Пазаруване от Fashion days - тема 7

• 39 117
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
Мнение за марката часовници Festina?
Или предложение за друга читава... търся за абитуриент.
Не знам какъв ви е бюджета, но предлагам този часовник, защото: стъклото е сапфир кристал, т.е. не се драска; покритието е PVD, което означава, че не се изтрива и не на последно място - механизмът на часовника е швейцарски. Моделът е елегантен.
https://www.giulian.bg/adriatica-mazhki-chasovnik-a1290-1161q?_gl=1
И в сребрист цвят https://www.chasovnici-bg.com/%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0% … _A8330_5117Q.html

# 166
  • Пловдив
Благодаря на всички...2 крайна сметка този си хареса, поръчах Simple Smile
https://www.fashiondays.bg/p/%D0%A7%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B … stina-p7536043-2/

# 167
Дами, връщането по Спиди ли беше или по Еконт?

# 168
# 169
  • Пловдив
Аз хубу се похвалих, ама...мнооого сме разочаровани. Ниско качество, че и с големи букви Китай 🤪 то ясно, де, ама...Каишката балатум...ама поне мек да беше, че стои кат квадрат, а не по ръката. Никва кожа няма...
Така. Заявих връщане.

# 170
  • Варна
Mystic, може ли да препоръчам и аз Simple Smile Не приличат на вашия, но са доста готини.
Оф не знам как да сложа линкове, затова слагам снимки.

Лесно ще ги откриете по марка. Иначе са много хубава изработка.

# 171
BOSS не е марка за часовници. За тези пари може да се купи автомат от марка с традиции. Може да не е висок клас, но показва, че човека има знанията и желанието.
Странно че сте попаднали на такава Фестина. Пишеше ли че е произведена в Китай? Не знам марката да произвежда там, но и от години не съм се интересувала от нея. Такъв ми беше първия часовник. Каишките се втвърдяват когато са стояли много. Омекват с малко вода от вътрешната страна и с времето от топлината на ръката.
Аз препоръчвам да се разходи по магазините за часовници, да разгледа, да премери и после поръчайте онлайн на добра цена.

# 172
  • Пловдив
Да, да от магазин ще е...
И аз не очаквах. Пише с големи букви на гърба на циферблата Китай. Не снимах, щото бързах да си го опаковам.

# 173
  • Варна
BOSS не е марка за часовници. За тези пари може да се купи автомат от марка с традиции. Може да не е висок клас, но показва, че човека има знанията и желанието.
Странно че сте попаднали на такава Фестина. Пишеше ли че е произведена в Китай? Не знам марката да произвежда там, но и от години не съм се интересувала от нея. Такъв ми беше първия часовник. Каишките се втвърдяват когато са стояли много. Омекват с малко вода от вътрешната страна и с времето от топлината на ръката.
Аз препоръчвам да се разходи по магазините за часовници, да разгледа, да премери и после поръчайте онлайн на добра цена.
Не обичам крайните изказвания, особено когато се говори за знания пък такива липсват. Само за информация, като не искам темата да се превръща в спор, обикновено марките които не които не произвеждат часовници, използват механизми на други известни марки. В частния случай BOSS не използват свои собствени механизми. Те обикновено използват кварцови или автоматични механизми, произведени от известни производители. Най-често това са:

Miyota – японски механизми, част от Citizen Group. Често срещани в по-достъпните модели.

Seiko (Time Module Inc.) – също японски, надеждни и широко използвани.

Ronda – швейцарски кварцови механизми, предимно в по-високия сегмент на Hugo Boss часовниците.

ETA (по-рядко) – швейцарски механизми от Swatch Group, обикновено при по-луксозните варианти.

Часовниците Hugo Boss не се произвеждат от самата модна компания, а са лицензирани и произвеждани от Movado Group, която държи и други модни марки като Lacoste, Tommy Hilfiger...

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 08:22 от Toni_baraboni

# 174
  • пустинята Гоби
Точно поради написаното от теб, по-добре е да се купи часовник Сейко примерно, в сайта имаше на сходна с Бос цена.

# 175
Може да не е висок клас, но показва, че човека има знанията и желанието.

И какво ако часовникът ни не показва това? Аз тук леко се шокирах, че нося един Skagen, който освен времето трябвало да показва и друго. Може и да не сте го написали с лоша нотка, но не звучи добре. Все пак се търси часовник за 18г. младеж, а не за 48г.

# 176
  • Бургас
За 18 годишен младеж бих купила часовник, който сам си избере, в определения бюджет. На него да му харесва, пък изобщо не държа да показва, че има знания на разбирач.
Ама то какво ли разбирам и аз от традиции и класики, с моя смарт часовник. Sweat Smile

Мистик, води го да си хареса нещо, което ще носи с удоволствие.
А може и да не го носи изобщо. Моя син категорично не желае часовник. Има време да узреят за сериозни покупки.

# 177
  • пустинята Гоби
То и аз съм със смарт часовник, но имам един класически на доказана марка за немного пари, който седи здрав и добре изглеждащ вече n на брой години. Предвид, че ще се купува такъв за бала и предполага да остане спомен, не пречи да се купи хубав часовник, който няма да се скапе след 1 година. Това при желание, ако се цели друго, магазини много, марки също.

# 178
Skagen е хубава марка. Не съжалявайте.
Часовника не е само механизъм. Позволявам си да изкажа някое друго мнение като колекционер на часовници, омъжена за маниак на такива.
За един мъж това е най-важния аксесоар.
Но да, най-важно е да ти носи удоволствие

# 179
Здравейте, ако някой разполага с код за fashiondays, би ли споделил, може и на лично. Благодаря! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт