Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 468
  • 529
  •   3
Отговори
# 435
Честито! Аз също съм пациентка на д-р Станулов. Интересно ми е, имате ли някакви открити репродуктивни проблеми, или сте с неизяснен инфертилитет?

Здравейте момичета,
12ти ден след инсеминация ми е днес, вчера имах 2 чертички на surecheck и днес си пуснах кръвен както и прогестерон. Бихте ли ми казали дали са добре като стойности за 12ти ден? Ще направя отново след 48 часа разбира се, но много се надявам всичко да е наред! 🥹
Иха, идеално е. Браво! Много успех и всичко да се развие добре. Повтори пак да видиш покачването, но тези стойности са си супер направо.
Много време ли чака за запазване на час при Станулов?

Благодаря! Аз преди това бях пациентка на Вецев и той ме насочи към Станулов, каза ми да му се обадя и да кажа, че той ме изпраща. Звъннах му и ми записа час за след 3 седмици.

Здравейте, с неизяснен стерилитет сме, спермограмата на мъжът ми е нормална, само че аз съм с поликистоза и съответно нередовен цикъл без доказана овулация. Честно казано наистина не очаквах да стане от първият път, но доктор Станулов си знае работата. Ако мога да съм полезна с нещо друго, ще се радвам да отговоря! 😊

# 436
Здравейте, сравнително нова съм във форума, но от миналият месец ме мъчи един въпрос. Репродуктивният доста настоятелно ме посъветва да не правя инсеминация само с 1 доминантен фоликул. Трябва да поясня, че съм с донор. В крайна сметка, колко фоликула трябва да имам? Един не е ли достатъчен? Мисля си, че не извършихме процедурата, само защото трябваше да бъде направена в неделя Sad
Искам да пожелая успех на всички Simple Smile

# 437
  • Sofia
Здравейте, сравнително нова съм във форума, но от миналият месец ме мъчи един въпрос. Репродуктивният доста настоятелно ме посъветва да не правя инсеминация само с 1 доминантен фоликул. Трябва да поясня, че съм с донор. В крайна сметка, колко фоликула трябва да имам? Един не е ли достатъчен? Мисля си, че не извършихме процедурата, само защото трябваше да бъде направена в неделя Sad
На каква възраст сте? Имаше ли/ще има ли стимулация? Препоръчително е повече от един, но пък не е задължително. Просто ако има повече фоликули, които са достатъчно големи и овулират, шансът е едина идея по-голям. Има ли установени проблеми при вас и правена ли е снимка на тръбите?

# 438

На каква възраст сте? Имаше ли/ще има ли стимулация? Препоръчително е повече от един, но пък не е задължително. Просто ако има повече фоликули, които са достатъчно големи и овулират, шансът е едина идея по-голям. Има ли установени проблеми при вас и правена ли е снимка на тръбите?
На 38 год., с добър хормонален анализ и висока стойност на АМХ (за възрастта ми). Правена ми е цветна снимка, с нормални и проходими тръби съм. Не съм пила хапчета за стимулация.

# 439
  • Sofia
Ами обсъдете го в вашият лекар, но при всички случаи ако могат да се развият малко повече фоликули шансът е по-голям. Не знам как стоят нещата с донорски материал, ама ние и с 3-4 фоликула пак нямахме успех. Ако ви е страх за многоплодна и държите да пробвате с един - няма лошо, но шансовете не са големи (и въпроеки това има тук момичета забременяли след първа инсеминация - вече с колко фоликула, не знам).

# 440
Интересно ми е кой е лекарят, който посещавате? Ако нямате стимулация, макар и лека, как се очаква да имате повече от един доминантен фоликул - от една страна. Т.е ако лекарят цели повече фоликули, то трябва да е съпроводено със стимулация - летрозол, кломифен … От друга страна това са неща, които се обсъждат още на 2-3 ден от МЦ, когато е трябвало да имате преглед и старт на процедурата. Т.е тогава изяснявате как ще протече опита- стимулиран или не и ако не е, на лекаря би следвало да му е ясно, че до О ще разполага само с един ДФ 🧐

# 441
Интересно ми е кой е лекарят, който посещавате? Ако нямате стимулация, макар и лека, как се очаква да имате повече от един доминантен фоликул - от една страна. Т.е ако лекарят цели повече фоликули, то трябва да е съпроводено със стимулация - летрозол, кломифен … От друга страна това са неща, които се обсъждат още на 2-3 ден от МЦ, когато е трябвало да имате преглед и старт на процедурата. Т.е тогава изяснявате как ще протече опита- стимулиран или не и ако не е, на лекаря би следвало да му е ясно, че до О ще разполага само с един ДФ 🧐
Много ви благодаря за коментара. Полезен ми е. Никога не съм викана на 2-3 ден на преглед. Първият ми преглед е на 10 ти ден. С кратък цикъл съм и обикновено овулацията ми е на 12-13 ти ден. Имам 1 неуспешна инсеминация с 2 фоликула, но лично според мен беше направена късно - на 14ти ден. Мисля, да не споменавам името на репродуктивният специалист, но се замислям да я сменя.....

# 442
В общия случай жените овулират само от един яйчник и с един ДФ, редки са случаи на жени с два или повече фоликула, които да са доминантни. Това се постига с овариална стимулация, но тя започва още 2-5 ден от цикъла и се продължава до О. Освен при вас да се развиват повече от един ДФ, но пак казвам е рядкост. Просто описвате взаимноизключваща се ситуация и затова любопитствах за лекаря. Изяснете още в началото на цикъла какво целите - повече или един фоликул. Но имайте предвид, че вероятността от многоплодна бременност също се увеличава, заедно с процента на успеваемост!

# 443
  • Sofia
Така като ви слушам, направо ви съветвам да смените. Според мен дори на естествен цикъл да е, не е лошо да се проследи развитието на този фоликул от рано (първите дни, до поставянето на тригър инжекцията). Няма как да ви препоръчва повече от 1 фоликул и да не направи дори и лека стимулация. Както е написала Буболина - цикълът се започва 2-3 ден от МЦ. Често следене се изисква за да се хване точният момент. Поставяте ли поне инжекция за таймиране?

# 444
В общия случай жените овулират само от един яйчник и с един ДФ, редки са случаи на жени с два или повече фоликула, които да са доминантни. Това се постига с овариална стимулация, но тя започва още 2-5 ден от цикъла и се продължава до О. Освен при вас да се развиват повече от един ДФ, но пак казвам е рядкост. Просто описвате взаимноизключваща се ситуация и затова любопитствах за лекаря. Изяснете още в началото на цикъла какво целите - повече или един фоликул. Но имайте предвид, че вероятността от многоплодна бременност също се увеличава, заедно с процента на успеваемост!
Двата фоликула ми бяха на десният яйчник.
Аз не искам да правя стимулация с хапчета и съм го казала от самото начало на лекаря!
Сложиха ми таймираща инжекция на 12 ден ( без да съм специалист, мисля че беше късно)

# 445
При положение, че не искате стимулация, действайте си с един фоликул на естествен цикъл, но както са ви казали, следва този фоликул да се проследи от началото на цикъла. Аз забременях по този начин - с първа донорска инсеминация и един фоликул, но с подходящо проследяване и добро таймиране на процедурата. При сумите, които се дават за донорски материал, вярвам, че следва адекватно да се проследят нещата. Сменете клиниката и/или лекаря. Успех Hug

# 446
  • Sofia
Аз не искам да правя стимулация с хапчета и съм го казала от самото начало на лекаря!
Сложиха ми таймираща инжекция на 12 ден ( без да съм специалист, мисля че беше късно)
Това до колко е късно се преценява на ехографа спрямо големината на фоликулите. Според мен не е лошо да смените доктора и да направите един цикъл следене да се види при каква големина и на кой ден се пукат. Може преди 12 ден да не са били достатъчно нарастнали, затова да са изчакали, но пак - постоянното следене от 2 ден, дори с един фоликул е задължително за положителен развой.

# 447
Това до колко е късно се преценява на ехографа спрямо големината на фоликулите. Според мен не е лошо да смените доктора и да направите един цикъл следене да се види при каква големина и на кой ден се пукат. Може преди 12 ден да не са били достатъчно нарастнали, затова да са изчакали, но пак - постоянното следене от 2 ден, дори с един фоликул е задължително за положителен развой.
При неуспешната инсеминация имах преглед на 10ти ден. Горе-долу по спомен фоликите бяха на 19-20 млм.Извикаха ме на 12 ти ден, но не ме прегледаха , само рецепта за Orvitrelle
Искам да благоря на всички за коментарите и съветите Simple Smile

# 448
Не съм сигурна, че ще успеете да нацелите цикъл, в който ще имате два доминантни фоликула( каквото е било желанието на лекаря, ако правилно съм разбрала) организма си има механизъм в който потиска останалите фоликули в яйчника: в началото на МЦ има определен брой АФ от които един ще стане ДФ. С хормоните, които се отделят от хипоталамуса започва нарастване на тези фоликули, но един е най-изявен. Когато този фоликул мине определен размер, той започва да отделя хормони, които потискат останалите фоликули и те не нарастват достатъчно и не развиват напълно яйцеклетката в тях. Организма избира най-потенциалния фоликул и той расте, останалите счита за некачествени. Това се заобикаля, когато има стимулация с медикаменти и тогава узряването на повече фоликули е успешно. Ако държите на процедура, без никакво стимулиране гоните само ДФ, който си го проследявате и таймирате( във вашия случай още повече т.к си заплащате донорския материал. Нямам идея за сумите, но предполагам, че е доста) Дори и да има още някой фоликул покрай ДФ, рядко може да се очаква качествена Я от него. Ако обаче искате повече фоликули, стимулирате от втори ден и така нататък. Мисля си, че може би нещо не сте уточнили с лекаря, знам ли. Но е груба грешка на 10 ден от цикъла да очаква 2 ДФ и да отмени процедура, защото има само един. Каквото и да решите в следващите си действия, пожелавам Успех!

# 449
Благодаря за отговора Simple Smile Според мен, тъй като сте с нередовен цикъл и недоказана овулация, сега, когато сте била стимулирана и всичко е било таймирано, се е получило. Simple Smile Радвам се за вас.

Честито! Аз също съм пациентка на д-р Станулов. Интересно ми е, имате ли някакви открити репродуктивни проблеми, или сте с неизяснен инфертилитет?

Здравейте момичета,
12ти ден след инсеминация ми е днес, вчера имах 2 чертички на surecheck и днес си пуснах кръвен както и прогестерон. Бихте ли ми казали дали са добре като стойности за 12ти ден? Ще направя отново след 48 часа разбира се, но много се надявам всичко да е наред! 🥹
Иха, идеално е. Браво! Много успех и всичко да се развие добре. Повтори пак да видиш покачването, но тези стойности са си супер направо.
Много време ли чака за запазване на час при Станулов?

Благодаря! Аз преди това бях пациентка на Вецев и той ме насочи към Станулов, каза ми да му се обадя и да кажа, че той ме изпраща. Звъннах му и ми записа час за след 3 седмици.

Здравейте, с неизяснен стерилитет сме, спермограмата на мъжът ми е нормална, само че аз съм с поликистоза и съответно нередовен цикъл без доказана овулация. Честно казано наистина не очаквах да стане от първият път, но доктор Станулов си знае работата. Ако мога да съм полезна с нещо друго, ще се радвам да отговоря! 😊

Общи условия

Активация на акаунт