Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 968
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Диорела,
Скрит текст:
консултирали сме се с няколко. Има "лека" тромбофилия, не от сериозните фактори. В неговият случай, беше само един голям тромб, след много тежка операция, като тромбът се е образувал по време на операцията, потвърдено и от коремният хирург. Дълга сага беше. Няма проблем с кръвосъсирването по принцип. От антикоагулантите имаше повече проблеми, така че когато се стопи тромба, прецениха, че риска да ги пие е по-голям, в неговият случай. Със самото спиране също изчакахме около година, с два етапа на намаляване, и консултации между тях. Най-накрая като се пореже му спира нормално кръвта, и не му кървят непрекъснато венците, че няколко пъти беше много, много притеснително, с часове кървене, което не можехме да спрем. Нас ни беше страх и да го пие, и да го спре, предвид описаното. Следим как е, и винаги имаме едно на ум.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 10:14 от vaychka

# 61
Здравейте,от от 24,6 ng/ml вит Д на баща ми е 62,4ng/ml без да е правил пауза за изследването и сега се чудя как да продължава да го взема подържаща доза 5000 IU на седмица ли?Витамин В12 от 287pg/ml e 495 pg/ml също не е правил пауза за изследването той взема и таблетки за регулиране на кръвната захар ксигдуо и  магнезии на аби фарма та се чудя как да продължи с витамините ?Вземаме бетер ю вит Д+К и вит В 12 на бетерю,а магнезия е на або  фарма течен 2500

# 62
Извинявам се, че не е по темата за вит. Д, но как се установяват тези тромби? Тоест каква апаратура?  Има ли симптоматика?

# 63
Рейна, с доплер - преглед при съдов хирург. Не зная ангиолозите гледат ли и те на доплер.

Nihtia, В 12 и фолиева се изследват месец и половина след спиране на приема. За вит. Д ендокринологът ми е казвал, че не се спира при изследване. Виж на първа страница в темата за В12, има таргетни стойности.

vaychka,
Скрит текст:
аз дори нямам и от леките тромбофилии, само MTHFR и висок хомоцистеин, който е причина за тромбозите. Сега откриха още един проблем, кото е възможно да помага.
Добре е, че сте се консултирали и всичко е било внимателно преценявано.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 02:05 от Diorela

# 64
Приемам вит. Д на капки.

Изследвах се в края на септември 75 nmol/l. Приемам по 20 капки от този вит. Д. Според вас достатъчно ли е?

# 65
По 20 на ден ли? Колко единици е една капка?

# 66
# 67
  • София
По 20 на ден ли? Колко единици е една капка?
Скрит текст:
Много хубав продукт Peace като кач-во и изходни суровини.
1 капка е около 118 IU Д3 ... 20 капки са 2353IU...
1 капка е около 1,18мкг К2 ( МК-7) ... 20 капки са около 23,5 мкг

# 68
Ако една капка е 50 mcg, то това са 2000 IU. Тоест 20 капки са 40 000.

# 69
То си пише на етикета - една доза по опаковка е половин милилитър (вероятно е маркирано на пипетата) или около 17 капки и е 50 микрограма витамин Д и 20 микрограма К2. Поне аз не съм срещала препарат дето да е с 2000 единици витамин Д в една капка, имаше май някакъв който е с 1000 но и за това не съм сигурна с точност.

# 70
Защо да няма препарати в които една капка да е 2000 единици? Аз съм приемала и такива в които една капка е 5, 10 и дори 20 хил единици, но на това шише явно една доза е 17 капки..не ми е познато под този вид описването в препарат.

# 71
Може ли линк към някой такъв с повече? Точно това че трябват много капки ме отказва от течните, ако е нещо на прилична цена бих си взела щом няма да трябва да капя до откат.
Но в случая показаният препарат е с такава доза в половин милилитър, не в една капка, пише си го изрично.

# 72
Не са ясно посочени единицте на този.
Намерих го, не дават точни единици, както на вигантола, който може лесно да се изчисли и дозира според нуждите на всеки.  Не е ясно тези 0,5 мл дневна доза ( 17 капки, 1/4 капкомер), на 5000 IU ли се равняват? Най-вероятно е така, но не са го написали изрично, извлича се по логика от контекста. Не става ясно и тези 5000 IU само вит Д ли са, или общо вит Д+ К. Май е второто.
Не ми харесва, защото не може да се дозира адекватно, както е при вигантола.
Пише това:
https://bg.iherb.com/pr/nature-s-craft-organic-vitamin-d3-k2-dro … free-60-ml/118882
Цитат
Витамин D3 на капки е лесният начин тялото ви да си набави чист витамин D. Нашата витаминна добавка K2 D3 със стойност 5000 IU течен витамин D3 е неовкусен за по-добро преживяване.

Препоръчителна употреба
Вземете 17 капки (една четвърт капкомер) веднъж дневно, ако е необходимо или според указанията на медицински специалист. Може да се приема директно или да се добавя към сок.
--------------------------------------------------------

Информация за добавката
Количество за прием: 0,5 ml (приблизително 17 капки)
Дози в опаковка: 120
Количество за прием   Процентни дневни стойности (% ДС)
Витамин D (от лишеи)  50 μg   250%
Витамин K2 (като MK-7 от Natto)   20 μg   **
**Дневните стойности (ДС) не са определени.

За сравнение вигантол:
1 ml = 40 капки = 0,5 mg холекалциферол = 20 000 IU вит. D3

Ако в горния продукт  (17 капки) са 5000 IU вит. Д3, то той е най-малко два пъти по-слаб от вигантол.

В една дневна доза пишат, че има  50 микрограма (50 μg = 0,5ml ) = 0.05 милиграма холекалциферол.  Тези  50 μg дневно ( 17 капки) се равняват на 4 капки вигантол, т.е. 2000 IU.
Както казва и denis©,
Цитат
1 капка е около 118 IU Д3 ... 20 капки са 2353IU...
Но в същото време пишат 5000 IU. Много неясно е дадено.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 04:10 от Diorela

# 73
Може ли линк към някой такъв с повече? Точно това че трябват много капки ме отказва от течните, ако е нещо на прилична цена бих си взела щом няма да трябва да капя до откат.
Но в случая показаният препарат е с такава доза в половин милилитър, не в една капка, пише си го изрично.

Аз ползвам този витамин D. Една капка е с 5000I.E. и 50мг. вит. К.
NATURTREU® Vitamin D3 K2 Tropfen hochdosiert & vegan - 20.000 I.E Vitamin D3 + Vitamin K2 MK7 200 mcg pro Dosis (Depot) https://amzn.eu/d/3nNp0Lx

# 74
На марката Nature Love например. Има я в Амазон.
То ако трябваше да капя и аз по толкова капки щеше да ме откаже. Аз не обичам капсули и с капки ми е много удобно. Директно върху храната капя 😀

Общи условия

Активация на акаунт