Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 736
  • 420
  •   1
Отговори
# 375
Ама аз го разпитвах веднъж за черни дупки, тъмна енергия и материя и разни странични неща, свързани с тях. Много хубаво ми обясни - изкара много неща, които нямаше да се сетя да попитам.

Впрочем, забелязали ли сте, че рекламата на Алергозан май е генерирана - не мога да кажа дали изцяло или частично, но определено не е нормална анимация.

# 376
  • in Wonderland
Обърках темата 🙃
Но пък се сетих, че мога да попитам чата по въпроса, който имам 😁

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 21:29 от ~ Dee_Dee ~

# 377
Здравейте,
Искам да върна няколко неща от една поръча, но като ги извадих и сега ме зная коя стока в коя торбичка ( съответно на кой баркод отговаря.). Някакви идеи и съвети как да разбера?
Това какво общо има с AI
Обърках темата 🙃
Но пък се сетих, че мога да попитам чата по въпроса, който имам 😁
Grinning

# 378
Относно това, че ИИ ти казва това, което искаш да чуеш, не съм съгласна, зависи по какъв начин му зададеш въпроса или обясниш ситуацията. Опитвам се да използвам по-малко емоционални думи и не ''накланям'' умишлено везната. Също така рядко е категоричен и предлага различни варианти, възможности.

# 379
Зависи какво питаш. Но ИИ не може да замести истински психотерапевт, защото не може да ти предложи адекватни корективни действия именно, защото работи с образа, а не с личността.

# 380
Онзи ден много ме изненада - обсъждахме Дан Браун и това, че филмите по негови романи западнаха - всеки следващ се представя по-зле, като последният е със забележително ниско качество.
Повдигнах темата за сериала по Изгубения символ и ме шокира как без да му дам голям уклон (само написах, че не ми хареса) Гпт направо го размаза от критика - дори писа, че "личното му мнение" за сериала е, че е повърхностен и тъп. И го обоснова надълго. Joy

Нещо подобно писа и за книгата Произход, която обсъдихме по-накратко - без да го питам ми писа защо не е на нивото на останалите и е финансов провал, като вероятно е закопала кариерата на Браун и затова през последните години той се занимава с композиране на мелодии за деца, вместо с писане.

# 381
Зависи какво питаш. Но ИИ не може да замести истински психотерапевт, защото не може да ти предложи адекватни корективни действия именно, защото работи с образа, а не с личността.

За някои не е зле да могат да се видят отстрани. И да поговорят със себе си .

# 382
  • София
Мнението на чата по психологически въпроси не е обективно, а само много подкрепящо и емпатично, колкото и абсурдно да звучат тези думи за компютър.
Чатът работи с образа за самия теб, който ти му представяш, а не с реалната личност, чиито недостатъци и преиначаване на ситуацията, се предполага, че ще бъдат разпознати от клиничен психолог.

С други думи: без хейт, превземки и пренасяне на чувства, модели или стереотипи върху другия, само човешко отношение. Странното е, че повече хора не си лафят с АИ-то за такива неща.

# 383
Въпрос към тези, които обичат да си лафят с ИИ просто така – имате ли представа колко енергия гълта това и как се отразява върху природата и климата? Надявам се, че не се причислявате към природо-, еко- и т.н. защитници, защото ще е много лицемерно, да не кажа и нещо по-силно...

# 384
Нали това е желателното поведение на хората ? Да го обучават. Т.е. ако никой не си лафи и не го ползва ... няма да се осъвършенства. Което е великата цел. Да обичим ИИ.

# 385
Съмнявам се, че целта е да се обучи ИИ на празни приказки с цел запълване на времето на някого. Цената е прекалено висока, поне на този етап.

# 386
Е те и електричните не са ЕКО, но всеки втори е с такава, да не говорим за тротинетките.

# 387
Съмнявам се, че целта е да се обучи ИИ на празни приказки с цел запълване на времето на някого. Цената е прекалено висока, поне на този етап.
Това обаче не го преценяваме ние , а собствениците и спонсорите на ИИ, които явно мислят по друг начин. Т.че целта е ясна. Вече дали последиците един ден ще са добри за потребителите не се знае.

# 388
Един ден може и да успеят да намалят разхода на енергия, необходима за поддържането на ИИ. Въпросът е сега какви са последиците и дали не е време да загърбим еуфорията от поредната играчка и да пораснем, т.е. да станем по-отговорни.

# 389
Въпрос към тези, които обичат да си лафят с ИИ просто така – имате ли представа колко енергия гълта това и как се отразява върху природата и климата? Надявам се, че не се причислявате към природо-, еко- и т.н. защитници, защото ще е много лицемерно, да не кажа и нещо по-силно...
Аз съм се ограничила да чатя с AI, но никога не генерирам картинки, поради причината, която изтъкваш.

Общи условия

Активация на акаунт