Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 39 263
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
A при диагностичните хистероскопии, ако се открие проблем коригира ли се на момента или трябва да се направи отделно оперативна хистероскопия?

# 691
A при диагностичните хистероскопии, ако се открие проблем коригира ли се на момента или трябва да се направи отделно оперативна хистероскопия?

Коригира се на момента. Може би понякога се налага нещо друго.

# 692
Аз имах полип и си го махнаха. Също така взеха проба за хистология, за да се провери за някакво възпаление (тип ендометрит или аденомиоза). Предполагам, че ако има нещо супер сериозно, може да се наложи допълнителна намеса.

# 693
По време на моята диагностична хистероскопия, бяха взели решение, че трябва да ми се коригира формата на матката. След това не са ме таксували като за оперативна хистероскопия.

# 694
Д-р Тихомирова ми изписа две седмици Преднизолон кортико 5мг по два пъти на ден, като не ми каза да пия по схема и т.н. Борех се дълго време с ИР като в момента всичко е в норма обаче ме притеснява, че тези хапчета са пряко свързани със захарта и реших да звънна. Казаха, че дозата е малка и не се пие по схема и че няма да реагира на инсулина, а е само да подпомогне евентуална бременност. Все пак ме притесняват страшно много. Някой приемал ли ги е да дане мнение

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 13:15 от Bambi111

# 695
Някой има ли представа какво представлява сиропчето  NALCO,което се дава от манипулационната след трансфер?Какво съдържа?Благодаря!🍀

# 696
Момичета, минах инвитро в Надежда и се мъча да си спомня за една определена инжекция, която изписват при стимулация как се казваше? Дават ги от манипалуционна,без кутия е, има леко оранжево по нея.Държи се в хладилник. Плийс хелп, коя може да е ?

# 697
Хормон на растежа.

# 698
  • Sofia
Ако става въпрос за спринцовки с оранжево. На мен ми дадоха 2 по 100 единици и пишеше на етикетче pregnyl. Водело се hcg в малки дози за доозряване на фоликулите.

# 699
Някой има ли представа какво представлява сиропчето  NALCO,което се дава от манипулационната след трансфер?Какво съдържа?Благодаря!🍀
Имаше го някъде описано в коментари преди доста време, помня че основната съставка е на някакъв антибиотик или нещо такова.  Потърсете в нет-а ,вероятно ще ви излезе информация.

# 700
Ovitrelle също е малка спринцовка с оранжево. То е за финалното узряване на яйцеклетката - 36 часа преди пункция.

# 701
Ovitrelle също е малка спринцовка с оранжево. То е за финалното узряване на яйцеклетката - 36 часа преди пункция.

Със сигурност съм я ползвала и тази,но поне по снимки тази е в зелено и си има капаче, докато моята е обикновена много тънка спринцовка, бяха ми я изписали по 0.5 деления през ден. Ако някой има снимка ще е супер.

# 702
  • София

Със сигурност съм я ползвала и тази,но поне по снимки тази е в зелено и си има капаче, докато моята е обикновена много тънка спринцовка, бяха ми я изписали по 0.5 деления през ден. Ако някой има снимка ще е супер.

Може ли да е Зарзио, макар че тя е с червено капаче. Поне тези, които на мен ми дадоха. С оранжево капаче е Прегнил.

# 703
  • Sofia

Не знам, може да дават повече такова инжекции и да са различни. Дадоха ми 2 такива и трябваше да ги поставя на веднъж ден преди тригъра. Пише, че е Прегнил, в манипулационната ми казаха, че било hcg за да доузреят яйцеклетки/фоликули.

# 704
По 0.5 деления ден се дозира Зарзиото. Но поне на мен са ми го давали след трансфер.

Общи условия

Активация на акаунт