Отговори
# 600
Здравейте момичета. Днес в 12:43 изплака момиченцето ми. Индуцирано раждане, тежко беше, но мина.

# 601
Наскоро ми попадна едно клипче точно как да се почисти нослето, но едва ли ще го намеря, затова ви го описвам:
1. слагате бебето на една страна и с помоща на спринцовка, вкарвате физиологичния разтвор в горната ноздра (спринцовката помага по-рязко да влезне разтвора)
2. изправяте бебето и веднага аспирирате от другата ноздра
Изглеждаше доста лесно и ефективно.
За новородено?!

Носовете може да хъркат от сух въздух.

# 602
Наскоро ми попадна едно клипче точно как да се почисти нослето, но едва ли ще го намеря, затова ви го описвам:
1. слагате бебето на една страна и с помоща на спринцовка, вкарвате физиологичния разтвор в горната ноздра (спринцовката помага по-рязко да влезне разтвора)
2. изправяте бебето и веднага аспирирате от другата ноздра
Изглеждаше доста лесно и ефективно.
За новородено?!

Носовете може да хъркат от сух въздух.
Да. Ние следим влажността. Последните два дни е ниска- 38-39%. Запушва му се на нашия след като яде и повърне или плаче.
Аз гледах същото видео. Лекарката на племенницата ми е казала да се чисти преди всяко хранене.

# 603
Мо, прелестна е Елена! ❤ дано сте си вкъщи вече.

Като човек преминал вече през едно секцио преди 1.6 г съвсем не съм съгласна, че има непоносимо дърпане и бутане докато се вади бебето, както и че упойката е много лошо нещо и не хваща.
Според мен не е ок да се пишат такива неща, защото все още има неродили момичета, отделно и такива с по-далечни термини, които четат, и може да се панират ненужно.

Секциото е операция. Ако си се настроил, че отиваш на спа и масаж, ще се разочароваш. Но ако имаш реална нагласа, според мен е нещо, което минава доста доста бързо.

Описаният начин за почистване на нос на мен ми се вижда too much. Аз самата не бих се чувствала комфортно с такава манипулация, какво остава за едно новородено. Но… всеки сам си преценя Simple Smile

# 604

Като човек преминал вече през едно секцио преди 1.6 г съвсем не съм съгласна, че има непоносимо дърпане и бутане докато се вади бебето, както и че упойката е много лошо нещо и не хваща.
Според мен не е ок да се пишат такива неща, защото все още има неродили момичета, отделно и такива с по-далечни термини, които четат, и може да се панират ненужно.

Секциото е операция. Ако си се настроил, че отиваш на спа и масаж, ще се разочароваш. Но ако имаш реална нагласа, според мен е нещо, което минава доста доста бързо.
Аз имам още две тежки операции, освен секциото и никога не ми е минавало през ума, че е "спа процедура". И не, упойката не е "много лошо нещо", а има специфики при кого каква се поставя - при стеснено междупрешеленно пространство и становища на невролози тези неща би следвало да се гледат от анестезиолозите.
На мен пък ми е било ценно всяко мнение, не вярвам в "позитивната нагласа" до степен да си тотално неподготвен какво те чака. Слава Богу всеки има различно изживяване, надявам се по-малко жени да се сблъскат с моя опит, но нямам намерение да си трая за нещо, което бе могло да е полезно на някого, та дори само да се информира по-добре.

# 605
Аз пък като човек, който си е намествал сам ставите на краката/капачките десетки пъти, изобщо не мисля за секциото като нещо страшно😀😀😀
Но е факт, че така написано как не е хванала упойката звучи стресиращо, защото отиваш в болница и разчиташ, че анестезиологът ще постави упойката както трябва. Поне аз на това разчитам, защото не съм доктор и не разбирам от прешлени и нищо подобно.
Ясно е, че на всеки рецепторите за болка и натиск са различни, така че докато не се усети лично, няма смисъл да си вкарваме излишни страхове.
Аз например не знам дали бих издържала това да раждам 40 часа като Мо, признавам си го.
Имам общо 5 операции, последната беше коремна в Софиямед с епидурална и започнах да усещам страхотно щипане - казах и ми добавиха обезболяващи през системата. Действаха светкавично.

# 606
Аз усещам много близо до себе си и двете мнения и за мен и двете са верни и представят едната или другата гледна точка на ситуацията.

Конкретно обаче за не хващане на упойката, понеже съм чувала доста такива разкази това беше едно от нещата, които държах да обсъдя с лекарите - какво правим Ако.
В смисъл, ако човек има някакви страхове, може да ги обсъди предварително.

Аз друга драма имах там, но няма смисъл да споделям.
Пиф аз съм си намествала сама рамото, а после рехабилтаторката каза, че рядко е виждала жена с толкова силна психика и смелост. Е, ревах докато раждах Simple Smile та ...

# 607
  • Пловдив
Сияна, да е жива и здрава малката! Бързо да се възстановиш и много да се гушкате.

# 608

Честити да са ни и новите рожби Георги и момиченцето на Сияна!!! Да бъдат орисани с много късмет и здраве!!!
П.П. Момичета стискайте палци утре да съм по-жизнена. Тая таласемия ми разказа играта. Уж хемоглобина за тая анемия пак го бива 106, но имам сили само да лежа и евентуално да ям и да спя. И уж съм на финалната права, а нямам сили да си изпера пратката с най-малките дрешки и да си поизмия и стерилизирам помпата и шишетата за родилното. Само те и там санитарните неща останаха, за да си финализирам багажа. Ох, не е едно и също да си бременна на 20 и..., на 30 и..., пък да не говорим за 40 и...
На всичкото отгоре и канала в банята точно сега взе да прелива и при къпане и при пране и става нещо страшно!!!
Та се моля бебчо да поизчака малко, че сега съм... до под кривата круша 🍐!!!

# 609
Честити бебчета на всички! ❤️❤️❤️ Чета ви, но още сме в болницата, та за това не съм писала. Искам да се прибираме вече и да дойда на себе си. От вторник бебка е постоянно при мен, мъча се с кърменето, зърна не ми останаха, страшно ми е болезнено, отделно от упойката имам жестоко главоболие, едва вървя, дават ми обезболяващи, но са с кратък ефект...та като ме боли така, като бебка се разреве и почна да я кърмя и зърната ме болят, ставам абсолютно неадекватна. Вчера ревах 2 часа и й дадох адаптираното мляко. Иначе щях да откача. Ааа и хемоглобина ми е 77, ще ми преливат кръв. Но...да не само да мрънкам...утре най-накрая ни изписват и след почти 10 дни в болницата се прибирам. 😍

П.С И аз не бях подготвена, че секциото макар и с упойка може да бъде болезнено, и на мен от дърпането ми беше така. Но не е толкова страшно...преди да предприемем спешно секцио ми беше доста по-страшно. И е вярно това, че се забравя...знам, че ме болеше зверски, но в момента мозъка ми изобщо не успява да се сети за самото усещане.

Утре, живот и здраве като се приберем вече ще пиша по-подробно за нашето приключение. ❤️

# 610
Джи,уста странична реакция е тона с главобола… Много вода и кофеин е лечението. За зърната-обърни внимание на позата и засукването. Кърменето не боли. Стискам палци да мине ❤

# 611
Милата Джи, напълно разбирам. И аз дадох АМ въпреки желанието ми този път да се получи. Ощехсе борим де..
Вчера имаше много стрес с това изписване. Вкъщи пълна лудница. Баткото почна с цирка от първата вечер. А детето реши да не спи дълго време и само висим на гърда или плаче, давам мляко и пак не заспива. Сигурно ще я претъпча накрая.
А и като брат си връща мляко. Вчера в колата:/ и вкъщи веднъж изкара разни секрети. Никрая ми се събраха почти 24 часа без сън и днес съм с никаква енергия.

# 612
Привет и приятен снежен ден на всички. ❄️
Малкият направо се дере от плач при смяна на памперса, приемам идеи как поне да намаля плача, или е мисия невъзможна. Пробвах с черно-белите картинки, забелязва ги в спокойно състояние, но при смяна на пелените абсурд. Щом го облечем, млъква и става друго дете 😂 Вечер също будува повече, мисля е нормално, още няма изграден ритъм, ама свикваме още.

# 613
Здравейте!
Ако  може някоя мама да ми съдейства ще съм много благодарна.
Става въпрос за паричното обезщетение, което ти се полага 45 дена преди термина, има ли значение колко стаж имаме?
На едно място четох, че е само за тези,които имат 6м такъв, на друго пък, че се полага за всички, поне по моите разбирания. 😅

# 614
Здравейте!
Ако  може някоя мама да ми съдейства ще съм много благодарна.
Става въпрос за паричното обезщетение, което ти се полага 45 дена преди термина, има ли значение колко стаж имаме?
На едно място четох, че е само за тези,които имат 6м такъв, на друго пък, че се полага за всички, поне по моите разбирания. 😅
Изчакайте да ви отговорят в темата за счетоводство - там може да разчитате на 100% достоверност, защото дамите са счетоводители или ТРЗ.
Болничните се изплащат, ако имате поне 12 месеца стаж някога (сумарно).
Системата работи така - трябва да си дал нещо/плащал осигуровки, за да получиш обезщетение.

Общи условия

Активация на акаунт