Жена го съветва

• 6 647
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
Не, не споделям с приятелките ми, както и мъжа ми с приятелите си. Гаджетата си денонощно съм ги обсъждала, но отношенията със съпруга ми ги чувствам твърде лични, за да ги принизявам до “оф, тоя моя”.

Винаги са ми правили лошо впечатление мъже, които се оплакват от жените си на всеослушание. Разбира се, аз също съм била отдушник, дали на колеги, дали на познати, готини хора, но до един шавливи мъже. Като решиха да улегнат и си хванаха жени, които уважават, рязко спряха да мрънкат на всеки втори.

# 31
https:// не зависимо дали е мъж или жена приятелят трети човек между двама души не трябва да има . Защото съм виждала в компания мъж споделя с приятели мъже за жена си а те го съветваха да я спирка от бой щом е не кадърна . Разбирам,ако пича има проблем във връзката да иде да сподели с брат си , баща си но с приятел НЕ .Не се карай с него то просто няма смисъл,а просто прекрати този фарз.

# 32
  • София
Въпроса е многопластов, за мен по-големия проблем може би е комуникацията помежду ви. Не проумявам като вижда проблем във връзката ви, защо не говори с теб, а отива на друго място да го обсъжда?!

Отделно, питал ли те е дали се чувстваш комфортно да споделя лични твои неща с трети лица? Това си е предаване на доверието, независимо, че няма мераци.

Лично аз не бих била окей друга жена да съветва партньора ми как да се държи с мен, хеле пък ако всичко ни е наред - да му дава идеи какви подаръци да ми купува. Та тя дава инструкции за себе си, не за мен. Как някой извън връзката ни ще говори от мое име?!

# 33
Аз знам от ММ, че мъжете си споделят за проблеми с жените, но това не значи, че абсолютно всички го правят. Както вече писах , за мен е неприемливо женен мъж да има приятелка, с която да обсъжда жена си. Същото важи и за омъжена жена да споделя лични неща от семейния живот или спалнята с друг мъж. Има си психолози, сексолози и всякакви вече специалисти към които двойката може да се обърне за помощ/съвет. Ама може аз да съм с остарели разбирания … знам ли.

# 34
  • София /Абсурдистан
Няма място трети човек да се навира носа в чужда връзка.

# 35
По принцип няма толкова лошо ако приятелката няма едно на ум, тогава вече много умело може да подлее вода на авторката без дори да се усети.
Иначе гаджетата сме си ги обсъждали с приятели особено при нужда от съвет или при проблеми, това си е нещо нормално. В този смисъл жена би била по полезна, защото нали все пак е жена и може да има адекватен поглед върху нещата. Както някой беше споменал, такива разнополови приятелства в по ранна възраст са полезни за разбиране на другия пол и по добра комуникация, но лошото е често възникват странични ефекти и усложнения.
Авторката да не се тревожи толкова, ако има нещо друго около тая приятелка непременно ще избие по нататък.

# 36
Мъжът е виновен!
Той го е допуснал

# 37
Бегай от такива душеприказчици Wink Аман от мъже с "приятелки ". Още по-голям флаг е ако ти казва как по принцип мнооого по-добре се разбирал с жени, отколкото с мъже.

Предишният ми приятел беше точно такъв, изкушаваше се да ни споделя драмите с хора от всякакъв пол. Нехигиенично е.

В последните години и аз улягам и не ми се иска да си говоря за проблемите дори с приятелки.  Имам предвид, то в един момент е унизително за теб самият.  Да опявам на приятели- "Ох, тоя моя..." - че нали аз съм го избирала ?! Смешно е.

Ако някога съм се оплаквала от мъж на друг мъж, това е било в тийн годините и все е било по повод, че искам и другия по някакъв начин , я за резерва, я нещо друго.
Естествено, че вече на по-"дърти" години нещата са други.

Но темата не звучи добре.  Колкото и да си токсична или гадна, генерално не е Ок да се намесват трети лица в отношенията и да се разказват истории надълго  и нашироко с все съвети и т.н. Какво остава човек от противоположния пол.  На мен лично тази история много ми смърди. На твоя приятел това внимание му харесва.  Просто нещо не е Ок в динамиката.

# 38
  • Между гори и планини
Ако мъжът ми изнесе информация за нашите отношения извън дома ни и той ще е вън. Няма значение на мъж, жена, майка или сестра снася информация. За 20 години аз не съм го направила и не вярвам в това трети , външен човек да помага. Освен ако не е семеен консултант и не ходи двойката заедно.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:51 от Доня Дафина Черешова

# 39
Аз пък, до сега съм си мислела, че като има някакъв проблем във връзката първият, с който трябва да го обсъдя, е партньорът ми. И след това да търсим решение. Външни хора, само биха допрецакали нещата, дори и да са добронамерени.

# 40
От къде знаем, че не се опитал първо да говори с партньорката си ? Няма дадена такава инфорнация. Аз имам подозрения,  че точно така е станало.

Иначе, авторката много оскъдна информация е дала, та конкретен съвет трудно може да се даде. По принцип не е чудно невиждано да споделяш с приятел/ка, пък било и от противоположния пол. Даже в общия случай си е в реда на нещата. Дефакто възникват въпроси. Защо авторката бива очернена от приятелката ? Защото гаджето представя нещата така, защото и иска мястото или защото прави за очерняне ?

# 41
Такива мъже или са супер наивни или просто много обичат вниманието или ти не му даваш достатъчно внимание. Горе долу е едно от тези.
Той може да не я харесва, но след време може да се подхлъзне. Пак не значи, че някога ще я харесва повече от теб, но такива “приятелки” са риск за връзката.
Не му давай ултиматуми. Ще налееш вода в нейната мелница. Каква си лоша, недоверчива, строга, не го разбираш, пък тя - да, и какво ли не. Постепенно много тънко започни да й сваляш цената пред гаджето ти с разни коментари. Обаче трябва да го правиш много деликатно. Направи се, че и ти имаш такъв симпатичен, разбран колега-приятел.
И на свестните мъже се лепват някои много упорити жени. Но има и мъже, които си търсят подобни приятелства. Прецени кое е.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:09 от Linda*kiss

# 42
имаше една такава колежка и при нас. Сутрин излизаме за работа - тя звъни да отиват да пият кафе, на обяд понякога отиваме заедно, тя пак звъни да му предложи я тортичка, че някой черпел, я нещо друго за ядене, идем в отпуск - започва да пише съобщения, закачливи, неангажиращи, но безкрайно ме дразнеше това несъобразяване с личния му живот. и върха беше когато на една  нова година започна да му праща снимки - не провокативни, тя и друга колежка ухилени, ама на мен ми прекипя. Питах го какво става , защо не уважава личния му живот, не осъзнава ли че може да му създаде проблеми с това поведение - каза че се били напили и за това му пращала снимки.. Пратих покана за приятелство на нея, да се усети, че прекалява. Започна да харесва всичките му публикации във фейса, на които е сам, на тези които сме двамата - лайкове няма. Дразни... А иначе съм сигурна че нямаше интимен интерес към него, просто й беше много скучно, а мъжете обичат да им обръщат внимание. НЕ се усещат при такива интрижки, след един подобен опит пратих покана за приятелство на мъжа й - нищо. Казах разбира се на моя - щом е толквоа невинно това искам и аз и мъжа й да си споделяме снимки. И така, на следващата година , спокойно и нежно й честитих Новата година, пожелай й да и донесе повече такт и душевен мир.... на първия работен ден беше при него да му реве и да се оплаква от мен- че съм й писала... показах му какво точно. Поскарахме се, но определено му обясних, че ако бяха чак такива добри негови приятели (те са 3-4 човека компания колеги, но само тази от тях звънеше и пишеше) щяха да пазят личното му спокойствие, а не да му създават проблеми. За малко да се разделим заради това. Той се отдалечи от тях. И година след това чувам от него, че тази ще се връща от отпуск при реорганизация на работните места  никой не иска да е с нея в една стая - правела им интриги. Ааа, значи не само на мен ми се струва че е интригантка го питам, съвсем друга песен запя -    не бил казвал такова нещо.  Сега почти не общуват. Но най-много в цялата история ме дразнеше това, че я защитаваше в началото, когато внимателно му намеквах че поведението й е неуместно. Като влезнах рязко с бутонките рискувах много,  но или ме уважава и не допуска подобно поведение или всеки по пътя си. Не искам да ме прави на глупачка някаква пикла.

# 43
Ох, gold, извинявай, ама така си представям жените на колегите, които съм имала, които се криеха по ъглите, че жените им да не разберат, че имат колежКи.

Проблемът не е в колежката, нито при теб, нито при авторката на темата, а това, че мъжете ви се кефят на внимание. Не сте се гаджосвали с колежката, за да държите сметка на нея. За мен е унизително да пращам покани на някакви си там, че и на мъжете им….ако мъж ме накара да стигна до там, значи не е моят мъж.

# 44
мислиш, че е нормално да пишеш на колега вечер съобщения, когато знаеш, че той е у дома, с жена си и децата си? При положение, че в съобщенията няма нищо важно и служебно?
нещо от рода "ха ха ха..видя ли днес как Иванова щеше да падне от стола си? "

Общи условия

Активация на акаунт