Кога от 112 определят даден сигнал за фалшив?

• 2 374
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Дори и да го направи полицията и да сложи глоба, което не мога да повярвам че ще направи , то ще се започнат обратни реакции. По мое мнение. Както казах - всеки може да си преценява сам. Тук просто споделяме. Както се подразбра обаче - съседите отсреща са опитвали вече попарата и не им се сърба вече и се опитват да прехвърлят бойната нога на друг. На мен така ми изглежда.

# 16
Дори и да го направи полицията и да сложи глоба, което не мога да повярвам че ще направи , то ще се започнат обратни реакции. По мое мнение. Както казах - всеки може да си преценява сам. Тук просто споделяме. Както се подразбра обаче - съседите отсреща са опитвали вече попарата и не им се сърба вече и се опитват да прехвърлят бойната нога на друг. На мен така ми изглежда.
По принцип когато подаваш сигнал до 112 оставаш анонимен. Полицията не казва на шумящите съседи кой е подал сигнала. Това го знам от преди, покрай други подобни случаи с познати и роднини. А вече дали наистина ще ги глоби, не се знае... Принципно не глобяват от първия път.

# 17
Винаги приемат сигнала . Вече кога ще дойдат от полицията е друг въпрос. Боря се с един съсед от доста време. Питат ме дали се заключва входа и трябва да осигуря достъп. Чувала съм ги , когато звънят на съседа и го предупреждават с две думи, нищо повече. Чувала съм , че при три предупреждения следва глоба , но не знам дали е така.

# 18
Не е. Трябва да се уверите, че са записали, че са дошли и са регистрирали нарушението. Обикновено нищо не записват. На мен ми се е случвало и да кажат на съседите кой ги е извикал. И после едва не се сбихме със съседите. Тогава трябваше да звъня на 112, защото съседите ме заплашваха. Нещата доста бяха ескалирали преди да ги вземат насериозно от полицията.

# 19
Тези сигнали вече не са анонимни. Тоест, за да им напишат акт, ще трябва и подалата сигнала да пише и да се подписва. То ако е анонимно, всеки срещу всеки може да пуска сигнали от инат.. Друг е въпроса, че много трудно се пише акт за шум, който да не може да се обжалва, защото често го пишат без да замерват шума, което е основно доказателство, че пречат.  Иначе има глоба за фалшив сигнал да, но и това много трудно се доказва. Мен са ме заплашвали в полицията с такава, защото се оказа, че съм подала сигнал срещу на някакъв виден полицай детето..
Първо пробвайте да се разберете с любезен разговор, ако не стане ги предупредете, че ще викате полиция.

# 20
Би трябвало съседите да не научават кой точно е подал сигнала. Но като трябва да слезеш да отвориш става ясно. В моят случай обаче не бяха дошли, а съседите знаеха, че има сигнал. Нямат общо с полицията. Обикновени доставчици на пица. Така че не се притеснявайте, че ще загубите анонимност, а слезте при полицаите и изисквайте да запишат нарушението. Те си носят една тетрадка за такива неща, но само по-съвестните служители си вършат работата до край.

# 21
Би трябвало съседите да не научават кой точно е подал сигнала. Но като трябва да слезеш да отвориш става ясно. В моят случай обаче не бяха дошли, а съседите знаеха, че има сигнал. Нямат общо с полицията. Обикновени доставчици на пица. Така че не се притеснявайте, че ще загубите анонимност, а слезте при полицаите и изисквайте да запишат нарушението. Те си носят една тетрадка за такива неща, но само по-съвестните служители си вършат работата до край.
В нашия блок не е нужно да слизаш долу, за да отвориш. В коридора си имаме система чрез която при позвъняване се отключва входната врата. Не навсякъде го има.

# 22
Не прочетох всички коментари, но по повод, че полицията може да дойде след като "съседите" са престанали с вдигането на шум, аз бих направила клипче, отвън на техния апартамент. Тоест - заставам на стълбите, при апартамента и снимам клип със звук като се стремя да заснема в хубав кадър вратата и вратите на съседите. Даже бих започнала с клипа от момента, в който отварям вратата на моя апартамент. Може да снимате и като имате "етикет" с деня, часа и мястото, има приложения timestamp за такива случаи. Дали тези клипове биха могли да бъдат доказателство е редно да се произнесе адвокат.

# 23
Проблемът с музиката се решава най-лесно като им спрете захранването. Прави се от бушон, който или е в общо табло за всички във входа или на всеки етаж има табло за апартаментите на него - зависи от типа строителство. Та минавате, спирате захранването и се прибирате да наняте. Първата вечер няма да се усетят. На следващите ги изчаквате да прекратят шума и да си легнат и тогава пак им спирате тока. Като се събудят няколко пъти със студена вода в бойлера и топъл хладилник ще се сетят, че някой има проблем с тях.

# 24
  • София
Скрит текст:
Проблемът с музиката се решава най-лесно като им спрете захранването. Прави се от бушон, който или е в общо табло за всички във входа или на всеки етаж има табло за апартаментите на него - зависи от типа строителство. Та минавате, спирате захранването и се прибирате да наняте. Първата вечер няма да се усетят. На следващите ги изчаквате да прекратят шума и да си легнат и тогава пак им спирате тока. Като се събудят няколко пъти със студена вода в бойлера и топъл хладилник ще се сетят, че някой има проблем с тях.

Велико!

# 25
Да, докато всички започнат и се наложи да дойде полицията да ги вкарва в ред.

# 26
Много е неприятно. Имах същата история само, че урода беше над мен и събираше компании, всеки петък крешяха, друсаха до 4-5 сутринта. Не само аз, и други съседи сме викали полиция. На етажа има междинна врата която той заключва и полицията не може да влезе на етажната площадка. Чуват, звънят от домофона, но онези мъртво пияни не отварят. Съвета на дежурния бе да пускам жалба след жалба за да му съставят акт. Глобите смешни, пича милионерски син не се трогна.  Минаха месеци, по ковид малко се поуспоикои, после забремени една от многото с токчета, които по цели нощи вдигаше шум и се и котеше...сега са тихи имат малко дете, но и аз се изнесох от там.
Няма лесно решение на проблема ви. Бушона ще подейства първия път,  кварталния може и да не вземе мерки. Мислете за изнасяне, шом са и роми, трудно е.

# 27
Според последното мнение решението е надупчен презерватив и подменени хапчета Simple Smile Ама как ще се докопаш ? Май трябва да се сприятелиш Simple Smile

# 28
Те ромите хапчета и презервариви не знаят.

# 29
Много е неприятно. Имах същата история само, че урода беше над мен и събираше компании, всеки петък крешяха, друсаха до 4-5 сутринта. Не само аз, и други съседи сме викали полиция. На етажа има междинна врата която той заключва и полицията не може да влезе на етажната площадка. Чуват, звънят от домофона, но онези мъртво пияни не отварят. Съвета на дежурния бе да пускам жалба след жалба за да му съставят акт. Глобите смешни, пича милионерски син не се трогна.  Минаха месеци, по ковид малко се поуспоикои, после забремени една от многото с токчета, които по цели нощи вдигаше шум и се и котеше...сега са тихи имат малко дете, но и аз се изнесох от там.
Няма лесно решение на проблема ви. Бушона ще подейства първия път,  кварталния може и да не вземе мерки. Мислете за изнасяне, шом са и роми, трудно е.
И изнасянето е вариант, но и то не е гаранция, честно казано. Иначе да, с ромите е трудно, и то май вече почти във всеки вход има поне по едно семейство.

Общи условия

Активация на акаунт