Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 40 057
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Правила съм две хистероскопии, но не са били в Надежда. Едната беше с местна упойка, другата без. Болки нямаше, единствено на моменти леко неразположение като при цикъл, но всичко е в рамките на нормалното. През цялото време гледах какво се случваше. Инструментите, които ползват са съвсем финни и всичко се случва в рамките на 10 мин. След това си бях активна веднага. Нищо страшно няма.

# 61
Дали може хистероскопия и PBMC в един цикъл не мога да кажа, но мога да разкажа за хистерото.

Юли правих диагностична. Мисля, че в момента в Надежда задължително се правят с пълна упойка, няма вече в ценоразписа цена за офис хистеро без упойка. Викат сутринта за кръвни изследвания на гладно (ПКК, коагулация и вирусология ако няма валидна). После чакате пред една врата и по някое време ви викат. Оставяте си нещата в шкафче, обличате си престилката и ви качват нагоре. За който е правил пункция в клиниката - процедурата е същата. Чакате горе жени в една стаичка, викат по ред, по някое време ще ви сложат и абокат. Като влезете вече в залата за хистероскопията ви приспиват, будите се на легло в друга стая, ще мине лекаря да ви каже видял ли е нещо притеснително, правил ли е нещо, сестрите ви инструктират да пишката и като се чувствате добре ви пращат да си ходите. Тъпото е само, че не дават да си вземете телефона с вас, та ако може "транспорта" ви да ви чака в болнцита. Аз излизам трудно от упойка, но трябваше да ме пуснат, за да се обадя на мъжа си да дойде, после го чаках неадекватна в кафенето, не е много удобно. Плащането мисля беше преди процедурата.

# 62
Ами аз съм правила два вида хистероскопия там. Едната беше по-евтина и ми я правиха в залата за пункциите. Там не съм си носила телефона и протича, както сте го описали. Втората беше оперативна по ценоразспис и за нея минах през кръв, урина и т.н. в кабинета срещу лабораторията. След това ме качиха, но от другата страна в една стая с легла и там чакахме легнали, с телефоните да ни дойде реда. След това дават кафе, храна, чакаш отново лекаря да каже какво е направил и видял и тогава си тръгвате.

# 63
Да, да, за оперативна е друго. И аз имам и два броя такива, но момичетата мисля питаха конкретно за диагностична.

# 64
Благодаря, момичета Simple Smile
За диагностична ставаше дума, да. Звучи ми като да отнема поне 2-3 часа цялото чудо, ще подготвя ММ отсега, че ще трябва да ме чака. 
Има ли някакво възстановяване след това, ако приемем, че нищо не са коригирали? Основно ме вълнува дали мога да си тренирам и колко време трябва да се пазим след процедурата.

# 65
Kaзаха ми, че като спре кървенето (в моя случай 8 дни) мога да си продължа ежедневието какво обикновено и няма нужда да се пазя от каквото и да е.

# 66
Момичита, идната седмица ми предстои първи преглед в Надежда. Бихте ли споделили има ли удобни автобуси/трамваи от ЖП гара/Автогара, които да стигат до клиниката?

# 67
Това са всички начини за придвижване:
Скрит текст:
Най-удобно и бързо май е с автобус 11.
Чисто информативно - google maps наистина се справя добре с показване на удачен транспорт в София от точка А до точка Б.

# 68
Много ти благодя. Има доста автобуси, ще се справя Simple Smile

# 69
Тролей N:60 също

# 70
Здравейте момичета,
Да е здрава и сбъдваща новата година за всички! 🎄🍀🙏🏼
Да попитам също, има ли някоя от вас, която да е правила процедура за увеличаване размера на лигавицата в Надежда и предлагат ли изобщо нещо такова?
Не говоря за тъпкане с хормони и прп, а по-скоро за тип трансплантация.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 13:40 от T q

# 71
Много ти благодя. Има доста автобуси, ще се справя Simple Smile
Аз бих ползвала метрото. Около 30 минути отнема с прекачването от М2 на М3. Спирката на метрото е на 3 минути от Надежда. Живея в района на болницата и никак ама никак не е разкошно населението (роми основно), което се вози в надземния транспорт точно по това направление.
Допълвам се, електроавтобусът N60 също върши работа като нещо, на което да се качиш и слезеш направо там за около 30-40 минути… ама шансът за челен сблъсък с екзотиката си го има също.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 14:56 от hardcandy

# 72
Здравейте момичета,
Да в здрава и сбъдваща новата година за всички! 🎄🍀🙏🏼
Да попитам също, има ли някоя от вас, която да е правила процедура за увеличаване размера на лигавицата в Надежда и предлагатли изобщо нещо такова?

Аз съм правила, не точно увеличаване за размера на лигавицата, а за промяна на структурата и премахване на евентуални еднометриални и аденомиозни огнища.

# 73
Здравейте момичета,
Да попитам също, има ли някоя от вас, която да е правила процедура за увеличаване размера на лигавицата в Надежда и предлагатли изобщо нещо такова?

Аз съм правила, не точно увеличаване за размера на лигавицата, а за промяна на структурата и премахване на евентуални еднометриални и аденомиозни огнища.
Какво сте правили за премахване на тези евентуални огнища? Кой доктор Ви го е правил?

# 74
Здравейте момичета,

Моля и аз за малко повече информация за процедурата, може и на лично да ми пишете. 🙏🏼

Общи условия

Активация на акаунт