Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 38 431
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
  • София
ИМПО+ 1 е много нисък резултат. Проверихте ли с повторна биопсия дали се повлиявате от терапията?
Извинявам се за любопитството, но дали бихте споделили дали имате предишни бременности?

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 19:03 от Vilichka

# 46
ИМПО+ 1 е много нисък резултат. Проверихте ли с повторна биопсия дали се повлиявате от терапията?
Извинявам се за любопитството, но дали бихте споделили дали имате предишни бременности?
Нямам отклонения при имунологичната биопсия. Не направихме повторна ИМПО+ биопсия. Започнах програф и след седмица беше трансфера.
А относно нежеланието ни за ПИД, точно причината е, че имам една успешна бременност с ембрион от въпросните замразени.
Вече съм с усещането, че този ПИД го пробутват за всичко. Отделно, чисто финансово, пид на 2 ембриона е някъде около 1500 лева, трансфера е 1000 лева. Предпочитам да пробвам трансфер:)

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 22:03 от Misha_

# 47
Как така нямате отклонение при имунологичната биопсия, а същевременно имате резултат импо+ 1. Това е много противоречиво. Търсеният индекс на имунен баланс е 5 или 6 и при него обикновено няма отклонения.

Нямам отклонения при имунологичната биопсия. Не направихме повторна ИМПО+ биопсия. Започнах програф и след седмица беше трансфера.
А относно нежеланието ни за ПИД, точно причината е, че имам една успешна бременност с ембрион от въпросните замразени.
Вече съм с усещането, че този ПИД го пробутват за всичко. Отделно, чисто финансово, пид на 2 ембриона е някъде около 1500 лева, трансфера е 1000 лева. Предпочитам да пробвам трансфер:)

# 48
Как така нямате отклонение при имунологичната биопсия, а същевременно имате резултат импо+ 1. Това е много противоречиво. Търсеният индекс на имунен баланс е 5 или 6 и при него обикновено няма отклонения.

Ами така е Simple Smile Обясниха ми, че резултата от импо+ означава, че имунитета ми е много висок за забременяване. До колкото знам двете биопсии нямат общо.

# 49

Здравейте и извинете че се включвам в отговора, но бихте ли обяснила ако сте наясно с тези тестове на Надежда,  имунологична биопсия и импо+  какво точно показват?

# 50
Здравейте! Всъщност не съм запозната, черпя от собствения си опит и от това, което съм чела тук в темите. Simple Smile
Идеята им е лекарят да види дали имунната ви система ще атакува ембриона като чуждо тяло и ще се опита да го убие, защото въпреки, че си е ваш, наполовина носи генетичния материал на таткото, който е непознат за нея, затова и ако има отклонения в имунните показатели се изписват различни медикаменти за подтискането й.
Като цяло тези изследвания са си патент на болницата и не дават много информация за тях. Подробните резултати и коментари на имунолозите не се виждат в профила, трябва специално да си ги поискате. В профила виждате само индекса на имунния баланс и коментар дали има или няма отклонения.  
На мен ми правиха и резултатът беше 6 и лекарката каза, че е страхотен и няма нужда от допълнителна терапия, като не пожела да сподели други подробности. Общо взето колкото е по-голямо числото, толкова по-добре. Ако се върнете назад в темата има писано и от други момичета, които са си правили изследването и споделят при различни индекси какво е било последващото действие.

# 51
Цитат

Здравейте и извинете че се включвам в отговора, но бихте ли обяснила ако сте наясно с тези тестове на Надежда,  имунологична биопсия и импо+  какво точно показват?

ИМПО - Датиране на имплантационен прозорец - Показва на кой ден трябва да се върне ембриона след овулацията.
ИМПО+ - Имунен баланс

Имунния баланс е различен, дори цифрите на индекса да са еднакви при някои хора. Ние не виждаме подробностите освен цифрата. Лекарите виждат цялата картинка на монитора си. Аз бях с индекс 2 и заключението беше, че "имунните показатели са с много отклонения".
Направиха ми лекарство R1, от което получих контракции, но на контролната биопсия клетките си бяха както трябва, според имунолозите. Трансфера беше неуспешен.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 23:02 от Samardala

# 52
  • София
ИМПО+ показва коефициента на имунен баланс. Ако различните показатели са в норма, коефициентът е висок (5-6); колкото повече излизат от норма, толкова по-нисък става. Аз също бях с 1, правих около месец курс на Програф и Имуран, както и лепило R1, и направихме контролна биопсия. Стойностите ми са съвсем леко променени. Препоръчаха ми да направя по-дълъг курс, за да има време да се повлияя по-сериозно, и да направим промивка. Аз държа да видя резултат от терапията, преди да пристъпим към инвитро, така че ще направя отново контролна биопсия.
А как си получавате подробните резултати? Аз попитах лекарката ми дали мога да си ги взема, но тя ми обясни, че нямало как.

# 53
ИМПО+ показва коефициента на имунен баланс. Ако различните показатели са в норма, коефициентът е висок (5-6); колкото повече излизат от норма, толкова по-нисък става. Аз също бях с 1, правих около месец курс на Програф и Имуран, както и лепило R1, и направихме контролна биопсия. Стойностите ми са съвсем леко променени. Препоръчаха ми да направя по-дълъг курс, за да има време да се повлияя по-сериозно, и да направим промивка. Аз държа да видя резултат от терапията, преди да пристъпим към инвитро, така че ще направя отново контролна биопсия.
А как си получавате подробните резултати? Аз попитах лекарката ми дали мога да си ги взема, но тя ми обясни, че нямало как.

Да, явно са много секретни тези изследвания,  чудех се защо никъде няма информация за тях.

Много благодаря на всички за поясненията. 🙏🏼💐

# 54
Един месец лечение и леко подобрение. А аз ги пих седмица преди трансфер и въобще не е ставало на въпрос за контрола.
Колко време визират под "по-дълъг курс"

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 23:24 от Misha_

# 55
Да, явно са много секретни тези изследвания,  чудех се защо никъде няма информация за тях.
Много благодаря на всички за поясненията. 🙏🏼💐
Да, с това малко прекаляват. Реално не дават резултата, а тълкуване на резултата с едно изречение. Признават, че тяхната лаборатория е единствената, която не дава резултатите, но не получих адекватен отговор защо. Казаха ми “какво ще разберете от тях”. Аз им казах “не е нужно да ги разбирам. Не виждам каква тайна може да са моите изследвания от мен”.

# 56
  • София
Един месец лечение и леко подобрение. А аз ги пих седмица преди трансфер и въобще не е ставало на въпрос за контрола.
Колко време визират под "по-дълъг курс"
Лекото подобрение го разбрах на прегледа, в резултата ми излиза Баланс 0- т.е. изглеждаше даже по-зле. Това, което ми предложиха, е сега да продължа хапчетата (след лепилото ги спрях) и на следващия цикъл да правим стимулация. Аз поисках да направим нова биопсия и се разбрахме да ги започна след празниците за още толкова време (1 цикъл), промивка и после к.биопсия. Като премислих обаче, ми се струва недостатъчно и планирам да пия лекарствата от сега, януари и чак на края на по-следващия цикъл да отида за промивката и биопсията. Просто нямам сили за процедура, за която знам, че нещо е много вероятно да ѝ попречи.

# 57
Момичета много ми е притеснено , някой имал ли е подобен проблем. Предният месец както вече споменах започнахме инвитро на спонтанен цикъл , не можаха да извадят нищо на пункцията и ни казаха че продължаваме през януари. Този месец цикълът ми си дойде по часовник , но сега 15 дни след това отново ми дойде , което за мен е адски притеснително . Преди три месеца ми правеха лапароскопия и ми премахнаха и двете тръби , през първият месец се беше получило същото ( тогава докторите ми казаха че е възможно заради операцията да настъпят подобни промени в тялото ), на вторият месец вече всичко си беше наред и започнахме процедурата. Сега обаче през третият месец отново така и съм адски притеснена , а ще са на работа чак от 06.01. Някоя от вас след лапаро имала ли е подобни проблем? За мен това е нещо ново , цял живот съм като програмирана без никакви отклонения в цикъла.

# 58
Здравейте, момичета! Януари ще правя диагностична хистероскопия, после трябва да правя и pbmc. Знаете ли дали може да е в един месец или трябва да са в два отделни цикъла?
Ако ми разкажете за хистерото също ще съм благодарна. Лекарката ми каза да се обадя за час между 6-12 ден от цикъла и от регистратура ще ми обяснят всичко, ама мен ме гложди сега как точно протича всичко.

# 59
Аз също ще имам диагностична хистеро през януари. Ако някой има инфо да сподели. Иска ми се да е без упойка, но чета, че протича като пункция с краткотрайна анестезия.

Общи условия

Активация на акаунт