Априлче 2025г./тема 4/

• 27 716
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Днес минахме през д-р Маринов. Всичко е наред. Шегуваше се, че е доста непослушен бебока, не спря да рита. Много добър и сърцат човек е😇
И аз ви пожелавам весели празници, момичета 😇❤

# 331
Весели празници, момичета Simple Smile много здраве, светлина и само щастливи семейни моменти Simple Smile

# 332
Светли празници и от мен!
Нека бъдем здрави и благословени всички и хората около нас! 🥰🤍

# 333
Vikksi, и аз изкарах един розов лишей преди месец. Не го мокри колкото е възможно и само студена вода. Моя месец ме мъчи. С нищо не мазах, макар че ми даде кожната един крем. Не е опасен за бебока. Бях мерила точно едни дрехи за бременни и след седмица цъфна.

# 334
Момичета, бъдете здрави и спокойни, вие и малките човечета! Всичко останало, поне на мен ми е на заден план.
Светли празници!

# 335

Дали можете да ми кажете колко е голямо бебчето защото не разбирам 🧐

Накратко:

BPD - ширината на главата на плода от едната париетална кост до другата
FL - дължината на бедрената кост на плода
AC - обиколката на корема на плода
HC - обиколката на главата на плода

FL/AC - съотношение на дължината на бедрената кост към коремната обиколка
FL/BPD - съотношение на дължината на бедрената кост към бипариеталния диаметър
FL/HC - съотношение на дължината на бедрената кост към обиколката на главата
HC/AC - съотношение на обиколката на главата към обиколката на корема

Fetal HR - с колко удара в минута бие сърчицето
LMP - последна менструация
Composit AG - в момента на колко седмици отговаря плода базирано на BPD, FL, AC, HC

Весели празници момичета! Sparkling Heart

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 19:39 от elliepeanut

# 336
Пипи, в общият случай за минути минава водата, но при някои бременни има забавено освобождаване на стомаха. Не случайно в инструкциите от лекарите, по препоръка и на лаборантите не се пие вода 8 часа преди изследването. Все пак аз лично бих направила компромис и мисля, че 2 часа преди изследването са предостатъчни 🤗
Радвам се, че всичко е наред ❤️🤗
Пожелавам светли празници на всички! ❤️😍🥰

# 337
  • София
Благодаря за съветите Мануна.
Ще опитам да не го мокря. Търсих днес по аптеките кремчето, което вчера ми препоръчахте тук в темата, но без успех. Засега ще гледам да не го пипам и мокря, а ако го намеря този крем, ще го взема.

Друго въпросче, на каква помпа за кърма се спряхте? Аз имам на Кангару, електрическа с две приставки за двете гърди, която става да се ползва и само с 1, но си е с маркучленца и трябва да си седнал удобно. Много добра работа ми вършеше, но сега получихме ваучер за озон и си поръчах  - Hands Free Libera - тази която я слагаш в сутиена и си действаш. Какво мислите за този тип помпи? Моя приятелка е с подобна и видях, че и е много по- удобно, не се съобразява вси да е седнала, да придържа приставките, а сега с баткото май ще ми е по- удобно да съм hands free 👀😆

Пожелавам ви и аз весели празници 🎀🌲💜

# 338
Има го онлайн, както и в много аптеки на място ☺️ може да се поръча и до аптека Софармаси, така ще е безплатна доставката.

# 339
  • Смолян
Благодаря за съветите Мануна.
Ще опитам да не го мокря. Търсих днес по аптеките кремчето, което вчера ми препоръчахте тук в темата, но без успех. Засега ще гледам да не го пипам и мокря, а ако го намеря този крем, ще го взема.

Друго въпросче, на каква помпа за кърма се спряхте? Аз имам на Кангару, електрическа с две приставки за двете гърди, която става да се ползва и само с 1, но си е с маркучленца и трябва да си седнал удобно. Много добра работа ми вършеше, но сега получихме ваучер за озон и си поръчах  - Hands Free Libera - тази която я слагаш в сутиена и си действаш. Какво мислите за този тип помпи? Моя приятелка е с подобна и видях, че и е много по- удобно, не се съобразява вси да е седнала, да придържа приставките, а сега с баткото май ще ми е по- удобно да съм hands free 👀😆

Пожелавам ви и аз весели празници 🎀🌲💜
На мен ми направиха подарък Медела електрическа, но закупена от Англия. Нямам впечатления. С предишните две съм ползвала ръчна най-обикновена.

# 340
Весела Коледа, пожелавам ви да сте много здрави и благословени всички и догодина да си гушкаме малките чудеса ❤️

Как прекарвате празниците? Аз съм се отдала на тотален релакс и върша минимума от домакините задължения. 🤣
Също ми е много жега постоянно и започвам да се радвам, че няма да сме напреднала бременност в най- големите жеги 🤣

# 341
Здравейте, мили дами, честита Коледа и весели празници! Включвам се в темичката с едно много очаквано юначе през идния април 😊 При мен обаче се получи проблем с едното око, доколкото разбрах се е нарушила мембрана, която пропуска течност зад ретината и започва да я отлепя, препоръчаха ми някакъв вид лазер (subliminal laser), защото капки не били препоръчителни. Все още не съм стигнала до моя АГ и ще говоря с него, но все пак да питам дали някой е чувал за подобно състояние, знам че лазерите не са препоръчителни по време на бременност, но понеже се влошава, не знам какво да правя 😵‍💫 и дали някой има опит или препоръка за офталмолог, който се е занимавал с бременни?
Мисля че е това, понеже не са написали точно какво е в амбулаторния лист, но като обяснение беше същото -

# 342
Момичета, имам нужда от споделена информация в 23г.с+1 съм, от 1 седмица насам изпитвам болка при определени движения в срамната кост, между краката (все едно някой ме е ритнал там 😀) и лека тежест ниско долу в корема, утре ще ида до АГ на частно, да видя как е положението, защото моята ще работи на 06.01.25, а дотогава няма да издържа,   но ми е интересно има ли и други с такава болка...
А и имам притеснения, че не мога да различа имам ли контракции или не , че и за шийката на матката се притесних , защото реално сутрин корема ми е по мек и малък, а вечер е като балон,  като цяло нямам остри болки, просто съм невежа...затова разпитвам

# 343
И моят корем сутрин е по - малък и мек, мисля че при всички е така.
Мисля че и болките в срамната кост са нормални.
Аз пък имам едни пробождания в различни точки на корема, под пъпа, но на различни места и са като иглички. Не знам какво е това, но гледам да не се шашкам.
Хубави празници на всички!

# 344
При мен корема вечер е много по-голям от колкото сутрин. Още от началото е така. Имам от време на време разни болки на различни места, но магнезий и но шпа помагат. И тежест имам ниско долу. Усещам бебето по-ниско и не знам дали не се дължи на това. То може там да си в нормално да стои.

И не на последно място Весела Коледа момичета. Приятно и спокойно изкарване на празниците.

Ние направихме кратко бягство към Гърция и утре се прибираме.

Общи условия

Активация на акаунт