Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 836
  • 420
  •   1
Отговори
# 285
Това са новинарски сайтове, които не са научно обосновани и са преувеличени. Да, ИИ използва много ресурси, ама това твърдение е , като новината за датския донорски материал и рака.

# 286
Не ми излиза от главата, че всеки 5 въпроса изхабяват бутилка вода.
И в другата тема написах - той самият ми каза, че един обикновен разговор - въпроси и отговори, хаби по-малко енергия от 15-минутен клип в Ю туб.
Това, което наистина хаби енергия са изображения, кодиране, съставяне на документи (примерно pdf).

# 287
Добре са го направили, много добре обяснява,  изложението на информацията  при отговор на въпрос е много добре систематизирано. Като схвана какво ме интересува, започна да ми предлага сам какво още може да се направи по темата.

На една позната ИИ и направил някаква картинка, и други хора  я харесали и те искали такива, но тя не се сеща как точно го е задала. В бъдеще ще се търгуват и задания за ИИ, според мен.

# 288
Нали чатът й е на профила - няма нужда да го помни. Може да види как точно е поискала картинката и да я персонифицират (предполагам че това искат)...

# 289
На една позната ИИ и направил някаква картинка, и други хора  я харесали и те искали такива, но тя не се сеща как точно го е задала. В бъдеще ще се търгуват и задания за ИИ, според мен.
Това отдавна се прави, казват се промптове и наистина е важно как са написани, за да има добър отговор.

А ако се замисляме всеки път за разхода на вода и други природни ресурси, трябва да спрем да използваме всички технически иновации, не само ИИ Simple Smile

# 290
  • София
Нали чатът й е на профила - няма нужда да го помни. Може да види как точно е поискала картинката и да я персонифицират (предполагам че това искат)...
Именно, трябва да има история. Chat GPT може да се полза и без регистрация, но не ти позволява да генерираш изображение.

# 291
  • Обран бостан ;)
Не ми излиза от главата, че всеки 5 въпроса изхабяват бутилка вода.
И в другата тема написах - той самият ми каза, че един обикновен разговор - въпроси и отговори, хаби по-малко енергия от 15-минутен клип в Ю туб.
Това, което наистина хаби енергия са изображения, кодиране, съставяне на документи (примерно pdf).

Излизайте ОФФ ЛАЙН. Спасете планетата. Trollface

# 292
Chat GPT може да се полза и без регистрация, но не ти позволява да генерираш изображение.
Без регистрация не е ли по-добре?

Към всички: Какви въпроси задавате на ГПТ? Вече има и инфлуенсъри,които му задават въпроси и правят клип след клип, и може само да се слуша, който иска да опита.

# 293
Аз го питах препоръчват ли за някоя болест отлежало вино и хубави цигари, влезе в тон и аргументирано ми разреши по чаша вино, но цигарите ми ги забрани и аз се разсърдих Simple Smile
Не е екологично човек да го използва за глупости, но е забавно. И понякога вече е по-добро събеседниче от хората.

# 294
Добър е в разчитането и тълкуването на медицински изследвания, дори вече диагностицира болести по добре от лекари в някои случаи.
Имаше наскоро случай от САЩ за жена дето над година е ходила по лекари и не са могли да установят какво и има, та тя решава да качи всичките си изследвания на ИИто и то и дало диагнозата, която се оказала вярна

# 295
Не бих използвала ИИ за забавление, а само за практични цели. Задавам конкретни добре формулирани въпроси, като постепенно отсявам и при съмнение разнищвам докато не получа удовлетворителен отговор. Проверявам. Освен за медицински неща и за помощ с бърза кореспонденция вчера ми реши едни проблеми в работата. С едни формули, които ми бяха сложни да изчислявам защото съдържаха някакви тригонометрични функции. Изобщо за няколко дена реших сума ти проблеми. Очарована съм. И в същото време уплашена за човешките същества, които ще затъпеят още повече. Хората вървят към деградация.

# 296
Аз го използвам точно за забавление, не непрекъснато, защото не ми е чак толкова интересно.
Не бих го използвала за сериозни неща, защото не му вярвам и понякога пише глупости.
Колкото до здраве - сега ще ходя на лекар, защото ми има нещо. Написах му симптомите и ми изкара цял списък с възможни болести. Препоръча ми някакви общи неща, като топъл компрес и чай...

# 297
Относно колко е екологично, не съм сигурен дали има значение за какво го използваме
Самото им съществуване не е екологично, голяма част от енергията отива за обучение (още преди да се ползват), а после компютрите си седят включени и един въпрос надали има голямо значениена фона на цялата картинка.
Естествено най-екологично ще е никой да ги ползва и да се изключат, но да бъдем реалисти това никога няма да стане.

# 298
  • Варна
Ползвам го само и единствено за работа , два дена си играх да ми изготви Ексел таблица, която да ми улесни работата и да ми създаде формули и генерира таблицата.
Приятел го ползва за съвети относно отношения с партньор, което за мен е крайно грешно. GPT е настроен да е с неутрално отношение или съглашение с теб.

# 299
Всъщност на chatgtp при въжвеждане на промпта можеш да му кажеш какво отношение искаш. Може да му кажеш да ти напише някакъв разказ все едно е писан от ученик 2-ри клас, или да искаше повече критичност, или повече позитивизъм

Общи условия

Активация на акаунт