Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 38 105
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • Sofia
Здравейте, отново съм аз. Предстои днес да запиша час за хистеро и да насрочим ден. Чудя се предоставят ли болничен след процедурата или да си предвидя отпуск?

# 751
Не съм в Надежда (все още) , но по принцип се полага. Дали може да споделиш каква е цената за хистероскопия там?

# 752
  • Sofia
Не съм в Надежда (все още) , но по принцип се полага. Дали може да споделиш каква е цената за хистероскопия там?

Не знам още, чакам да тръгне като хората, че от вчера се опитва да пробие. Или днес или утре ще се обадя да запазя и ще ги попитам, Мисля, че в ценоразписа видях че 782 лева - диагностична с кратка анастезия, но ще питам да потвърдят.

# 753
При всяка процедура с анестезия се полага болничен, но трябва да си кажете на регистратура, няма да Ви питат проактивно дали искате или не Simple Smile
Аз си взех отпуска, защото работодателят ми не знае за тези ни репродуктивни занимания, а не знам дали някъде в болничния няма да се споменава все пак. 
За цената - аз правих февруари и беше 740 лв по спомен, имаше увеличение съвсем скоро обаче, така че 780 лв звучи съвсем правилно.

# 754
За оперативна хистероскопия се попълват документи и знам, че в тези случаи дават. Но диагностичната, защото не се води като прием в болницата, най-добре питайте като се обадите за часа. Аз имам общо 6 хистероскопии в болницата (оперативни и диагностични) и лично аз съм си ползвала отпуск. Дискомфорта е съвсем минимален след процедурата и никога не съм взимала болничен.

# 755
Вчера правих, оперативна хистероскопия, издват болничен, максимума е 14 дни.

# 756
При диагностична хистероскопия на мен ми дадоха болничен за деня на манипулацията.

# 757
Здравейте, понеже видях, че сте на тема хистерскопия- при мен има установен полип вече и трябва да се премахне, тоест няма да е диагностична. До колкото разбрах трябва да изчакам да ми дойде цикъла и да се обадя за час, защото било най-добре до 10 дена след цикъл да се направи. Това, което ме пртиеснява обаче, е пълната анестезия, макар и кратка, тъй като до сега пълните упойки са ми се отразявали много зле. Та питането ми е- след като си запазя час и отида на деня за манипулацията- тогава ли е разговора с анестезиолога? На някоя от вас правили ли са такава хистероскопия, но с спиналана упойка, дали има такава възможност?

# 758
  • Sofia
Здравейте, понеже видях, че сте на тема хистерскопия- при мен има установен полип вече и трябва да се премахне, тоест няма да е диагностична. До колкото разбрах трябва да изчакам да ми дойде цикъла и да се обадя за час, защото било най-добре до 10 дена след цикъл да се направи. Това, което ме пртиеснява обаче, е пълната анестезия, макар и кратка, тъй като до сега пълните упойки са ми се отразявали много зле. Та питането ми е- след като си запазя час и отида на деня за манипулацията- тогава ли е разговора с анестезиолога? На някоя от вас правили ли са такава хистероскопия, но с спиналана упойка, дали има такава възможност?

На мен ми казаха същото - да запиша час като ми дойде. Ами още си чакам, че от вчера само зацапва и да не се обадя и да е фалшива тревога и да продължи да си цапа. Та чакам да дойде като хората и да се обадя. Иначе и на мен ще ми е 1ва такава процедура, но имам вече правени цветна снимка и пункция под тяхната анастезия. Аз имам и сърдечни проблеми, та като цяло преди тези процедури обсъждам и с кардиологът ми, но при мен не оказаха негативно влияние или да се чувствам много зле - може би 1-2 дена ми е по-зашематено, но като цяло не са им тежки упойките. Консултация с анастезиолог никога не съм имала реално. Има едни документи, които ми даваха да попълна при започване на стимулацята, в които пишеш за алергии, заболявания, противопоказания и тнт, но никога не съм говорила със самите анастезиолози. Знам, че може да се прави хестероскопия и без упойка, но не знам колко е болезнено, та не мога да дам съвет.

# 759
Разговор с анестезиолог преди пукция или хистероскопия, никога не съм имала. Както пише по-нагоре се попълват въпросници със заболявания и алергии. Документите се преглеждат директно преди манипулацията от анестезиолога и може да зададе някой и друг уточнителен въпрос, в залата преди самата манипулация. Това са кратки процедури, продължителност 10-20мин. За пръв път разговарях с анестезиолог преди няколко дни, но ставаше въпрос за обща анестезия, а не кратка венозна.

# 760
Не съм сигурна дали помня правилно, но може и да откажат при диагностична болничен или ако дадат ще пише инфертилитет като диагноза. Аз просто си взимах еднодневен болничен от личната под друг предтекст.

# 761
На мен лично са ми давали и пише диагностична хистероскопия , нищо друго.
Поне това ми е по-спомен. Просто ми дадоха по-малко дни - 10. НО и бях в друга болница.

# 762
  • Sofia
Аз попринцип нямам проблем да пише каквото и да е в диагнозата. Ние сме малък екип и хората в екипа ми, включително и шефа знаят, че правим инвитро, като никога не съм го и крила. Така се и освобождавах по половин ден като ходих на прегледи при предните стимулации. Обадих се преди малко в болницата да запиша час. То пък било по-сложно отколкото си мислех. Аз наивно си мислех, че просто ще се обадя и ще мога да си запазя час на момента. Казаха, че ще ми върнат обаждане до вторник, ако могат да ни включат този месец. Дано не е само около 21-22, че става сложно. Колко е възстановителният период след това?

# 763
Аз бях ок до края на деня. Въпреки, че бяха рязани и стъргани някакви неща. Не съм се чувствала по-зле от след пункция. Правила съм и без упойка хистеро, та не е драма.

# 764
Моля пуснете нова тема.
Тази ще бъде заключена след 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт