Вече не съм привлечена от мъжа ми

• 7 224
  • 166
  •   1
Отговори
# 120
Скрит текст:
Именно, BasilA, всеки има бутон.
Много зависи от възпитанието в ранна възраст - дали са го мотивирали с потупване или с "как се изложи, очаквах повече".
Затова при някои хора действа тоягата, при други морковът.
Скрит текст:
Мен лично като ме критикуват, освен тотално да спра да се опитвам, щото много знаят, друго няма какво да стане.

Ако мъжът за нищо не става да го зарязва. Аз давам идеи, ако иска да не го зарязва. Иначе съм достатъчно конфликтна личност, мога да дам идеи как да му смачка и малкото останало достойнство. Ама нали й е мъж, баща на децата й, не смъртен враг? Или греша?
При някои нищо не действа. Магарета са.

# 121
Добре, съпругът имал нужта ТИ да го мотивираш.
А той теб как те мотивира?

Всъщност ти е прехвърлил отговорността "Ако не си доволна от мен, то е защото ти си виновна". Всеки знае за себе си, аз бих го приела за манипулация от низък вид и бих избесняла.
Той сякаш ама никак не се притеснява, че може да те загуби ... Дали смята, че вече се е подсигурил и те е вързал с детето и може да не се пъне?

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 17:03 от the Дорис

# 122
Явно я мотивира, щом е мотивирана. Вие на всяка молба на партньорите си ли отговаряте "а ти мене кога?"

# 123

Става естествено! Той има много добри качества и трябва да намеря начина да се фокусирам върху тях. Просто не знам как. Имам чувството, че ако започна изведнъж някак си да го хваля за нещо, ще е един вид изпросено и не искрено.

Ти да го мотивираш? Откъде накъде? Той да не е малко дете.
Че и да го възхваляваш.
Възхвалявай го, ама с подигравки.
Я го питай ниско самочувствие ли има, че си проси възхваляване.

# 124
Ох, боже. Мъжът се е смалил в очите на авторката и пенисът му станал по-малък за една година... И според вас това е напълно нормално, абсолютно адекватно и причината е, че мъжът е диванен картоф, лош съпруг, лош баща, мързелив, дебел толуп? Добре.
При следващата тема "мъжът ми каза, че съм се занемарила и не съм интересна вече, откакто съм в майчинство, а бездетната му млада колежка е толкова позитивна, интересна и активна" ще ви цитирам.

# 125
Ох, боже. Мъжът се е смалил в очите на авторката и пенисът му станал по-малък за една година... И според вас това е напълно нормално, абсолютно адекватно и причината е, че мъжът е диванен картоф, лош съпруг, лош баща, мързелив, дебел толуп? Добре.
При следващата тема "мъжът ми каза, че съм се занемарила и не съм интересна вече, откакто съм в майчинство, а бездетната му млада колежка е толкова позитивна, интересна и активна" ще ви цитирам.

Има и жени на които и бюста се смалява след раждането. Представям си в подобна тема пусната от мъж какъв ураган от нападки и омраза щеше да последва.

# 126
Да ти кажа, Ариел, моят бюст се смали без раждане, просто свалих 7 килограма. А вече и не е стегнат, както когато бях на 20, просто гравитация.
Тоест дори нямам оправдание с раждане, мъжът ми трябва да ме е зарязал отдавна. Grinning

# 127
Ако тази жена, а и която и да е успее да мотивира мъж, че да стане по-висок и  по-надарен, то тя ще получи нобелова награда вероятно!

# 128
  • София
Мъж, който гласно твърди, че жена му трябва да го мотивира, иначе ще бъде плужек, просто потвърждава първоначалните ми предположения, че е отвратил авторката като родител. Това не е реплика на зрял и отговорен човек, а на второто бебе в къщата. Жената е майка и може би като е станала майка е видяла с какво се е събрала. Случва се често. Отписвам се от темата, защото не виждам какво може да се направи, освен да си го кърми и него.

# 129
Няма такава.
Тоя е лентяй с фалшиво самочувствие.
Сам да се мотивира.

Авторке, ако не смяташ да го напускаш, гледай си дома, детето ,работата, твоите неща.
Ако трябва и любовник си намери. А тоз го остави сам да се мотивира.
 И си му кажи, че не си длъжна да го мотивираш.
За какво иска да го мотивираш. Да ходи на фитнес ли. Насила не става.

Точно казано Бояна. Баш бебе.
Ама това бебе трябва само да се оправя. Демек да бъде зарязано бебе.

# 130
Не сте баш прави.
Мъжът трябва да се насърчава.
Такава им е психиката. Егоцентрична.
Въпросът е къде и как това кореспондира с моята лична граница на "а аз къде съм". Някои мъже се усещат, други не.
//
Сега ще пусна боНбата.
Заслужавам нобелова награда.
Бившият ми твърдеше ( и със снимков, и сантиметров материал), че с мен му е станал по-голям.
Сега, след мен не знам как ще е, но човекът си беше доволен. Едно добро да направя за някой мъж барем.

# 131
  • София
Всеки човек трябва да се насърчава, но дискретно. Той откровено да прехвърля отговорността за инертността си на жена си, просто... Нима всички, които сме били с неподходящи половинки някога сме се разпльокали някъде, защото няма кой да ни ръчка?! Просто са нелепици това, но да не забравяме, че някои хора и любовница да си хванат пак винят жена си/ мъжа си, та това си е характер на инфантил.

# 132
А и насърчаването не може да става ако не ти идва отвътре и е насила! Ще бъде просто комично ... опасявам се и още по-отблъскващо.

Тъй като авторката имат и дете и това никак не е маловажно и е достатъчна причина да се борят да оправят семейството си - моя съвет е да потърсят брачен консултант, който ще може да балансира тези прехвърлянки на отговорности и вини.
Ако след 6 години брак някой вече е демотивиран, депресиран и отпуснол се какво ще е след 16, 26, 36 години заедно? И ако служебните проблеми са повод за смаляване по хоризонтала и вертикала и трябва да бъде мотивиран да стои на крака като мъж, то какво ще стане когато има сериозни здравословни проблеми, родителите му си отиват или недай боже нещо с детето, жената е рисково? Да, не е приятно човек да има служебни неприятности, но видимо издръжката на семейството не е на неговите плещи само, живеят в държава където лесно се намира работа, има и добри социални програми - човек трябва да усеща кога драмата е голяма, много голяма и грандиозна. Точно тази е към никаквата...

# 133
  • София
Ами когато половинката ти хвърля в лицето, че си отпуснат, немотивиран и смален, отговаряш в подобен дух. Какво да ѝ каже? "Да скъпа, веднага ще стана по-активен и мъжествен, само да ти донеса чехлите и падам за 30 лицеви"? Нека не се правим, че не знаем как се водят семейни словесни войни, всички сме гледали я бокс, я фехтовка. Авторката правилно посочва, че се въртят в затворен кръг. Била съм и аз в подобна ситуация и много семейства са били. Защото си говорим с идеята всеки да аргументира позиция, да нападне или да се защити, да излезе прав, а не с цел да разбере другия.

Аз така и не разбрах тази жена интересува ли се всъщност какъв е проблемът на мъжа ѝ, как се чувства той, дали пък от своя страна няма забележки към нея? Не. Само нейното харесва ми/не ми харесва е важно. Препускаме през "ех, то и аз не съм идеална" (и въпросът бързичко се подминава, зер на нея е простено да не е идеална, но той няма тая привилегия) до "ми той има някакви там проблеми, ама то не е важно, важно е че ме дразни, кажете как да спре". Какво се очаква, магическа формула за прекрояване на мъжа? Няма такава.

И още нещо. В постовете на авторката постоянно се говори за някаква "мотивация". И репликата как той чакал тя да го мотивира, която толкова ви възмути, със сигурност е отговор точно на някакви критики, свързани с пустата му мотивация. Авторката се изживява като мотиватор на мъжа си - не е добре. От любимите очакваме подкрепа, не мотивация. Ако моят мъж ми заяви, че "иска да ме мотивира да бъда най-добрата версия на себе си" (цитат на авторката), ще се почувствам манипулирана и ще ми светне голяма червена лампа. Ако някой се изживява като велик подобрител на човешки видове, да стане коуч и да изкарва пари, вместо да вършее по главата на партньора. Иначе някои жени хууубаво могат да мотивират мъж за всичко, но това с кадифената ръкавица, не по тоя начин и с това мислене "дразниш ме, промени се".

# 134
И тя ми се струва леко пренавита, но извинете, той от какво е спихнат, не разбрахме.
Просто ей тъй си се спихва и трябва да го остави. Ок, всеки си има дупки, но тук ми се струва друга проблемата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт