Поредна жестокост: Младежи пребиха беззащитна жена в новозагорското село Пет могили

• 1 841
  • 40
  •   1
Отговори
"Случай на изключителна жестокост от младежи към беззащитна глухоняма жена и нейната майка в новозагорското село Пет могили. Жената с увреждане е със счупена скула и рана на устната след побоя в дома ѝ. За нападението има задържан 17-годишен младеж.

Изяснява се мотивът им за нападението. Първоначално то е класифицирано като престъпление, извършено по хулигански подбуди.

Пострадалата, която не чува и не може да говори, е пребита с пръчка и получила тежки наранявания. Нападателите нахлули в къщата на 30-годишната жена с ментални проблеми и нейната майка, докато те спели в събота. Младежите започнали да се гаврят със семейството, а при опит да ги изгони, жената получила силен удар и припаднала. Според прокуратурата, става дума за деяние, извършено по хулигански подбуди по особено жесток начин."

"Георгиева помоли всеки, който иска да помогне на пострадалото семейство, да се обърне към кметството в село Пет могили."

Не мога да повярвам на  каква жестокост може да е способен един млад човек в наши дни. Виновния е пуснат, по скоро предаден на родителите си да го възпитават.
Не е ли малко късно за възпитание.

Темата не е за родитлския подфорум, по скоро за благотворителния. Ако може да се помогне на тези жени.
А на 17 годишния тип да пожелавам да свърши в затвора един ден.

# 1
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Гледах репортажа, потресена съм от условията, в които живеят тези хора.

# 2
Освен потресаващата жестокост на днешните младежи (нещо много зачестиха този вид младежки банди – в Тик-ток ли се надъхват, що ли?), мен лично ме потриса и безразличието на околните.
Да вземем въпросната кметица. Сетила се да им помогне на принципа „Дайте, другари, да дадем!“. А къде беше тя преди това, че не помогна на тези хора? Жената, която не чувала и не говорела, нямала ТЕЛК. Не е ли работа на кмета на общината да се грижи за хората, да им помага в такива ситуации? А социалните, те къде са? Не трябва ли пак кметът да ги уведоми, че имат болни хора, които се нуждаят от помощ, поне пенсия да им издействат?
Ама иначе много загрижени пред камерите...

# 3
За съжаление подобни жестоки престъпления стават навсякъде, в западни страни има дори случаи 10 годишно дете да извади нож и да наръга друго дете, бейби банди от 13 годишни, които обикалят и с насилие над невинни хора ги ограбват.. Дори и посред бял ден. Възрастта се снижава все повече.

За кметицата съм съгласна. Призивът й ми прилича малко на случая, когато преди години в домове за сираци пристигали дарения от фирми с различни вкусотии  - шоколади, сладкиши, а директорката казваше, че  нямат отопление, липсват дори чаршафи и др елементарни неща за децата, но никой не си прави труда, преди да дари, да пита от какво точно се нуждаят.

Дано някой уреди нещата за тези жени, може би точно кметицата да започне първа.

# 4
Мен също страшно ме потресе случаят...колко отвратителна душичка трябва да имаш, за да си го помислиш само, а какво остава да го извършиш. Абсолютни бъдещи престъпници са, та това са вече големи хора.
И глобата, която ЕВЕНТУАЛНО ще бъде наложена на родителите, е в чутовния размер ДО 500лв.
Не мога да намеря дори подходящи думи за това, което чувствам докато мисля за това.....ама възпитани са си иначе, бе, на училище ходят децата.

# 5
Според мен е ясно, че няма да изкореним жестокостта, но поне могат да се променят някои неща. Примерно, непълнолетните да започнат да носят по-тежка наказателна отговорност, така де, да има смисъл от понятията малолетен и непълнолетен, сега са само на хартия разликите. Не казвам да изгният в затвора, а реално да се работи с тях и да са под строг режим, на 30 един престъпник е загубена кауза, но ми се иска да вярвам, че на 15 има някакъв шанс да се поправиш.

Също, условията, в които живеят тези хора. И не само те. Знам, че има програми, които провеждат беседи за социално слаби и хора в затруднение, където им обясняват какви права имат, бюрокрацията зад ТЕЛК и етц. Ето това е страхотно решение и го смятам за задължително поне един път годишно във всяко населено място. Все пак, всички знаем каква галимация е да получиш нещо от държавна институция, пък какво остава, когато си неграмотен.

Както винаги, темите и проблеми са много…ама никога не се мисли за превенция.

# 6
Сави, аз много в поправката не вярвам и на 15г, "злото" е заложено вече. По-скоро, ако знаят, че наистина ще бъдат наказани, страхът от това наказание да ги спира поне.

За условията им на живот наистина са потресаващи, но безхаберието е от всякъде. И от близките дори в случая и не само в този.

# 7
Потресена съм. Преди години на дете от квартала едва не му извадиха окото при игра с друго дете. Майката на биячът обясняваше, че било детска игра и ставали такива неща. Щом нямало убит, нямало за какво да реват хората. Децата били деца. Келешът й играл с още 3 деца пред блока, ядосал се, че не бил пръв в някаква игра и развъртял една прашка с камъни. Раздавал правосъдие, понеже "той винаги бил пръв".
Аз питам - родителите къде са? извинете ме за езика, ама "мамка му" - не е само да го родиш и да кажеш "ми имам дете". Възпитание трябва. Цял живот си родител - помагаш, даваш съвети, насочваш ако трябва.

# 8
Изключително много ме разтърси този случай. Имам невербална сестра, за която се грижи мама.
Да се сбиеш или набиеш твой връстник-някак ще го разбера.
Но умишлено да си избереш жертви, които ще "смелиш" без отпор е чудовищно. Изобщо не бих дала шанс за поправка на подобни. Та то е безвъзвратно сбъркано вече, няма душа, няма човек. Какво ще се поправя?

# 9
Ужасно е това, че децата нямат реална представа какво е добро и какво е лошо. В такива случаи се чудя, що за родители имат тези деца. Как изглеждат тези хора,от  какво се интересуват в този живот. Какво си говорят в семейството. За мен причината е в затъпяването на нацията. В умишленото игнориране на децата от техните родители. Сигурно се дразните, когато някой започва да сравнява чужбина с България, но наистина разликата е фрапираща. Не разбирам кога точно българите станаха толкова бездуховни и безразлични.

# 10
Аз разбрах, че става въпрос за цигани, не че и ние падаме по-ниско, като гледам кадрите от моловете…

# 11
Ужасих се при вида на къщата.... В отчайваща нищета са живеели тези нещастни жени....Постъпката на извергите е толкова долна и садистична, че единствено смъртна присъда би била справедлива, даже е малко. Крайно време е да се вземат мерки с тези маргинали, но с анархията в държавното управление не съм наясно как и кой би се заел.
По-страшното е, че никой не е направил опит да осигури човешки условия за живот на жените, все пак има кмет това населено място.
Потресена съм...

# 12
Ужасно е това, че децата нямат реална представа какво е добро и какво е лошо. В такива случаи се чудя, що за родители имат тези деца. Как изглеждат тези хора,от  какво се интересуват в този живот. Какво си говорят в семейството. За мен причината е в затъпяването на нацията. В умишленото игнориране на децата от техните родители. Сигурно се дразните, когато някой започва да сравнява чужбина с България, но наистина разликата е фрапираща. Не разбирам кога точно българите станаха толкова бездуховни и безразлични.

Зверства има абсолютно навсякъде, а това дори и не са българи. Това, че беше ясно още от заглавието, ясно показва какви сме "били" българите.

# 13
  • София /Абсурдистан
Истината е, че в днешно време има страшно много разлигавени деца, на които всичко им е позволено. Като бръкнат в джоба на родителите им, всичко ще си дойде на мястото.

# 14

Зверства има абсолютно навсякъде, а това дори и не са българи. Това, че беше ясно още от заглавието, ясно показва какви сме "били" българите.
Тук акцентът е не върху зверството, а върху това, че деца извършват зверства. Толкова млади, а вече толкова жестоки.

Общи условия

Активация на акаунт