Сайтове за запознанства (2025)

• 71 804
  • 467
  •   5
Отговори
# 105
  • София
Или пък намери си фризьорка, ходи си там редовно, сприятели се с нея и от дима на дума, кажи и че си търсиш гадже. Тя може да те уреди с някоя приятелка нейна.
Уникална идея! Да отделиш седмици (месеци?) за да ходиш при някоя фризьорка, да похарчиш и пари

Леле, мале, ужас, кошмар Joy Да се прекръсти човекът, как щеше да се прецака само, на косъм се спаси Joy Абе вие мъжете не ходите ли и без това на фризьор? Thinking

# 106
На мен пък друго ми е чудно. Как така с лека ръка се срещате с напълно непознати хора?

Явно повечето пишещи тук са мъже и не им пука, но от моя гледна точка е направо абсурдно.
Как сте сигурни, че човека отстреща не е масов убиец или изнасилвач ? Никога не може да си сигурен. Карате го на доверие и на късмет и хвърляте боб ли?

Точно най-големите психопати изобщо не им личи че са такива, даже напротив -те са мили, чаровни и обаятелни и големи манипулатори.

Ще използвам поста като повод да отбележа, че IQ-то на повечето пишещи в такъв род теми, не е особено високо. Някакви форевуър алоун хорица търсят стратегия за справяне с това да не са форевър алоун. Нема стратегия. В днешно време има липса на истинска комуникация, факт, но това не ти е оправдание, че като човек си бастун и не ти върви с жените / мъжете.

И да си излея моите въпроси:
Вие хора, които сте вечно отчаяни, че сте сами и вселената е против вас... Нямате ли интереси? Хобита? Или животът ви е само работа и посвещаване на работа в свободното време? И висене вкъщи по чехли и чакане "наготово" по разни апчета и сайтчета?
Предполагам, че огромна част от вас нямате деца и разполагате със супер свободно време, в което можете да инвестирате в собственото си развитие?

Ако душевно си се отказал да се развиваш и обогатяваш, проблемът не е на другите. Винаги можеш да излезеш да четеш хубава книга в парка при хубаво време, или да снимаш пейзажи с телефона, ако щеш. Можеш да се запишеш на танци, на рисуване, на моделиране на скулптори с кибритени кутийки и клечки за зъби. Има клубове по туризъм, ветроходство, различни спортове. Екскурзии. Уъркшопи. Има какви ли не варианти да се поставиш в социална среда и да създаваш контакти. Има дори специално направени събития за тази цел. Куизове на различни тематики, клубове по интереси. Клубове за феновете на различни групи. Клубове по пиене на бира. Simple Smile

Трябва много да си се самозакопал, че да не можеш да клъвнеш поне на едно от изброените до тук неща. А със сигурност има и още много, и това е само една крайно малка част от всичките възможности...

И накрая, за финал малко дийпшит слова - няма лошо човек да е сам. Това е много различно от това да е самотен, но това вече е лъжица, която не е за всяка уста.

Цитат на: Daniel_11
Ако въпроса е към мен, целта не ми е да пипам голи жени, покрай някаква дейност(звучи доста отчаяно), идеята е да си намеря сериозна приятелка, но с тия дейтинг апове, май няма да се получи нищо.

Занимавам се със машинно инженерство и средата е 99% мъжка, дори и повечето колеги са в същото положение, дори и жени не познават, тук оценявам наистина колко е важна социалната среда на един човек и до колко възможности може да те доведе тя, аз яко се прецаках в това отношение през годините, примерно много мои стари съученици, които се занимаваха с други дейности и бяха в среди с жени, или имаха доста социални контакти, нямат проблем в тази област сега.

Аз вече точно това правя, разхождам се по моловете, или барове и кафенета, но като нямаш обща среда, малко трудно стават нещата, защото нищо не ви свързва, е това със заговарянето в магазин за дрехи е добра идея, ще има някаква тема за разговор.

По повод сватосването, до колкото знам от случаи през годините става, но за това приятелите ти трябва да познават жени, или най малкото и те да са в някакви такива среди, иначе от пусто в празно преливаш.

П.с между другото, фотографията дава доста възможности в това отношение, не съм чувал фотограф да е останал без женско внимание, но трябва да те влече и да се занимаваш като професия с това.

Цитат на: tigodzila1 в ср, 29 яну 2025, 10:09
И това е така в случая на Daniel_11. Според мен отчаянието му е най-голямата пречка за момента.

Така е, прав си, но колкото и да не искам съм малко, или много отчаян, защото нямам никакъв опит със жените и ако достигна до връзка, това де факто ще ми е първата.

Говориш доста несвързано. Първо, баща ми е завършил технология на машиностроенето. Това е тегава специалност, в която се учи много. Това малко преди падането на комунизма, когато още е имало забрани и какво ли не. Като математик и инженер, а и отличник (днешно време на тия им викат нърдове), той свири на два музикални инструмента до днес, свирил е в групи, занимавал се е с алпинизъм и фотография, с бокс, и ето го плот туиста — той с нърдската му природа много шантаво е успял да се хване с майка ми, която е била топ актиса във Витиз и е играла по театрите в цяла България. Чудя се как е успял да я впечатли, той математик, а тя човек на изкуството? Ами вероятно не си е измислял оправдания колко е смотан и как това или онова му пречи с жените. Вмество да се разхождаш по моловете и да гледаш кокошки и празноглавки там, вземи се захвани с нещо смислено. Вижда се, че си интелигентен човек. Ами създай си възможности да се впишеш някъде с хора на твоето интелектуално ниво. По—горе споменах възможни варианти. Намери си хоби, зариби се, остави го да те погълне. Жените не обичат задръстеняци, които не правят нищо. Един познат се записа на народни танци - намери си хора, с които да карат планинско през уикендите... Не бъди дърво. И си разкарай регистрациите в малоумни сайтове, че това по—скоро ще демотивира някоя нормална жена да има не,о общо с теб, отколкото обратното. И също и регистрацията в БГ Мама. Grinning

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 15:09 от emkaemka1

# 107
Ай пепел ти на устата, ей сега до 1-2 месеца като пекне слънцето и запеят птичките става най-страшно, всички луди излизат да се припичат навън, ей тогава не трябва въобще да се излиза...

# 108

Ще използвам поста като повод да отбележа, че IQ-то на повечето пишещи в такъв род теми, не е особено високо. Някакви форевуър алоун хорица търсят стратегия за справяне с това да не са форевър алоун. Нема стратегия. В днешно време има липса на истинска комуникация, факт, но това не ти е оправдание, че като човек си бастун и не ти върви с жените / мъжете.

И да си излея моите въпроси:
Вие хора, които сте вечно отчаяни, че сте сами и вселената е против вас... Нямате ли интереси? Хобита? Или животът ви е само работа и посвещаване на работа в свободното време? И висене вкъщи по чехли и чакане "наготово" по разни апчета и сайтчета?
Предполагам, че огромна част от вас нямате деца и разполагате със супер свободно време, в което можете да инвестирате в собственото си развитие?

Ако душевно си се отказал да се развиваш и обогатяваш, проблемът не е на другите. Винаги можеш да излезеш да четеш хубава книга в парка при хубаво време, или да снимаш пейзажи с телефона, ако щеш. Можеш да се запишеш на танци, на рисуване, на моделиране на скулптори с кибритени кутийки и клечки за зъби. Има клубове по туризъм, ветроходство, различни спортове. Екскурзии. Уъркшопи. Има какви ли не варианти да се поставиш в социална среда и да създаваш контакти. Има дори специално направени събития за тази цел. Куизове на различни тематики, клубове по интереси. Клубове за феновете на различни групи. Клубове по пиене на бира. Simple Smile

Трябва много да си се самозакопал, че да не можеш да клъвнеш поне на едно от изброените до тук неща. А със сигурност има и още много, и това е само една крайно малка част от всичките възможности...

И накрая, за финал малко дийпшит слова - няма лошо човек да е сам. Това е много различно от това да е самотен, но това вече е лъжица, която не е за всяка уста.

Говориш доста несвързано. Първо, баща ми е завършил технология на машиностроенето. Това е тегава специалност, в която се учи много. Това малко преди падането на комунизма, когато още е имало забрани и какво ли не. Като математик и инженер, а и отличник (днешно време на тия им викат нърдове), той свири на два музикални инструмента до днес, свирил е в групи, занимавал се е с алпинизъм и фотография, с бокс, и ето го плот туиста — той с нърдската му природа много шантаво е успял да се хване с майка ми, която е била топ актиса във Витиз и е играла по театрите в цяла България. Чудя се как е успял да я впечатли, той математик, а тя човек на изкуството? Ами вероятно не си е измислял оправдания колко е смотан и как това или онова му пречи с жените. Вмество да се разхождаш по моловете и да гледаш кокошки и празноглавки там, вземи се захвани с нещо смислено. Вижда се, че си интелигентен човек. Ами създай си възможности да се впишеш някъде с хора на твоето интелектуално ниво. По—горе споменах възможни варианти. Намери си хоби, зариби се, остави го да те погълне. Жените не обичат задръстеняци, които не правят нищо. Един познат се записа на народни танци - намери си хора, с които да карат планинско през уикендите... Не бъди дърво. И си разкарай регистрациите в малоумни сайтове, че това по—скоро ще демотивира някоя нормална жена да има не,о общо с теб, отколкото обратното. И също и регистрацията в БГ Мама. Grinning

Ами, не казвам че всички хора които се занимават с  нещо подобно, имат проблем с жените, говоря за себе си и за колегите със които комуникирам, ами от цялата група 70-80% не са имали гаджета до сега (като мен), а другите 20% са стигали до нещо повече, преди години и да, положението е трагично и определено липсата на жени в нашите среди усложнява работата, аз лично се старая да изглеждам добре, сега се старая да се развия като личност и да придобия по-добри комуникационни умения със жените и хората като цяло, чета книги по психология, гледам да съм навън сред хора постоянно и скоро на танци ще ходя, но липсата на години опит и липсата на приятелски кръг/среда, не мога нещо да ги наваксам така лесно, както казах, двама мои стари съученици си намериха скоро приятелки от приятелски кръг/работна среда, но имат много приятели и работата им е с доста жени.

Също зависи от хобитата, не всички са свързани с нови запознаства и жени, ако хобито е пак някакво самотно, или нещо където няма жени, пак нищо не правиш, аз за това реших да се занимавам с нещо където има жени, защото моето хоби пак свързано с мъже само, в БГ половото разделение в някои среди е огромно все още, аз съм се хванал с нещо смислено(за мен), но като няма жени и мъжете там са като мен, няма как да има промяна, не може просто така да се впишеш някъде за 1 ден, а и поне аз имам сериозен проблем с намирането на среди, най малкото, хората трябва да те приемат в тази среда, щото съм имал случаи, във които просто не ме приемаха,  а и не се смятам за дърво, просто годините в които се криех от хората и нови възможности, ме застигнаха и сега започвам от нулата.

Ами може би е имал добри комуникативни умения, как да ти кажа, ако не си имал много контакти с жени през живота ти, не си много добър в това и само с практика може да се промени това.

Не знам, факт че нещо не ми се случват нещата, а не бягам от жените и хората, а точно обратното, правя всичко възможно да се запознавам с нови хора постоянно, но дори все още нямам приятел жена, как така става, а се старая не мрънкам, но не мога да си го обясня, имам чувството че си има голяма доза късмет?

# 109
По принцип всичко е възможно и гаранция човек няма никога за нищо. Хипотези бол! Това не означава, че човек трябва с лека ръка да пренебрегва собствената си безопасност. Може да не е психопат, може да е някой с лошо пиянство, който като се напие да бие, да обижда и да излага хората на публични места. Може да е някой с друг тип системно проблемно поведение. В тези случаи хората около тях знаят за това и ако са Ви общи познати най-вероятно ще Ви кажат. Като го намерите онлайн, много вероятно е да разберете в какво се изразява проблемното му поведение по трудния начин.

Разбира се, има и нормални хора в приложенията за запознанство, но от впечатленията, които имам от приятелките ми, които ги ползват, повечето са обвързани.

# 110
Rebel Rebel тук не съм съгласна. Братовчедка или сестра която прекарва по няколко часа в седмица/месец с брат/братовчед едва ли ще знае за скритото му пиянство или фетишите му по време на секс.

# 111
  • Пловдив
Rebel Rebel - моя мъж съм го намерила онлайн. 20 години сме заедно.

# 112
Отделно ако дори го знае какъв е, няма да го препоръчва на приятелките си, ако бие шамари за добро утро, или напикава гащите от препиване всяка вечер, нали се сещаш...

# 113
  • Paris, France
Daniel_11, не ти е проблема, че в инженерните среди няма млади, свободни жени, а че в България няма много млади жени и намаляват. За мъжете под 45г няма много избор ако искат по-млада и свободна. Има го и нежеланието на младите жени да завързват трайни връзки, отлагането на раждане на дете, многото избор итн.

Ясно е, че трудно ще намериш сродна душа в професионалната ти среда. Всичките ми съученички и приятелки, които отидоха да учат инженерство се ожениха първи, още във втори или трети курс и много добре.

Не зная в кое населено място живееш, но където и да си, можеш първо да си намериш приятелска среда. Колкото повече излизаш с приятели, толкова повече жени ще срещаш.

Писа се за свирене на инструмент. Ами не всеки го може и е и до талант. Дъщеря ми свири на пиано, но синът не умее и от малък не му вървеше и не го интересуваше. Не виждам смисъл някой да се прави на маймуна за да се хареса на човек от противоположния пол.

Идва ми на ума да се запишеш да учиш вечерно нещо женско. В смисъл редовно да учиш, не дистантно. Филология, литература, даже тъпня като психология. Не е нужно да завършваш 🤣.

Другото е да се премесриш в чужбина на място, където има повече жени.

# 114
Отделно ако дори го знае какъв е, няма да го препоръчва на приятелките си, ако бие шамари за добро утро, или напикава гащите от препиване всяка вечер, нали се сещаш...

А ако не знаеш?! Пак си виновна. И аз ей така сватосах приятелка с мой друг приятел.
Мъжът го познавах като приятел, но не и като мъж - съответно имах едно изградено мнение за него.
Тя обаче го опозна като мъж и мненията ни коренно се разграничиха.
За това казвам, че прекрасният за нас приятел, може всъщност да е ужасен партньор и ние въобще да не знаем за това. И после си и виновна на всичкото отгоре, че си ги запознала...

# 115
Rebel Rebel - моя мъж съм го намерила онлайн. 20 години сме заедно.
Янтра, това е частен случай. Има и други успешни връзки от онлайн запознанства. Преди 20 години не знам как е било, но сега е различно в сравнение от преди 10 години, когато аз последно бях в Тиндер. Това, което е сега, не бих си го причинила за нищо на света.

Аз "моят" психопат го  познавам цял живот, защото израснахме в съседни блокове. От балкона на родителите ми виждам неговия балкон. Никога не сме били в една компания, не сме играли заедно като деца, не съм говорила с него. Но го познавам, защото няма как да не познаваш човек, с когото цял живот живеете на 50 м един от друг. Никога не съм предполагала, че е психар. Никога не съм излизала с него, никога не сме били приятели в социалните мрежи, даже на улицата не сме се поздравявали. И такива пролеми си имах с него, че съм забранила на общите ни познати да споменават дори къде живея сега. Не искам пак да се оглеждам като се прибирам по тъмно.

Лично за мен, само човек, който не си е имал работа с подобен тип, с лека ръка може да подходи с някакво базово ниво на доверие към непознати онлайн. Едно е просто да си общуваш през екрана, друго е да го правиш с перспективата да се видите извън мрежата. За да се видиш с някой в реалността, трябва да се довериш на един аватар и да стискаш палци да мине ок.

# 116
  • Пловдив
Ето, ти донякъде си го познавала. Шанса да налетиш на сталкер/нарцисист/психопат сред приятели и познати е същия както при онлайн запознанства. Естествено, никой не казва веднага да отиваш у тях. Но да се срещнеш с някой в оживения хранителен етаж в мола няма такава опасност.

# 117
Не е в мен проблема, аз нямам проблем с това. Wink
Аз просто няма да изляза с  непознат.
Проблема е за другите - които го правят с лека ръка и които смятат че тва си е съвсем "нормално".

А братовчеда на най-добрата ти приятелка не е ли непознат?
Или щом тя ти обяснява какво добро момче е защото се познават от деца то той не е непознат?

И нали се сещаш, че с теб няма да се държи както с нея.

# 118
  • Out of the Mix
Ужас, още по-зле.
Ако искаш излизай, аз излизам и съм излизал с 10-ки жени и ще продължавам.
Съвсем нормално е, да, 2025 г. сме.
За първи път чета такова нещо и попадам на мислене, като твоето.
Почти целият ни живот вече е онлайн - HR-и, работа, документация, трансфери, мейли, интервюта, свалки, квот се сещаш.
Проблемът е в твоя ТВ. RadioFaxSign Clapper

Edit: Къде й изчезна постът, на който отговарям, защо се изтри? Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 17:18 от Revoker

# 119
Revoker, единствено нивото си показвате с такива коментари. И не е много високо. А за тия десетки жени разбрахме отдавна, че само ти сънувате Wink

Общи условия

Активация на акаунт