Номинации за "Златна малинка" 2024г.

• 4 814
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
  • Карлово
"Железен пламък"  Ребека Ярос
"Четвърто крило" криво ляво я прочетох, понеже в библиотеката ми я предложиха по начин, на който не можах да откажа, но втората част ми беше адски досадна. Любимият ми герой Андарна, сякаш поизчезна от повествованието и не можех да се насилвам да я презполовя дори.

# 31
Чак малинка не ми е на мен, но също не ми хареса.
Най-безсмислената книга,която прочетох тази година е тя, затова приза за златна малинка и приляга идеално според мен.

# 32
  • София
В тази тема често откривам книги, които съм оценила високо. И тази година не е изключение. Но какво да прави човек - вкусове разни.

Мноята основна малинка тази година е "Хиляда луни" на Себастиан Бари. Толкова не ми хареса, че трайно ме отказа от тоя автор...

Другата книга, която не никак харесах е "Вулкан" на Елена Алексиева.

# 33
Мноята основна малинка тази година е "Хиляда луни" на Себастиан Бари. Толкова не ми хареса, че трайно ме отказа от тоя автор...
И мен така, четох я преди години, когато излезе и останах със същото усещане като теб.

# 34
И аз съм в отбора на нехарасалите "Хиляда луни", макар че Малинка да дам трябва една книга много да ме е вбесила или разочаровала. Тази ме остави безразлична.
Изобщо, забелязала съм, че книгите на "Лабиринт" са ми в двете крайности - или много ми харесват ("Силата на кучето", "Крехко равновесие", книгите на Джон Бойн например) или са ми тотал щета. Все пак ненадминатата ми досега Малинка на Всички Времена е тяхно издание ("Малък живот") Simple Smile
Затова съм внимателна към техните издания. Сега на "Орбитал" много се чудя и очаквам отзиви във форума, не на разни промоутърски акаунти из социалните мрежи Wink

# 35
  • София
"Силата на кучето" ми беше една от малинките миналата година, може и по-миналата да е било.😂

# 36
  • Пловдив
"Две нощи в Лисабон" – Крис Павоун
"Блясъкът на черната усмивка" - Касандра Коу

# 37
  • Mediterraneo
Библиотекарката от Аушвиц- Антонио Итурбе
Приспивна песен в Аушвиц- Марио Ескобар
Отровителят- Джоната Мур

И книги, за които не са ми стигнали силите да ги дочета
Уважаеми г-н М- Херман Кох
Снежната кралица- Майкъл Кънингам
Хаштаг- Ремигиуш Мруз
Призраци в моята глава- Пол Трембли

# 38
Екстазис Радослав Бимбалов

# 39
  • Варна
Дълбините - Алма Катсу, нищо общо с Глад, която бях харесала.

# 40
1. Брулени хълмове - Емили Бронте
2. Ана Каренина - Лев Толстой

# 41
  • София
Само предложение, свързано със споменаваната тук напоследък Джоун Дидиън:
пробвайте "Белият албум"; четох я обаче доста в късните младежки години, когато и стил и език бяха все още актуални. На мен тогава ми хареса. Имам си я в "списъка" за "онова време" като леко философско-психологическа, повече журналистическо-репортерска хроника. Почти фикшън. (Някъде около Норман Мейлър и Труман Капоти върху вариации по Бийтълс.)
(Извинявам се за поста. В "какво четем" няма да е на място, изваден от контекста на споменаването й тук.)

# 42
  • Mars Hotel
Дълбините - Алма Катсу, нищо общо с Глад, която бях харесала.
Малинка и от мен за Дълбините. Голямо разочарование се оказа.
Номинирам и Прислужницата и Тайната на прислужницата на Фрида Макфадън - елементарни, плоски, досадни. Не бих си причинила повече нейни книги.
Последно за тази година - Обрат в сюжета на Ралица Генчева. Такива възторжени мнения четох за нея, а тя се оказа меко казано посредствена.

# 43
“Нишка” - Виктория Бешлийска
“Прислужницата” - Фрида Макфадън

Само и единствено, заради плагиатството им от други автори. Голямо разочарование.

# 44
  • София
На мен Прислужницата ще ми е в номинациите за "Книга на годината" Grinning

Общи условия

Активация на акаунт