Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 496
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета, вчера гледах един уебинар и пише, че във всяко хранене трябва да има протеин (ам/кърма, риба или пиле). Добре, ама като се замести обяд и има жълтък какво правите- дохранвате ли с мляко?

Аз кърмя и вече кашата я давам в АМ, съответно не дохранвам следобяд. Иска ми се и обядът да отпадне като кърмене- или не е добре още? Моят син е от юнските бебоци (след 3 дена става на 7 месеца).

# 391
Момичета, вчера гледах един уебинар и пише, че във всяко хранене трябва да има протеин (ам/кърма, риба или пиле). Добре, ама като се замести обяд и има жълтък какво правите- дохранвате ли с мляко?

Аз кърмя и вече кашата я давам в АМ, съответно не дохранвам следобяд. Иска ми се и обядът да отпадне като кърмене- или не е добре още? Моят син е от юнските бебоци (след 3 дена става на 7 месеца).

Какво имаш предвид какво правим, жълтъкът е протеин?!

Не дохранвам с мляко откакто сама си замести, тоест изяде над 100 гр порция. Още на 6 месеца беше.

# 392
Мокка, над 100 гр порция го водиш заместено и не дохранваш? Извинявай, ако въпроса ми е тъп и не съм разбрала 😀

# 393
Мокка, над 100 гр порция го водиш заместено и не дохранваш? Извинявай, ако въпроса ми е тъп и не съм разбрала 😀

Тя просто не искаше мляко след това 🤷 В началото ядеше към 120, после много бързо вдигна на 150, сега вече и към 200 отива. И да не го водех заместено, не беше по силите ми да го анализирам, само хвърлях млякото...

# 394
Аз дохранвах май около седмица, след това започна да си изяжда по едно цяло малко пюре (125 гр.), хвърлих един ден мляко, защото не го изпи и спрях да дохранвам.

# 395
Мале, моята я захранвам от месец и нещо. Юнско бебе е. И изяжда по 110/120 гр и дохранвам с мляко до 160. Няма изгледи да отказва 😀 Така правя и с кашата. Тегля колко съм й направила и приготвям толкова мляко до 160. И щом дохранвам, не го водя заместено ядене.

# 396
Мале, моята я захранвам от месец и нещо. Юнско бебе е. И изяжда по 110/120 гр и дохранвам с мляко до 160. Няма изгледи да отказва 😀 Така правя и с кашата. Тегля колко съм й направила и приготвям толкова мляко до 160. И щом дохранвам, не го водя заместено ядене.

Юнско бебе е и моето и по същия начин, ако изяде 100 гр, дохранвам до 160. Не го водя заместено ядене. Не знам кога ще достигне този етап, ама ми е писнало да хвърлям я пюре, я каша, защото невинаги изяжда и толкова. Но няма начин.

На каква възраст бебетата минават на 2 дремки? И как се разбира, че им е време?

# 397
Различно е, някои по-рано, някои чак към 8 месец. По-горе писах при нас какви бяха признаците, но освен трудност при заспиване за дремки, имахме и няколко нощни будувания.

Като цяло на тази възраст вече не трябва да надвишават над 3 ч. сумарен дневен сън, даже към 2:30 Ани се чувства най-добре. Имат нужда от по-дълги будни интервали.

# 398
Аз да ви кажа до сега не съм хвърляла нито пюре, нито каша. Няколко пъти мляко и то преди да започна да записвам кога и колко е яла. След това си спазвах 3-те часа за хранене и всичко се намести.

# 399
Не от първия ден, но от втората седмица някъде си записвам кога и колко яде. И аз спазвам 3-те часа. Може и на 3.5 да яде. Също не съм хвърляла нито веднъж мляко, пюре и каша.

# 400
Моята беба яде на 4 часа. Хвърляхме от начало. Сега вече яде всичко като изключим попарата Grinning Имаме две дремки през деня.
Момичета аз имам един въпрос към Вас. Нормализира ли Ви се цикъла? Thinking

# 401
Аз родих нормално, след като спря кървенето след раждането си ми дойде цикъла след 28 дни (много обилен) и от следващия всичко си е нормално. Не знам при секциото как е.

# 402
Аз все още нямам цикъл

# 403
Аз реших да минем твърдо на 2 дремки. Консултантката препоръча поне седмица да редуваме 2-3, после 2-2-3, но май няма нужда, издържа си интервалите без проблем. Надявам се скоро да напаснем режима и да пооправим пак нощния сън. Сега в 8ми месец има скок, регресия, започва separation anxiety, абе лудница, дано минава бързо 😬.

Цикъла ми дойде декември, хубава пауза беше. 😀 Съвсем нормален, даже хич не ме боля корем.

# 404
Моят цикъл дойде 3 месеца след раждането.Започна да ми идва на 30-32 дни.Миналия месец ми дойде на 21-я. Flushed
Още не ми е влязъл в час.Поне болките не са като преди.

Общи условия

Активация на акаунт