Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 19 048
  • 420
  •   1
Отговори
# 135
Честно казано, има художници (хора), които разменят ръцете, ако фигурата е в по-сложна поза (примерно - танцува), и си мислят, че си е добре. И на тях също се намира кой да им прави комплименти.

# 136
Разбира се че психопатите/социопатите имат чувства – патологични,обаче... По-точно едно тяхно чувство надделява и измества другите чувства...

# 137
AI ще имитира чуствата на хората, и постепенно ще задобреят толкова много, че ще е трудно да разпознаеш с кой чатиш.

# 138
Няма шанс в близко бъдеще. Това непрекъснато извиняване за щяло и нещяло скоро няма да изчезне.
С кои AI ботчета си разговаряте?

# 139
С безплатния гпт. До тук установих, че е добра врачка. Освен това, може да му се задават по-неясни въпроси, отколкото на Гугъл и има шанс да отговори правилно.
Като започне новият сезон на Стани богат, при затруднения ще питам него, вместо Гугъл, да видим как ще се справи.

# 140
  • София
ЧатГПТ, доста е “превъзбуден” на моменти, но с насоки и идеи върши добра работа. После си дочитам детайли, когато ми трябва. Голям е папагал и дори, като го помолиш кратко да отговори.. Платената ползвам от време на време, но и безплатната е ок. Контекстът е най-големият им проблем.

# 141
Помага при търсене на разни неща, но често пъти подвежда здраво заради уверения тон, с който се съобщава дадена неистина. При обикновено търсене трябва да пресяваш много страници, които нямат нищо общо с търсеното нещо, а тук уж директно ти изписва каквото искаш да знаеш, но може да е напълно невярно.

# 142
Пример?

# 143
Аз мога да дам пример - питам го дали Бяло и Егейско море е едно и също, то ми вика - "Не, Бяло море е до Русия, в Северния ледовит океан.". Е, ок, отговорът не е грешен, но все пак?!

# 144
Често прави така. Пример от днес: Питах го за произхода на една фраза. Разказа ми надълго и нашироко за румънския философ Емил Чоран, който е бил невероятен депресар, екзистенциален песимист. Беше ми много интересно да слушам за него. Жалко, че търсената фраза са последните две строфи от стихотворение на Хайнрих Хайне. Joy Не го знаех предварително, но бях сигурна, че авторът е немец и просто не му повярвах на приказките за румънеца. Сама си потърсих в гугъл и го открих. Казах на чата. Права си, вика, станало е объркване.

# 145
питам го дали Бяло и Егейско море
Не е грешен отговорът. Ставаше дума за грешен отговор
Питах го за произхода на една фраза.
Дай фразата.
Досега само веднъж съм го хващал в непознаване на ... нещо и съм много любопитен

# 146
Не е станало объркване - Чоран е реинкарнация на Хайне Joy

# 147
Аз съм му задавала да ми направи препоръчителен библиографски списък по педагогическа тема. Дава ми доста богат списък, проблемът е като отида в библиотеката отворя списание Педагогика (например) и просто такава статия няма в съответния брой от съответната година.
Това си е подвеждане.
Също съм го карала да препоръчва научни книги, които в последствие се оказва, че не съществуват.

# 148
Досега само веднъж съм го хващал в непознаване на ... нещо и съм много любопитен
Ето ти пример. Преди няколко дни го разпитвах за пътуване до о-в Сардиния. Наред с някои факти ми предложи да се настаня в... град, който не съществува. Питам го - абе ти, некадърнико, защо ми предложи това място, като такъв град на Сардиния няма?
Той - оо, извинявам се, ама не искате ли да поговорим откъде сте чули за този град, чели ли сте някъде за него, ала-бала...?
Аз: ти ми го каза, глупако, аз мога да работя с карта и веднага разбрах, че не съществува. И така три кръгчета на разговора, докато въпросното измислено понятие му изпадне от репертоара и започне да говори по-верни неща.

# 149
Не е грешен, но не е и верен - Бяло море е до Гърция, ако някой се пита кои са прословутите три морета от лозунга, не трябва да остава с впечатление, че сме стигали до Северния ледовит океан.

Освен това, понякога не дава отговори, а само увърта. Питам например, дали овенът (за животното става дума, не за зодията) е слънчев символ в митологията, роботчето започва да разсъждава, без да казва нищо конкретно. Задавам по-конкретен въпрос - овенът не е ли животното на бога на слънцето в египетската митология, а то казва "а, да, вярно". И започва да ми изброява подобни символики в други митологии. Примерно, че индийският бог на огъня Агни язди овен (макар че те имат отделен бог на слънцето, но поне е свързано с топлина и светлина).

Общи условия

Активация на акаунт