❄Февруарски бебета 2024- ТЕМА 2

• 6 046
  • 193
  •   1
Отговори
# 150
Julia, благодаря че споделяш. Леле, чак на 19 ден. Ще си изчакам, чакането Confused
А аз друго се чудех? Казаха ли ви, дали спокойно може да си ходят на всякъде бебоците или трябва да се ограничат контакти? И ако да за какво време?

# 151
Julia, благодаря че споделяш. Леле, чак на 19 ден. Ще си изчакам, чакането Confused
А аз друго се чудех? Казаха ли ви, дали спокойно може да си ходят на всякъде бебоците или трябва да се ограничат контакти? И ако да за какво време?

На нас не са ни казвали нищо за ограничаване.. дано да няма проблем, защото тя вече не иска да стои вкъщи и обикаляме парковете. Единствено аз на своя глава я ограничавах първата една седмица.. не знам защо, така ми дойде да направя.

# 152
И на нас не са ни казвали нищо за ограничаване, излизаме си от първия ден.

# 153
Здравейте дами! Мислите ли да пускате мъниците на ясла догодина? Как трябва да подготвим децата спрямо режима? От колко до колко се спи в яснлите, кога ядат? Нищо не ми е ясно ,ако може малко информация ще съм благодарна !

# 154
Здравейте! Аз ще пускам малкия, защото трябва да започна работа. Кака му навърши 4 и още не посещава.
Е, да ви кажа-май не сме загубили много. Единственото, което е трудно е намирането на връстници по детските площадки. Иначе сме по цял ден навън, прибираме се за обяд и обеден сън. Не съжалявам, че я задържах, но е въпрос на личен избор и на възможности. Ако можех, със сина ни, също бих останала вкъщи още време.
Сега за режима- мога да споделя примерен такъв:
8:00 Закуска
8:30-10:00 Занимателни игри-конструктор, ролеви игри (имитиращи възрастните)
10:00- Подкрепителна закуска-плод
10:30-12:00 - Творчество-лепене, рисуване, пластилин. В най-добрия случай-игра на открито
12:30 Обяд
13:00-15:00 Следобеден сън
15:30 - Следобедна закуска
16:00-17:00- Игра на открито
Поздрави!

# 155
Ние нямахме избор и трябваше да се върна на работа. Голямото ми момче тръгна на ясла на 1 г. 3 месеца. Не го приеха в държавна и посещаваше частна. На есен и малкият ще започне ясла, да се надяваме на държавна, но....сме капарирали и частната, в която беше баткото за всеки случай. Ние сме сами, нямаме помощ от роднини и с 1 заплата и кредит за апартамент нямаме избор, трябва да се работи. Ако имах избор, щях да го задържа до първа група може би. Въпреки че аз съм от майките, които смятат, че живота им не се ограничава до отглеждане на децата и би ми липсвал социалния живот, работата, развитието ми в професията. Истината е, че с удоволствие се върнах на работа и отношенията и с партньора ми се подобриха, когато спрях да гледам на себе си просто като домакиня и майка. Само споделям мнение, моля ви да не се приема като налагане, защото тази тема е чувствителна 😉

Добавям, че в частната спят от 12:30 до 14:30. Още сме на 2 дремки ние, ама има време лятото да премине на 1 и да се пробваме с гърнето, въпреки че не настояват да има такива умения.

# 156
Аз се надявам да се гледаме с малчо колкото се може по-дълго време, но ще видим до къде ще ни стигнат финансовите възможности. Той още не яде никакви общоприети за дете храни и това ми е най-голямата драма свързана с детската градина/ ясла, че ще стои по цял ден гладен. Заспива само на гърда, което в скоро време също не виждам как ще променя, при все че нямам никаква воля и всеки опит се овенчава с грандиозен провал. На гърне отказва да седне, нито сигнализира за ако или пишкане, там тотално никаква надежда нямам скоро да махна памперс. На работа пък нямат желание да се съобразят с това, че имам малко дете, настояват да полагал нощен и извънреден труд, както и по празници, което мен ама грам не ме устройва. А нова работа с малко дете... и изобщо хич не искам да се сещам ни за връщане на работа, ни за детска градина, само сънувам кошмари и за двете 🥲

# 157
Не бъди предубедена за яденето в детската градина. Много деца прояждат там и им харесва храната. Нищо не се знае.
Колкото до приучването на различните неща - трябва решителност и търпение. Ако решиш че моментът е настъпил и детето е готово действаш и връщане назад няма. Дъщеря ми заспиваше на гърда, но лесно се отказа - просто баща и ходеше да я приспива и всичко отмина без драма. Малкия сега беше много зарибено кърмаче, имах притеснения, че трудно ще се откаже, но не - пак баща му го приспиваше и нямахюе никаква драма. Но трябва решителност. Ако ти се колебаеш и не ди последователна и решителна има голяма вероятност нещата да не се получат.
За гърнето - започнах да го слагам още преди годинката, за да свикне. В началото се дърпаше, но с играчки и забавления успях да го накарам да седи. По едно време аи вършеше голямата работа там, сега нещо не се получава - срои, стои и нищо, като му сложа памперса и свършва работата в него. Но, не се отчайвам, решила съм по някое време лятото като усетя момента махам памперса и край - връщане назад няма. Така беше и със сестра му, дано да се получи и този път.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 158
Аз и сега съм пробвала да го събера с други деца на обяд и да гледа как се хранят. Но той не проявява интерес към храната им, само като види лъжица и почва да гледа с погнуса 🤣 и си тъпче хляб и до там. Като цяло само циганско колело дето не съм почнала да правя пред него с цел да го излъжа да яде. Но човека просто си е злояд и това е 🤷♀ Баща му за 30 години не се е научил супи и манджи, пък аз очаквам от детето😅

# 159
Мами, да Ви попитам мислите ли да сменяте количката с триколка?

# 160
За мен триколката не заменя количката. Първо удобството да можеш да носиш повече неща в багажника и чантата на количката си е огромно. Някои триколки имат опция за по-облегнато положение, но никоя триколка не е 100% удобна за сън както количката. Триколките за мен лично са по-малко маневрени и по-неудобни за бутане.  Голяма част от тях не се сгъват лесно, за да се приберат в багажник. 

Със сигурност не “заменяйте” количката с триколка, а само добавете триколката към антуража.

# 161
Мами, някоя от вас сблъсквала ли се е с аточичен дерматит.. на Божидара и излезе преди 2 седмици около едното оче, около устата и носа.. изписват  и само кортикостероиди, които замаскират за момента и след 3-4 дни нещата са същите... започнах да ползвам изцяло козметика за атопична кожа, но тези петна не се махат... изчетох целия интернет. Разбрах, че морската вода помага, но след месец - два, нещата се завръщат... мисълта ми е - дали вашите деца са го израснали, намерили ли сте нещо, което да облекчава, но да не е кортикостероид..

# 162
Моето момче е с атопичен дерматит. От около месец боря много упорит обрив около устата. Мазах с кортикостероиден крем, оправи се и след няколко дни пак изби. От всичко което пробвахме за сега се спрях на следния вариант- сутрин и вечер почиствам с тампонче със сребърна вода, после нанасям La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+. През деня поне веднъж нанасям и от спрея Джинджира Алба. Има осезаемо подобрение, но не изчезва напълно на този етап. Другата седмица пак сме на дерматолог, ще видя какво ще каже,  но повече с кортекостероиден крем не мисля да го мажа.

# 163
Благодаря ти, ще пробвам и твоя вариант, иначе и ние сме на дерматолог на 12.05 и ще видим какво ще каже...

Моето момче е с атопичен дерматит. От около месец боря много упорит обрив около устата. Мазах с кортикостероиден крем, оправи се и след няколко дни пак изби. От всичко което пробвахме за сега се спрях на следния вариант- сутрин и вечер почиствам с тампонче със сребърна вода, после нанасям La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+. През деня поне веднъж нанасям и от спрея Джинджира Алба. Има осезаемо подобрение, но не изчезва напълно на този етап. Другата седмица пак сме на дерматолог, ще видя какво ще каже,  но повече с кортекостероиден крем не мисля да го мажа.

# 164
Синът ми беше с атопичен дерматит. Първите 6 м беше много тежък. Хомеопатията ни помогна, изписана от хомеопат. Той има и алергия към белтъка на млякото и яйцето, свързани са двете. Сега вече кожата му е много добре, много рядко се появяват леко грапави участъци, но бързо преминават с обикновен крем. Не го къпя всеки ден, което също според мен е важно. Бих казала, че го израсна вече.

Общи условия

Активация на акаунт