❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 112
  • 193
  •   1
Отговори
# 90
Щом се навивате да ходите с детето на ресторант, значи положението не е толкова зле! Последния път като пробвахме да излезем, аз не успях да седна на масата за повече от 2 мин сборно време. То търчи навсякъде, събаря, не иска да стои седнало с нас, започва да пищи. Обикаля закача се с хората.. разни коледни украси имаше в заведението, нашия човек си беше наумил че трябва да ги унищожава. Пихме по една кафе на смени с баща му и се прибрахме 🤣 не знам кога ще се навия пак да идем някъде с детето

# 91
Здравейте, отдавна не съм влизала тук, активността се е завърнала.
Режимът при нас засега ме устройва чудесно, ляга си в 22, кърмя го в 00:30 като той си спи, буди се към 7 да кърмя и окончателно става в 10. Има още една дрямка около 2 часа след като обядва. Иначе си е на твърда храна през другото време.
Основният ми проблем е постоянното боледуване. Сестра му е на 5 и нон стоп ми докарва нещо от градината, просто кошмар! Слава Богу не е имало нещо сериозно, но сополът и запушения нос са постоянни спътници.. В момента пак е със сопол и едва диша, давам солен спрей и някакъв grip stop, който не ми е върши никаква работа. Ако имате съвет, приемам всякакви.
Юнакът се изправя, стои си изправен, но не желае да пристъпва още, за сметка на това пуска турбото с пълзене.
Рожден ден определено плануваме да правим вкъщи с най-близките.
Относно белите - зависи от децата. Дъщеря ми беше е още е супер кротка, а синът ми-палавник от първия ден имам чувството..
Относно смяната на креватчето. Когато дъщеря ни прескочи леглото и за малко не се приземи по глава, тогава купихме легълце за дечица, но това е било към 2 години по спомени.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 22:29 от lilyanna1

# 92
Здравейте, Lilyanna1!
Мога да дам съвет за честите боледувания.
 И ние имаме по-голямо детенце (на почти 4 г.). Тя боледува доста често и имам голям опит с настинки, вируси и сополи. Не съм лекар, нито медицинско лице, но при първи симптоми давам ампула вит. С и на нея, и на братчето и. Тръгне ли хрема включвам инхалатора и се започва.
 Предвид малката възраст давам хомеопатични лекарства-Осцилококцинум, Коризалия, Инфлуцид.
А започне ли кашлицата задължително и антихистамин-капки Фенистил. Правя го, за да не получат спазъм.
Сироп за кашлица не се препоръчва за бебета, защото не знаят да отхрачват и се започва едно давене..
(Това ми е обяснено от лекар. Още веднъж напомням, че нямам никакво образование в тази среда.)
На нея давам витамини всеки ден, а бебето само, ако има някакви симптоми.
Максимално гледам да сме навън, но не по площадки, а сред природата. Не навличам с дрехи. Зимата през ден правим фреш от различни плодове.
Пак си боледуват, даже и грип изкарахме цялото семейство, но срещу вирусите няма спасение. Просто подсилваме отговорът на организма.

# 93
Благодаря за отговора! И аз давам вит С, хомеопатия не съм, но може би ще опитам, иначе да - подсилване на организма. Просто толкова често сме болни, че малкия няма време да си почине, но няма начин. Спряла съм сега сестра му в това грипно време, за да се възстановяват и двамата.. че ваксини предстоят. Поздрави!

# 94
Привет, мами! От скоро започнах да тренирам лекичко, когато имам малко време. Искам да се постегна, не гоня някакви чудеса, но... годи а след раждането, като направя някакви упражнения, свързани с натоварване на доланата част на корема и започва болка в дясно... не знам яйчника ли е, матка ли е, но болката си е доста сериозна.. единия път даже бях на път да отида на спешен кабинет, но пък бързо мина и се отказах. Когато не тренирам съм супер Grinning след 2 седмици съм при гинеколога за редовния преглед и разбира се ще го попитам, но ми се искаше да разбера дали на някоя от вас и се е случвало същото?

# 95
Такива болки не съм имала, но година по-късно изпитвам болки при полов контакт в самото начало...

# 96
Такива болки не съм имала, но година по-късно изпитвам болки при полов контакт в самото начало...

И това го има при мен...

# 97
Julia N, привет!🙂
Аз не знам до колко тези болки са нормални. Хубавото е, че скоро си на лекар и ще се уточнят нещата.
Аз тренирам от доста отдавна, накъде от 3 месеца и повече. Със секцио съм, операцията ми беше тежка, възпалени шевове и т.н. Няма смисъл да навлизам в подробности.
В самото начало имах и аз болки в корема, режещи, тъпи, всякакви... Притесних се да не е операцията, да не е херния, да не е.. какво ли не ми мина през главата и намалих интензивността на тренировките. Също така спрях да наблягам на тези, които натоварват активно коремните мускули. Започнах да правя упражнения за крака, ръце. Около една- две тренировки на седмица, че бях увлякла и тренирах всеки ден преди да започне да ме боли. Амбицирах се и вече съм над -20 кг. Искам още Grinning обаче не смея, кротувам си.
Според мен питай аг, отделно наблегни на режима на хранене и на по-леки упражнения. Не натоварвай интензивно коремните мускули.
Всичко ще бъде наред! 🍀

# 98
Аз не съм се разтренирала на сериозно, мотивацията ми бяга, но не съм имала болки в редките случаи в които съм се сещала да правя упражнения. Като говоря за упражнения със собствено тегло, не знам какво би било ако сложа тежести, но няма и да разбера скоро така като гледам. Дано поне на пролет събера сили и желание да тичам в парка, че какво хубаво шкембенце ми виси, точно над белега...

# 99

И това го има при мен...

Тъкмо споделих в темата за бебеправенето същото нещо.

# 100
Аз имах тъпа болка под пъпа. На същото място, нямах и чувствителност известно време. Сега малката, като ме изрита там, пак си ме наболява леко.
От една треньорка бях чула, че ако има диастаза не е хубаво да се натоварват коремните мускули докато не се затвори. Има си специални упражнения за подпомагане на затварянето на коремните мускули. И също така, че не трябва да се вдига нищо тежко до възстановяването.

# 101
Здравейте момичета, аз имам въпрос извън темата за болката при нас положението е следното малкото спи между мен и баща си така свикна около 7-8 месец като се въртеше к се събуждаше и ние все на края си го вземахме при нас .. но уви вече става трудно да се спи някак си и не иска да спи на кошарата влизала съм и аз с него така някак си не я иска не му харесва та решили сме да купуваме от тези ниските монтесори легла та въпроса ми е вие какво мислите за тези легла дали са удобни дали след закупуването на такова легло ще свикне да спи там ..?

# 102
Хаха ще свикне, ако вие спите при него 😆 Шегата настрана, не ви е проблема в леглото. Ще трябва да го отучите да спи при вас. И нашата доста често спи при нас де, ама сутрин след кърменето просто ме мързи да я върна в леглото и.

# 103
Мами, да Ви попитам относно дрешките които им купуване. Предимно пазарувам онлайн и вече от какви ли не сайтове съм взимала за малката - бодита, панталонки и т.н. Какво Ви е мнението за дрешките от H&M умалени или уголемени са или са си реалните размери? За първи път поръчах няколко неща, но къде в размер 80 , къде 86 и не знам.

# 104
Повечето са им уголемени, по мои наблюдения.
Мами, да Ви попитам относно дрешките които им купуване. Предимно пазарувам онлайн и вече от какви ли не сайтове съм взимала за малката - бодита, панталонки и т.н. Какво Ви е мнението за дрешките от H&M умалени или уголемени са или са си реалните размери? За първи път поръчах няколко неща, но къде в размер 80 , къде 86 и не знам.

Общи условия

Активация на акаунт