Вече не съм привлечена от мъжа ми

• 7 236
  • 166
  •   1
Отговори
# 105
Аз признавам, че не винаги съм милата, женствената любовница и домакиня, която да го кара да се чувства велик мъж. Но се получава един омагиосън кръг, от който не знам как да излезем.

Виж ти, виж ти. Колегите ги мотивираш, него не.   Кой да очаква, че в теб е проблема.
Ще се съглася с Ал Бънди.
Авторке, звучи като да си мрънкащ цербер вкъщи и мъжът ти се е навел, за да не прави сцени. Ще се изумиш какъв мъжкар може да е с някоя любовница, която му мяука. "Ама той е длъжен да бъде алфа мъжкар, жената с какво е виновна?" Ами виновна е, защото алфа мъжкарят не скача да тренира, когато тя му каже, а й скръцва със зъби, че много си позволява. Ти това ли искаш?
В най-добрата версия на себе си освен фитнес, плочки, активност и мотивация не се ли вписва и женственост, нежност, възхищение от мъжа, да направиш място да се изяви?
Можеш да започнеш с това да му даваш да ти отваря бурканите или да му казваш браво за дребни победи през седмицата.
Звучи тъпо, но не е. Fake it till you make it.

# 106
Звучи като трудна задача и прехвърляне на проблема към теб... да го подкрепяш добре, но да го мотивираш? той ако няма воля да работи над това как се чувства, не можеш да го мотивираш..какво толкова му пречи твоето поведение? обиждаш ли го, груба ли си с него?

Не го обиждам естествено, но сигурно съм груба/ рязка през неговата призма. Просто не ми идва от вътре да се умилквам или лигавя. А един вид той ми каза, че на него това му се иска - да го възхвалявам и тн. На този етап не го чувствам естествено от моя страна

# 107
  • София
Що го мъчиш човекът...

# 108
Ами разпределяй задачите вкъщи, все пак сте и с малко дете, за да има за какво да го тупаш по рамото...да става от дивана като иска да се чувства хвален и да свърши нещо полезно в това семейство и домакинство, различно от това да лежи и да си гледа телефона...

# 109
Когато живееш с някого и виждаш най-лошите му състояния, е трудно да ти идва отвътре да се възхищаваш. Затова  търсиш възхищението и го намираш, ако искаш.
Според мен до всеки омръзнал партньор стои един самовъзхищаващ се критикар, който има твърде високо мнение за себе си. При мъжете е същото.

# 110

Тя дори не осъзнава, че ако продължава в тоя дух той може да я напусне.
После пак тя ще е жертвата. Колко удобно.

# 111
Той е жертвата.
Тя вече го е надраснала.
Хората се разминават понякога. Някои искат да си сотанат на едно ниво на отношенията, други са минали на друго ниво. Тя се е съживила, избягала от битовизмите, той иска да си седи там и придърпва.
И двамата трябва да се срещнат в комфортния си компромис един за друг.
Иначе, няма как да стане просто.

# 112
А какво да прави тя? Да му се върти на пета със секси бельо и тава мусака в ръката, докато ходи на работа и гледа малко дете, а той стои на дивана апатичен и си блее в телефона? Докато той не спре да оправдава с нея проблемите си и мързела, няма да се оправят.. нужни са двустранна работа и старание, за да се изчистят отношенията им, което може и да не стане, ако той все с нея се оправдава..

# 113
Едно нещо не разбирам - авторката се чувства по някакъв начин, а тук много ѝ се чете конско на тема как се била чувствала, какво мислила и трябвало да направи, какво тя да се опитала да промени и т.н. Вменяват ѝ се някакви комплекси, че видиш ли без този мъж с дете друг мъж няма да си намери. А никой нито познава нея, нито онзи до нея, че да се говорят общи приказки на килограм.

И най-голямата арогантна самоуверена кучка да е по принцип, животът си е неин, чувствата си са нейни. На никого с нищо не е длъжна.

Ситуацията малко започва да ми прилича като, когато на някой му ударят шамар и му се обясни, че той шамарът си го е заслужил или позволил, а това, че го боли от него, си е негов проблем.

Само с това, че е решила да се обяснява иначе, показва, че е самокритична, според мен даже е твърде самокритична и анализираща и това ѝ пречи, и съвсем не е чак толкова безчувствена.

Един съвет за това - каквото и да направиш, ще бъде правилно. И кой каквото и да ти говори, слушай първо себе си. Това, че си се омъжила за някого, не означава, че си се съгласила на доживотен затвор в една килия с него.

За себе си мога да кажа - ако един мъж очаква да го възхвалявам, по-добре да има защо, защото иначе подобна претенция много зле ще му се отрази. Надявам се ММ да прочете това, защото понякога се оплаква от обратното Joy

# 114
Включително ми се струва, че пенисът му се е смалил… звучи несериозно, знам. Просто не го усещам хубаво.
Най-вероятно се дължи на некачествена ерекция, която от своя страна на недобра възбуда. Той не те привлича достатъчно, а е възможно и ти вече да не го привличаш, както преди. Също така, пие ли някакви лекарства - за кръвно, диабет? Хормоните, в частност, тестостеронът проверяван ли е? Причините може да са различни, потърсете отговора заедно. Що се отнася до другото, Естер Перел в своята "Еротична интелигентност" разглежда въпроса за това защо изчезва страстта в семейните двойки, може да попрочетете нещо по въпроса, все ще е от полза...и е по-евтино от терапевт

# 115
Много настъпателно тръгвате, да му се върти на пета, ала-бала... Не.
Когато с моя мъж се запознахме домакинската работа и готвенето ми бяха неприятни и непривични дейности. Вместо да ми каже каква домакиня си ти, само по ресторанти искаш да ходиш, една супа не можеш да сготвиш, ме похвали за едни пържени филии, три дни ги споменаваше (много преувеличено). На мен ми стана приятно и направих палачинки. После мусака, после супа топчета... Сега обожавам да готвя и той все така ме хвали. Ако ме домързи и няма нищо в хладилника или готви, или поръчва, никога не мрънка. След два-три дни пак ми идва музата.
Похвалата действа на хората като наркотик, търсят още и още. Дали го е направил целенасочено или не не знам, но има резултат.

# 116
Понякога мъжете се омързеливят и стават инертни точно защото влизат в перманентната си зона на комфорт.
Аз винаги съм била галеща и заливаща мъжете с женска енергия (и с мъжка, ако ме конфронтират), но трябва да се сменя курса от време на време. Иначе свикват.
Нито само галене на егото, нито само настъпване. На всеки мъж бутоните му са на различни места. И с жените е така.
То затова е въпросът да си паснат двама. Сами по себе си може да са идеални или пък крайно неприемливи, но заедно да са си екстра.

# 117
Манди, похвалил те е като си направила пържени филийки, в което си вложила старание.. тогава съм съгласна, да се поощрява човек за малките жестове и да бъде хвален.. но ако той само лежи на дивана, гледа си телефона, за какво точно тя да го хвали, като действия със старание от негова страна няма? той нея дали я хвали, че гледа детето им, че ходи на работа, че изглежда добре и т.н.? то е двустранно поощрението, но и действия се искат, не само претенции да бъдеш хвален и мрънкане, че не те 'стимулират' да бъдеш повече от това, което си..

# 118
Именно, BasilA, всеки има бутон.
Много зависи от възпитанието в ранна възраст - дали са го мотивирали с потупване или с "как се изложи, очаквах повече". Затова при някои хора действа тоягата, при други морковът. Мен лично като ме критикуват, освен тотално да спра да се опитвам, щото много знаят, друго няма какво да стане.

Ако мъжът за нищо не става да го зарязва. Аз давам идеи, ако иска да не го зарязва. Иначе съм достатъчно конфликтна личност, мога да дам идеи как да му смачка и малкото останало достойнство. Ама нали й е мъж, баща на децата й, не смъртен враг? Или греша?

# 119
Именно, BasilA, всеки има бутон.
Много зависи от възпитанието в ранна възраст - дали са го мотивирали с потупване или с "как се изложи, очаквах повече". Затова при някои хора действа тоягата, при други морковът. Мен лично като ме критикуват, освен тотално да спра да се опитвам, щото много знаят, друго няма какво да стане.

Ако мъжът за нищо не става да го зарязва. Аз давам идеи, ако иска да не го зарязва. Иначе съм достатъчно конфликтна личност, мога да дам идеи как да му смачка и малкото останало достойнство. Ама нали й е мъж, баща на децата й, не смъртен враг? Или греша?

Става естествено! Той има много добри качества и трябва да намеря начина да се фокусирам върху тях. Просто не знам как. Имам чувството, че ако започна изведнъж някак си да го хваля за нещо, ще е един вид изпросено и не искрено.

Общи условия

Активация на акаунт