Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 769
  • 621
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, днес ми беше втората инсеминация, но сега видях, че в микробиологията на партньора ми е изолирана enterococus faecalis, не знам защо нищо не ми казаха преди инсеминацията. Дали има опасност ако съм бременна, дали да отида да си направя и аз микробиология, моята е от март и нямах нищо изолирано тогава.

# 211
В моята микробиология преди инсеминация излезе същото и двама доктори казаха, че не е страшно и ми направиха процедурата.

Здравейте, днес ми беше втората инсеминация, но сега видях, че в микробиологията на партньора ми е изолирана enterococus faecalis, не знам защо нищо не ми казаха преди инсеминацията. Дали има опасност ако съм бременна, дали да отида да си направя и аз микробиология, моята е от март и нямах нищо изолирано тогава.

# 212
В моята микробиология преди инсеминация излезе същото и двама доктори казаха, че не е страшно и ми направиха процедурата.

Благодаря ти много, ще спя спокойно, че много се притесних Simple Smile)

# 213
Не е проблем, те я пречистват от бактерии и други микроби, защото все пак ти я вкарват директно в матката. Важното е ти да нямаш.

# 214
Rouina91  аз от Летрозола не мога да направя добра лигавица и след спирането му  (7-8 ден) започвам да пия естрофем по два пъти на ден чак до идването на цикъла ми.
Тази инсеминация пожелах да я направим без стимулация, защото стандартно когато не пия нищо си имам добра лигавица и фоликул, дойде ми в повече предните месеци просто.
Ще ви споделя опита ми от последната инсеинация.  Гледа ме доктора и казва в петък ще е инсето, отивам в сряда да ме види и казва - Фоликула е 21 мм, ще направим нещо различно, ще дойдеш четвъртък и в петък ще направим Ре инсеминация ( поглеждам в сайта им и виждам 150 лв - ок). Така слагам сряда вечерта фиксираща инжекция за овулация и четвъртък отиваме, минава всичко нормално. Отиваме петък отново, прави инсеминацията като фоликула, за който така се притесни не се беше спукал.... За капак на касата ми казват 500 лв (като за стандартна инсеминация), казвам доктора каза Ре инсеминация и в сайта пише 150 лв ( не говорим за 50 лв, а за 500).
Обясни ми момичето на рецепцията, че всъщност това си е 2ра инсеминация една след друга, но от неудобство ми взеха 250 лв, защото не били уточнили.....
Въпроса ми към тях беше, тогава това брои ли се за 4та инсеминация, за да мога да мина по фонда вече - Не знаят...
За жалост започвам да се чувствам като един банкомат, миналия месец ненужна стимулация, с която инсето стъпи на 1400 лв, този месец без стимулация ме набиха да плащам 2 инсеминации една след друга.....
Другото, което ме напряга е, че искам да съм спокойна и щастлива след инсеминацията поне, а се случва точно обратното. Буквално работим за клиниката.....
Моля ви кажете ми нещо, на някоя от вас правили ли са й 2 инсеминации поред?

# 215
Е то това ако не е реинсеминация, какво е……. Няма как да има две инсеминации в два поредни дни и в един и същи цикъл. Искайте си 100те лева (250-150) обратно, ама сериозно и настойчиво си ги искайте…
Пълни глупости са това. Няма ли друга клиника, в която да можете да опитате?

# 216
  • Sofia
Margarita89 - Извинявай, ти може би си казвала, но аз съм си шматка и не помня - къде каза, че ги правите тези инсеминации?
На мен не ми се е случвало да правим ре-инсеминация до сега. Винаги като съм ходила за процедурата отивам със вече спукали се фоликули. На 3тия цикъл я направихме по-рано от очакваното, като нашата лекарка предупреди, че ако не са се спукали пак ще отидем за ре-инсеминация, но и 4те се бяха спукали и не се наложи.
Иначе, както съншайн казва - това си е абсолютна ре-инсеминация и тия се правят на луди. Искайте си парите обратно.
PS: На мен тия лекарства за стимулация явно също не ми понасят. С Кломифена ми беше доста зле - болки в яйчниците, 2-3 дена едвам вървях след предната инсеминация и съм 100% сигурна, че бях хиперстимулирана - вероятно затова и имплантацията не се е случила като хората, а пък с Летрозола правя малко фоликули и доста бавно нарастват, но свършихме ние. На 19 ще тествам и ще видим дали ще ходим на инвитро.

# 217
Обяснението беше, че ре инсеминация е със същия преработен материал, а когато отидем и дадем нов, то процедурата си е инсеминация. Нито веднъж не ми е пеавена инсрминация на спукан фоликул, не съм имала и успешна нито една съответно. Една дама беше казала тук, че е забременяла след инсеминация, в която не е бил пукнат фоликула. Той лекаря ми казва, че си чакали в мен момента. Аз винаги усещам овулацията си, този месец не я усетих. Също до сега не ми бяха правили ехограф непосредствено след инсеминация. Сега и четвъртък и петък ми направи инсеминацията, а после ми хакна и ехографа да гледа, бях изненадана.
В Афродита в София съм.
Ако не е неудобни бихте ли споделили каква цена излиза при вас една инсеминация, моите винаги са над 1000

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 19:43 от Margarita89

# 218
  • Sofia
Обяснението беше, че ре инсеминация е със същия преработен материал, а когато отидем и дадем нов, то процедурата си е инсеминация. Нито веднъж не ми е пеавена инсрминация на спукан фоликул, не съм имала и успешна нито една съответно. Една дама беше казала тук, че е забременяла след инсеминация, в която не е бил пукнат фоликула. Той лекаря ми казва, че си чакали в мен момента. Аз винаги усещам овулацията си, този месец не я усетих. Също до сега не ми бяха правили ехограф непосредствено след инсеминация. Сега и четвъртък и петък ми направи инсеминацията, а после ми хакна и ехографа да гледа, бях изненадана.
В Афродита в София съм
Хм, има логика до някъде ако пак сте давали материал, ама тия неща никъде не се опоменават? Абе ще ме извините ама ще си го кажа - смотанат работа, все гледат да ти дръпнат паричките от джоба с някакви такива тънки врътки. Аз имам доволни роднини от Афродита , но цялата история се е развила преди 5 години и то с инвитро  директно поради медицински причини (и възможност директно да се кандидатства по фонда). На мен ехограф ми правят винаги, но само преди самата инсеминация - след нея не виждам да има смисъл. Овулацията аз попринцип не си я усещам, но сега откакто правим тези стимулирани цикли си се усеща силно.

# 219
Rouina91 Имам 4 инсеминации правени, никога не се е налагало реинсеминация. Ако сте имали уговорка с доктора за евентуална реинсеминация, то би следвало това да е отбелязано в документацията ви и когато е била първата процедура, да се отдели материал за втората. Но за мен това е безумно т.к материала не може да се съхранява на студено да изчака следващия ден, трябва да се замрази и да се размрази, което е пълна глупост. Отделно реинсеминация се прави ако няма данни за овулация, но тук също се намесва правилното таймиране с медикамент. Първата ми инсеминация беше с нулева стимулация и тук включвам и таймиращата инжекция овитрел/хориомон. Бях на преглед, док видя ДФ в ляв яйчник с големи размери и прецени, че на следващия ден ще има овулация. Сутринта ММ даде материал, два часа по-късно отидох, прегледа ме с ехограф, видя се спукан фоликул и направи инсеминацията. Само тогава чух, че може да се наложи реинсеминация, ако няма овулация на следващия ден, която не се наложи. Но пак повтарям на напълно нестимулиран цикъл и тук лекаря има как да прецени кога се очаква ову, но няма как да е напълно сигурен. Докато с таймираща инжекция, освен да не е сметнал правилно, друга причина не мисля, че би имало. Странна ситуация …
Относно касичките - цяла хистероскопия ми направиха, без дума да се обели, че имам истмоцеле. Не само, че не е било видяно на ехо( сегашния ми док. Ми го показа на екрана, че то направо вади очи ..), но и нито веднъж не беше обърнато внимание, че на 10 ден от цикъла аз продължавам да имам зацапване, а това си е типичен симптом. Три инсеминации и едно ин витро(стимулацията също не беше както трябва) без никакъв шанс за успех, дори и да бях на 20 год и с перфектен репродуктивен потенциал. Ами касички сме си и лошото е, че няма как да се предпазим …

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 20:06 от Bubolina*86

# 220
Аз също имам доволни пт клиниката, сигурна съм и в компетентността на ембринолога, защото го познавам лично, но усещането да те гледат като касичка, вместо човечност много ме разочарова. Мнението ми е, че няма да ми бъде призната процедурата като четвърта, затова следващата ще я направя отново без стимулация и само с една процедура. Просто ми  писва да работя за тях. Имах таймираща инжекция овитрил. Май след първата инсеминация бях с два фоликула и дори след таймиращата единия не се беше спукал. Обяснението беше, че не винаги с таймираща се пукат. Посещавам лекаря от около година и на два пъти ми се беше случвало да задържа Ф, но в края на цикъла го няма, било нормално един-два пъти в годината.

Допълвам поста си, защото чак вчера имах усещането за овулация ( винаги я усещам силно), направих си и тест и излезе положителен. Сопред вас има ли смисъл да се надявам на нещо като са ми правили инсеминации четвъртък и петък, а моята овулация реално е вторник ( 4 - 5 дни след това)?

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 12:11 от Margarita89

# 221
Момичета да ви питам случвало ли ви се е- мина ми третата инсеминация бях стимулирана с летрозол, имаше два готови фолукула пред пукане биха ми и овитрел. Днес два дена след това чувствам тежест в десния яйчник където и бяха фоликулите. Възможно ли е да не са се спукали и от това да е тежеста или нещо друго

# 222
  • Sofia
Момичета да ви питам случвало ли ви се е- мина ми третата инсеминация бях стимулирана с летрозол, имаше два готови фолукула пред пукане биха ми и овитрел. Днес два дена след това чувствам тежест в десния яйчник където и бяха фоликулите. Възможно ли е да не са се спукали и от това да е тежеста или нещо друго

По-скоро са се спукали и е настъпила овулацията (която може би усещаш в момента). При мен винаги го има тоя дискомфорт след поставяне на инжекцията (няколко часа след това), и по-интензивно го усещам няколко часа сутрин преди инсеминацията (като на ехографа се вижда, че фоликулите са спукани). Дискомфорта продължава и 2-3 дена след инсеминацията. Като тук ще вметна, че и от прогестерона се засилва дискомфорта (дори да не приемаш, след овулация тялото ти произвежда по-голямо количество прогестерон, като след пукане на фоликулите се образува прогестеронова киста, която може да причини този дискомфорт). При повече фоликули дискомфорта е по-неприятен и продължава по-дълго време (3тия цикъл имах 3 спукали се от лявата страна и усещах тежест и натиск и на пикучния мехур също през цялото време до идването на цикъла)

# 223
  • Sofia
Да се отчета с последната 4та неуспешна инсеминация. Чакам да ми дойде и започваме с подготовката за документите за инвитро. Местя се в другата тема и ви желая успех.

ПС: продължавам да следя темата и се надявам на положителни резултати при вас.

# 224
Здравейте момичета!
Чета ви отдавна и ме зареждате с много надежда и полезна информация.
В очакване след втора инсеминация съм (11 ден), но от вчера съм отпаднала с хрема и гърлобол. Знам, че парацетамол може да се приема дори и от бременни.
Какво е Вашето мнение?

Общи условия

Активация на акаунт