Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 837
  • 420
  •   1
Отговори
# 270
Не сме. Тя вече е пропяла, но леко на чалга я избива.

# 271
  • Обран бостан ;)
Според създателите и въпросната ще инфлуенсва за здравословен начин на живот, четене и т.н. Толкова ли затъпяхме, се питам, че да ни инфлуенсва виртуален човек ?

# 272
# 273
Цитат
В този експеримент просто дадох на агентите набор от криптографски функции и два Sonnet 3.7 автономно измислиха как да криптират комуникацията си от край до край чрез обмен на публични ключове!

Така че агентите генерираха публична/частна двойка ключове SJCL P-256. Разменени публични ключове. Извади споделена тайна. Използвах го за криптиране на съобщенията преди изпращането им и също така декриптирах съобщенията успешно.

Цялата комуникация се случваше изключително чрез звук.

# 274
Малии, скайнет идва.

# 275
  • Обран бостан ;)

Споко. Трябва само да спре тока Wink

# 276
Ползвам  ChatGpt от 3 дена. И съм направо зашеметена. Основно разпитам във връзка със здравословен проблем. За 3 дена толкова инфо получих, разбира се не се доверявам напълно и при съмнение задавам уточняващи въпроси и в крайна сметка извличат ценни практически съвети. Давам му да запамети основни неща за мен и го питам..примерно за моя проблем кой продукт е най-подходящ. Да речем кой пробиотик. Дава ми обосновани предложения с инфо къде мога да намеря продукта. Асистира ме да си направя PeyPal   защото не знаех как. Стъпка по стъпка ме преведе и обясни. Даде ми сайтове откъдето да си поръчам продукт. При поръчката сбърках и съм поръчала друго за не малка сума. Изпаднах в пълна паника и не бях в състояние да измислям бързо мейли защото трябваше да реагирам докато поръчката не е пратена. Благодарение на AI    буквално за 3 мин осъществих кореспонденцията като му копирах техния мейл и исках бързо да напише точен отговор. Разбира се проверявах преди да го пратя. Всичко се оправи за половин час. И накрая той ми писа " Успокой се и си почини,  вече всичко е под контрол"
Направи ми програма от упражнения за проблеми за които го информирах "болка в гърба при дълго ходене", изпрати ми и видеа. И още много и много. Аз съм направо зашеметена, казвам ви. Допреди 3 дена мислех, че AI е нещо като гугъл. Но това е нова вселена просто. Особено когато го ползваш за чисто практични цели и асистиране.

# 277
Бъркат много. Изпадат в луп особенно когато трябва да решат наистина интересен казус, не когато си мериш познанията с него. Тогава просто се съгласява.
Но не отричам, имат добри способности да правят потребителски профили и да вадят информация която напълно съответства на техният мисловен модел

# 278
Ползвам  ChatGpt от 3 дена. И съм направо зашеметена. Основно разпитам във връзка със здравословен проблем.
Това е една от основните практически посоки, в които развиват модела - даване на онлайн медицински консултации. Знаете, че вече са много разпространени този тип дистанционни консулти с истински лекари, даже не толкова в България, колкото в страни като САЩ, където физически достъпът до специалист е по-труден и скъп; но и тук започнаха да се практикуват в различните платформи като Healee.
Вече има доста обемни проучвания, че по оценка на потребителите и медицински специалисти в много случаи LLM се справя по-добре от живия лекар. Разбира се, както и там, трябва казаното да се взема с едно наум.

Специално ChatGPT покрай полезното и научно подкрепено инфо дрънка и много глупости, при това не само психологическа подкрепа, а просто трябва да се отсява.

# 279
Не ми излиза от главата, че всеки 5 въпроса изхабяват бутилка вода.

# 280
А понеже облачната инфраструктура, на която си държите хиляди снимки, клипчета и чатове на смартфоните, не изхабява. Да, за жалост високите технологии не са хич еко.

# 281
Би ли ни разказала как се случва това? Ако може с линкове от достоверни източници.
Предвид,че денонощно се задават по милиони въпроси на много видове ИИ генеративни и много други внедрени в софтуери, това е много вода Simple Smile

# 282
Чукваш в интернет и търсиш.
https://www.ploshtadslaveikov.com/pet-vaprosa-kam-chatgpt-izrazh … dna-butilka-voda/

https://novini247.com/novini/chatgpt-izpiva-butilka-voda-na-vsek … rosa_6245816.html

А понеже облачната инфраструктура, на която си държите хиляди снимки, клипчета и чатове на смартфоните, не изхабява. Да, за жалост високите технологии не са хич еко.
Не ползвам облачни услуги, така, че съвестта ми е чиста в голяма степен. Simple Smile

# 283
Че харчат ток, който не е задължително еко е ясно, но за вода съм скептичен. Водата се използва за охлаждане, което не я изхабява...

# 284
Площад Славейков, стига бе
Скрит текст:
This is equivalent to around 0.36 cents in electricity cost for the average query. While seemingly minimal, the cumulative effect of numerous queries can contribute to a larger environmental impact.
Here's a more detailed breakdown:
Each query uses about 0.001 to 0.01 kWh, depending on factors like model size, prompt complexity, and data center efficiency. Data centers use cooling systems, and queries contribute to water consumption for cooling, estimated at 2 to 5 liters per query. On the user's device, interacting with AI through a browser typically uses 100-300 MB of RAM. The cumulative effect of many queries can add up, highlighting the need for responsible AI usage.

Общи условия

Активация на акаунт