Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 874
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
И аз този вземам, тъй или иначе не им разбирам кой знае колко, знам само да е мк7 а не мк4. Този беше най-изгоден като поръчвах и реших че той ще е.

# 181
Аз съм си поръчала този: https://www.iherb.com/pal/referral/pdp/HPH5496?productId=99900&r … m_medium=appshare
За първи път ще ползвам различен от Better you. Надявам се да е ок - 5000 единици е с 90mcg K2 (MK7). Уж има добър рейтинг и е доста по-изгоден от спрея, пък ще видим Simple Smile

# 182
То от тея спрейове почти всичко друго е по-изгодно финансово... Удобни са, но си и плащаш за това.

# 183
  • София
А Колаген 1 и 3 не са ли за красота (най- общо)? Мисля, че дамата търсеше за остеопороза. Но може и да се бъркам.
Да, Колаген тип 1 и 3 е за красота (коса, кожа ...), но и за костна с-ма, сухожилия, кръв. съдовe, органи, кухи органи (напр. пикочен мехур ...), черен дроб, бял дроб, далак.... за репр. функция (матка, яйчници) и т.н.

# 184
Добра идея ли е човек с увредена става, но и шипове да взима морски колаген?

# 185
Добра идея ли е човек с увредена става, но и шипове да взима морски колаген?
За шипове не знам, но за стави е добре да е колаген тип 2 също така Глюкозамин,МСМ , Хондроитин , и Хиалуронова киселина, а морския колаген е тип 1 така знам аз. Имам износване на хрущялите и не съм пила никога рибен колаген

# 186
Благодаря, притеснението е да не стимулираме растежа на шиповете.

# 187
Дами, темата е за витамин Д.

# 188
Здравейте!
Присъдинявам се и аз към вас. Изчетох тематата от начало (предишните не съм още). Днес за първи път си изследвах вит. Д  и се оказах с голям дефицит. Имам също и Хашимото..
Утре ще звъня на ендокринолога да си запиша час за преглед (не знам след колко време ще е). Въпроса ми е да чакам ли прегледа и да видя какво и по колко ще ми назначи той или направо още утре да си купя нещо и да почвам...
Възможно ли е да се получи алергия от приема на вит. Д? Понеже съм си склонна към алергии...Алергична съм към билки и мед (по документи 😀).
И също ако на готово ми кажете като за начало какво да си купя и по колко да пия... Много ще ми помогнете 😀 Сложни ми се струват тези изчисления, които правите... С времето ще се науча и аз може би... Искам по плавно вдигане, че ме е шубе да не ми стане нещо 😀 (мразя да пия лекарства, добавки т.н. по принцип, само комбинирани витамини пия отвреме на време, понеже все ме страх да не направя някоя реакция) . Благодаря на отзовалите се! А това са моите стойности и резултати:

Допълвам, че има свободен час за ендокринолога чак за февруари... Така, че май ще е най-добре да започна прием на вит. Д преди това за да не отлагам толкова дълго.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 13:28 от No fear...

# 189
Аз да благодаря, вчера направих поръчка.

# 190
  • София
За съжаление не виждам голям ефект от спрейовете на Better you нито за себе си нито пък за детето. В момента тя е на Детрикал тъй като си е с дефицит. Има ли и други, които го приемат и дали са доволни?
Чувала съм, че може и на инжекции да се приложи за възраст. Дали има по-добро наваксване с дефицитите?

# 191
Зависи в каква доза сте прилагали "BetterYou" - ако е по 3 впръсквания или там, колкото е посочено на опаковката, едва ли ще може да се навакса дефицит.

# 192
  • София
Все за година малко щеше поне да се вдигне не мислите ли? Аз не виждам никаква промяна Simple Smile

# 193
Ако дозата е недостатъчна, да, няма да се вдигне.

# 194
  • София
Такава ми е изписана от лекар. Аз все пак не мога сама да си го дозирам Simple Smile Ай детето е малко. Ако беше за мен някак щях да бъде по-смела.

Общи условия

Активация на акаунт