Априлче 2025г./тема 4/

• 27 777
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Аз да си кажа, без някой да ме е питал, и от секциото ме е страх, и от естественото раждане 🤣 Но, май повече от секциото, умирам си от шубе, като помисля за рязането.  Наистина, нито едното, нито другото те прави по- малко майка. Да ви кажа една щуротия, която не смея да я кажа на родните- аз мисля да пробвам водно раждане. Естествено, ако всичко е наред. Тук във всяка болница я има тази опция, като казаха, че дори мога да пробвам да вляза в басейна, ако не ми хареса и не ми е комфортно, да кажа и да изляза. В 30та седмица ще ходим да се запишем в болницата и ще имам възможност хубаво да се информирам. Ако имате някакви наблюдения- лични/ от приятели, ще се радвам да споделите. Някак от вас би ми било по- леко да чуя дори и критика, отколкото някой от родата директно да ми каже "ти луда ли си, едно време баба ти само в басейн е раждала" 🤣

# 421
По принцип никой няма право да ти дава наклон как ще раждаш и дали ще кърмиш.....при мен бяха обратните притеснения, че искам естествено и ще ме натискат за секцио/дори и хематологът ми предположи, че ще съм секцио... /. Същото е и за кърменето. Аз пък искам да се опитам да кърмя и искам бебчо да си е при мен още първите часове след раждането, за да може много по-лесно да започне процесът. Аз преди време бях и с аденом на хипофизата, но изчезна с лекарства. Иначе щеше да се наложи и по време на бременност да пия Бромокриптин....дори и спирането му 2 месеца преди термин не ми даваше гаранция, че кърма ще тръгне. Да не говорим пък колко жени има с планирано секцио, които са родили естествено.....също и обратното. Жените трябва да са подготвени винаги и за двата варианта. Освен това секцио по желание трябва да е максимум 2 седмици преди термин.

# 422
Мила, ако не си гледала в ютюб клипчето на Ива Кузманова. Тя раждаше във вода.
Мен честно казано винаги ме е било страх от естественото раждане, но като забременях пък реших обратното, стига всичко да е наред. Само че колкото повече напредват седмиците, все повече започва този страх отново и не знам.. Не съм говорила и още с доктора как ще е, то е и още рано.

# 423
Мила, ако не си гледала в ютюб клипчето на Ива Кузманова. Тя раждаше във вода.
Мен честно казано винаги ме е било страх от естественото раждане, но като забременях пък реших обратното, стига всичко да е наред. Само че колкото повече напредват седмиците, все повече започва този страх отново и не знам.. Не съм говорила и още с доктора как ще е, то е и още рано.

Не съм гледала, мерси много. Ще го гледам.

# 424
Аз не бих го гледала 😀 Тя ражда почти цял ден в този басейн … ММ като разбра, че има такова раждане се шегуваше с мен, че на мен все водата ми е студена и не е за мен. А нейния гледа отстрани като … Айде ще спестя епитета, но ако беше ММ такъв щях да го подуша по някое време.

# 425
Реално клипчето във водата е около 5 мин доколкото си спомням. Другото бяха обяснения как се чувства, колко често са контракциите. Но наистина доста време е раждала в басейна.

# 426
Истината е, че има позитиви и негативи и за двата вида раждане.
Joss е супер права, че като стигнем до там трябва да слушаме докторите си и да им се доверим.
За съжаление, вече 2 момичета около мен щяха да си изпатят от упорството си за естествено раждане. Без да навлизам в повече подробности.
А моите 3-ма племенници са родени секцио 1 седмица преди термин. Майка им ми каза, че са наблюдавали само да не слязат много ниско бебетата, в противен случай щели да ги извадят по-рано.
Така че, това което Гери казва е доста резонно, особено ако бебоците вървят мънички.
Иначе, да Ви споделя, днес бях в Токуда на преглед. Водите са си съвсем в норма. Успокоих се. Утре влизам в 27 седмица, а дебеланко вече е 1 кг и 100 🤗 и вече се движи 2 дни напред.
Споделих и на моята АГ, че не го усещам много често бебето и тя каза, че е доста странно. Вкл., на прегледа с ехограф го показва как се мърда и ме попита не усещам ли, аз й отговорих не. Усещам го предимно вечер като си легна и то, категорично, не са някакви акробатични лупинги, а тупкане, понякога ритане.
Казват, че след 28 г.с трябва да го усещаме постоянно. Е, тогава , познавайки се, ще изпадна в паника наистина 😏😂
Вие постоянно ли ги усещате ?
В допълнение съм с предна плацента 😏

# 427
Не знам дали трябва да е постоянно след 28ма седмица, но би следвало да е регулярно Simple Smile Все пак човечетата спят по техен си режим, не може само да мърдат и да ни подритват Simple Smile

# 428
Аз скоро бях заспала раничко и мъжът ми си е държал ръката на корема ми ❤️ Бебо толкова силно е ритал, че чак се е чудил как не се събуждам 😁

# 429
Аз вече го усещам дори изправена и като се движа, но пък съм със задна плацента. Снощи така ме срита, че чак си ме заболя леко. Много е активен тези дни, чудя се кога му остава време да спи 😂

# 430
Реално клипчето във водата е около 5 мин доколкото си спомням. Другото бяха обяснения как се чувства, колко често са контракциите. Но наистина доста време е раждала в басейна.

Гледах го, 4 часа раждане и май над 12 часа контракции... Ами, интересно ми беше, обаче малко си е страшничко 🤣 Мислех да го пусна на мъжа ми, но ще му го спестя. Леле, не мога да повярвам, че всичко се е снимало, досега не бях гледала видео от раждане.

# 431
За водно раждане никога не съм разсъждавала. За мен най-важното е майката и бебето да са в безопасност (максимално, доколкото е възможно). Ако има лекари, които да реагират бързо и адекватно при ситуация, не виждам проблем да се пробва Simple Smile

# 432
  • София
И аз да се включа.
Имам едно нормално раждане, секциото страшно ме плаши и не искам да си помислям. Надявам се бебето да се обърне и да мине всичко нормално.
Водното раждане май е добра опция също, все пак бебетата идват от водна среда и май е доста благоприятно за тях, но честно казано имам и страх и от водното затова изобщо не съм го имала като опция.
И аз гледах Кузманова като ражда във вода, но не знам, май не е за всяка майка Grinning то зависи от разбиранията.

Да благодаря отново на дамата, която ми препоръча Dexem кремчето за лишеи, помага ми много и помага и на сина ми, който отново има лек дерматит по краката и не спираше да се разранява и чеше. Ако някоя от вас се чуди и има нужда от нещо такова, помага много! Благодаря!

Весело посрещане на новата година Heart

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 09:56 от vikksi

# 433
Момичета, пожелавам на всички Ви весело посрещане на новата 2025 година! ❤
Знам, че всяка от нас я очаква с огромно нетърпение ❤
Бъдете здрави!

# 434
Весело посрещане и от мен! Здрава и спокойна 2025 с приказни бебенца ❤️

Общи условия

Активация на акаунт