Вече не съм привлечена от мъжа ми

• 7 243
  • 166
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Опитвам се да си представя същата дискусия, но започната от мъж.
"Хора, след раждането жената не ме кефи. Струва ми се затъпяла, нищо не иска, към нищо не се стреми. Настроение няма, все за нещо примрънква, чак циците ѝ изглеждат поувиснали".
Отговори: "Нормално е, когато ти се чувстваш добре и имаш амбиции, тази вяла женица вече да е под нивото ти. Ти си красив мъж, образован, жена ти явно няма воля, желание да се възвисява с теб. Замисли се дали си струва да бъдеш с жена, която те дърпа назад и не ти дава щастие".
От последния ред се чува плах глас: "Хора, а може би жената е депресирана? Може би преживява някакъв труден момент и властният мъж я потиска още повече? Дали пък нещо не я измъчва..."
Залата избухва в дюдюкане: "Оооо, да бе, все тия жени са депресирани, как не! Айде стига сте ги жалили, аман от адвокати!"...
И т.н.

# 91
Опитвам се да си представя същата дискусия, но започаната от мъж.
"Хора, след раждането жената не ме кефи. Струва ми се затъпяла, нищо не иска, към нищо не се стреми. Настроение няма, все за нещо примрънква, чак циците ѝ изглеждат поувиснали".
Отговори: "Нормално е, когато ти се чувстваш добре и имаш амбиции, тази вяла женица вече да е под нивото ти. Ти си красив мъж, образован, жена ти явно няма воля, желание да се възвисява с теб. Замисли се дали си струва да бъдеш с жена, която те дърпа назад и не ти дава щастие".
От последния ред се чува плах глас: "Хора, а може би жената е депресирана? Може би преживява някакъв труден момент и властният мъж я потиска още повече? Дали пък нещо не я измъчва..."
Залата избухва в дюдюкане: "Оооо, да бе, все тия жени са депресирани, как не! Айде стига сте ги жалили, аман от адвокати!"...
И т.н.

Флип, няма смисъл.
Няколко мнения назад и аз зададох същият въпрос. Никой не отговори.
Всички които не са на мнението на авторката са "злата инквизиция".

# 92
  • София
За мен "в добро и лошо" не е клише. В моя светоглед е направо неприемливо да се събереш с мъж, да се обвържеш сериозно с него, чак дете да му родиш, а после да заявиш, че не те кефи и не ти е на нивото. Това да не е червилце, което си решила че вече не ти отива бре?
Съвет извън раздяла пък не мога да дам, защото не виждам смисъл жената да стои в насилен брак. Просто споделих опасения, че следващият Аполон до няколко години също ще се окаже в някой батак и пак - беж на високите токченца към нов, че и тоя нещо спихна.
Няма лошо всъщност, стига последното да се извършва без мрънкане.

# 93
Аз бях много зле болна преди 4-5 години, и цялото нещо отне доста дълго време. Ама зле, та зле, не бях човек изобщо, камо ли да съм висока, стройна и секси парче. Ииии май го дърпах назад тоя моя мъж, не му бях на нивото изобщо. Ама той не се сети някак, че е можел да си търси нещо по-добро...
А май е трябвало, така като чета.

# 94
А какво е мнението на авторката? Да му се невиди спиритуално ли и четете мислите и намеренията или има някъде тайна паралелна тема?

Защото в ТАЗИ тема жената усеща, че има проблем в семейството и пита за насоки как да го реши.
И съвети от човешка и женска гледна точка почти НЯМА! Има един безкраен хейт и преиначаване на нещата и зарзаватчийски сметки!
На нея и се държи сметка защо се чувства някак си - което е абсурдно!
Подигравки как видиш ли и се струва другия смален пък то нямало как! Някакви упреци и подобни!
Вече се говори едва ли не как е започнала развод - тя дума за това не е обелила.
В крайна сметка тази тема не е ли да и се помогне на жената ако може, а не да си отръска всеки трохите на виртуалната съвест?

И специално за Flip другата тема където го разпнаха оня човек и думата "депресия" бе анатемосана. Прилики и разлики бол, ама най-шокиращо е отношението на съфорумките - патладжана там е сменен с пари и пак пощръкляха да глозгат!
Мъжът ми играе непрестанно на телефона си -https://www.bg-mamma.com/?topic=1707044

А и Flip - хубаво прочети и без това малкото постове на авторката - "от няколко години" е пасивен, от началото на връзката им не тренира, говорят - той се съглася и нищо не променя. Егати депресията дето напълно се покрива с отпуснал се мъж!

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:36 от the Дорис

# 95
Аз бях много зле болна преди 4-5 години, и цялото нещо отне доста дълго време. Ама зле, та зле, не бях човек изобщо, камо ли да съм висока, стройна и секси парче. Ииии май го дърпах назад тоя моя мъж, не му бях на нивото изобщо. Ама той не се сети някак, че е можел да си търси нещо по-добро...
А май е трябвало, така като чета.
Когато единият партньор е в затруднена позиция, другият обикновено му помага, това сплотява често. Невинаги, разбира се.

Ако обаче единият партньор се развие повече, а не с половинката му нещо да не е наред, в която ситуация обикновено се отключат състраданието, загрижеността и отговорността,  започва да има недоволство и неудовлетворение.

Една стратегия, която много хора, умишлено или не, използват, когато видят, че половинките им много дърпат напред - влизат в ролята на някакви жертви за нещо си, на по-слаби, неоправдани и по този начин се опитват да натиснат точно тези бутони на задържане на партньора.

Никой не иска да бъде и да изглежда като лошия, егоиста, мръсника, зарязал многострадалната си половинка, дори и въпросната половинка понякога съвсем да не е зле всъщност, а просто да го върти на малкия си пръст с игрите си.

# 96
  • София
Аз със години търсех точно какъв е проблемът на БМ. Четох, сравнявах симптоми, даже съм говорила със специалисти за часове. Въобще, аз като се захвана да помагам, давам всичко. От отсрещната страна беше "нищо ми няма" с години, докато нещата тотално избухнаха.

И много мъже са такива - "нищо ми няма", ходят на работа като зомбита, после на дивана, после пак на работа и до безкрай.
Ама залитането на проблемите знаем до какво води.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:58 от Rockstar

# 97
  • София
Авторката не обича мъжа си и никога не каза какво е станало. Това, което описва са последствия. Този мъж с нещо я е предал, за да го разобича чак толкова. Или я е игнорирал, когато е родила, или е зле като баща и не му пука за бебето, нещо генерално я е обидил и е показал липса на грижа и любов, за да го вижда по този начин. Дори жената да изкукурига като роди не спира да обича мъжа си без причина, а авторката изобщо не изглежда изкукуригала. Изглежда свободна жена, без мъж. За да бъде свободна в главата си нещо е станало. Да види какво е това нещо и поправимо ли е, вместо да говори с клишета за по-добрата версия на себе си. Хората се обичат с абсурдни наглед други, но любовта е така. И като не обичаш някого също е както го описва авторката – човекът става и физически противен.

# 98
  • София
А и Flip - хубаво прочети и без това малкото постове на авторката - "от няколко години" е пасивен, от началото на връзката им не тренира, говорят - той се съглася и нищо не променя. Егати депресията дето напълно се покрива с отпуснал се мъж!

Да, депресията напълно се покрива с отпуснал се човек. Мъж, жена, няма значение. Темата, към която даваш линк, не съм я чела, не ми е интересна. И недей да ме апострофираш чак толкова - моята ирония беше насочена към публиката, не към авторката.

# 99
  • София
Опитвам се да си представя същата дискусия, но започаната от мъж.
И т.н.

Флип, няма смисъл.
Няколко мнения назад и аз зададох същият въпрос. Никой не отговори.
Всички които не са на мнението на авторката са "злата инквизиция".

Разликата е, че мъжът не е раждал. Напротив, жената е раждала и въпреки това е във форма, работи. Предполагам това я дразни, че тя въпреки бременност и раждане дърпа напред, а мъжът й е загубил и форма, и воля. Не казвам, че е права, просто ситуациите не са съпоставими. Донякъде я разбирам, въпреки че ситуацията наистина звучи грозно изказана по този начин, по който тя я описва. Всъщност, точно много мъже мислят така за жените си, намират си с любовници, и не е голяма утеха, че не го изказват гласно. В крайна сметка, ако единият само дърпа напред, а другият назад, разривът е неминуем. На мястото на мъжа, няма да минавам с мантрата за доброто и злото, а ще търся начин да издрапам от блатото. Заради себе си на първо място.

# 100
  • Обран бостан ;)
Четейки съветите нещата (традиционно) отиват към развод.

Мога да успокоя авторката, че "пазарът" за разведените жени с деца е голям.
Вярно, че 99.9% е предлагането, но е голям.

Сега сигурно ще се появат 10-тина потребителки, които ще натъртят, че са намерили шастието във втори, трети и т.н. брак.

Съветът ми е да размените координати и когато влезете в отбора на "щастливо разведените" да ги ползвате за "ноу хау", демек, къде да търсите, какво да гледате, какво да правите и т.н.

# 101
На мен човекът си ми прилича на най-обикновен отегчил се от живота бързичко след брака момчак.
И, да, това може да е мъничък повод за депресия. Животът в детската стая и без отговорности, аху-иху е приятен. А в семейство отговорностите и грижите стават половин идейка повече. Че и бебе да реве и МУ пречи. Действителни поводи за депресия, да.

# 102
А какво е мнението на авторката? Да му се невиди спиритуално ли и четете мислите и намеренията или има някъде тайна паралелна тема?

Защото в ТАЗИ тема жената усеща, че има проблем в семейството и пита за насоки как да го реши.
И съвети от човешка и женска гледна точка почти НЯМА! Има един безкраен хейт и преиначаване на нещата и зарзаватчийски сметки!
На нея и се държи сметка защо се чувства някак си - което е абсурдно!
Подигравки как видиш ли и се струва другия смален пък то нямало как! Някакви упреци и подобни!
Вече се говори едва ли не как е започнала развод - тя дума за това не е обелила.
В крайна сметка тази тема не е ли да и се помогне на жената ако може, а не да си отръска всеки трохите на виртуалната съвест?

И специално за Flip другата тема където го разпнаха оня човек и думата "депресия" бе анатемосана. Прилики и разлики бол, ама най-шокиращо е отношението на съфорумките - патладжана там е сменен с пари и пак пощръкляха да глозгат!
Мъжът ми играе непрестанно на телефона си -https://www.bg-mamma.com/?topic=1707044

Благодаря за адекватността! Честно казано половината от коментарите не разбрах от къде идват и не са свързани за мен.

Очевидно искам да запазя отношенията ни. Да се разделим е най-лесното.
Всъщност този уикенд имахме разговор, в който той ми заяви, че проблемът е че аз не го мотивирам достатъчно. И той е изнервен и няма желание за нищо в отговор на моето поведение. Аз признавам, че не винаги съм милата, женствената любовница и домакиня, която да го кара да се чувства велик мъж. Но се получава един омагиосън кръг, от който не знам как да излезем.

# 103
  • Обран бостан ;)
Аз признавам, че не винаги съм милата, женствената любовница и домакиня, която да го кара да се чувства велик мъж. Но се получава един омагиосън кръг, от който не знам как да излезем.

Виж ти, виж ти. Колегите ги мотивираш, него не.   Кой да очаква, че в теб е проблема.

# 104
Звучи като трудна задача и прехвърляне на проблема към теб... да го подкрепяш добре, но да го мотивираш? той ако няма воля да работи над това как се чувства, не можеш да го мотивираш..какво толкова му пречи твоето поведение? обиждаш ли го, груба ли си с него?

Общи условия

Активация на акаунт