуване и антибиотик имунната система е отслабена. Далеч не се считам за майка орлица ,но и не намирам за нормално да се водят деца на антибиотик в такава тясна среда с други деца тъй като не мога да знам дали реално не са заразни или не. Отделно,че съм сам сама и ми е много сложно когато се разболее тъй като нямам помощ дори и за час. Никога не бих казала Не ги кани иначе няма да дойда. Това е лично парти и би било абсурдно. Моето дете имаше преди нея рожден ден и тя от всички майки и жени които бяхме събрани там седеше отделена на друга маса сама с телефона си макар и няколко от момичетата да я привикваха при нас просто поглеждаше надменно и така си остана. Не съм от хората които се жалват по групите,но когато са част от семейството удря различно. Желая всичко добро и весело изкарване на празниците 🎄

Общи условия

Активация на акаунт