Сайтове за запознанства (2025)

• 54 210
  • 346
  •   2
Отговори
# 255
В крайна сметка няма правилно и грешно. На една ще хареса едно, на друга друго.
Виж дори и тук ти си пишеш с жени и с мъже (нормални хора) и всички си знаем своето:)))) Една ще е възмутена, другата ще е очарована.
Най-добре да не се правиш на какъвото не си, винаги си личи, че е изкуствено.
Както си подхванал нови неща все ще се появят и жени покрай тебе.
Това ме обърква по принцип, подхода уж трябва да е един, но се променя според човека?
Аз много не мога и да се правя, нямам уменията и ми личи, така че съм си автентичен. 😅
Надявам се да се появят, стига само мъже покрай мен, ама дали ще искат нещо с мен, е друг въпрос.

Наистина прави сте, много е различно при жени и мъже. Не се бях замисляла, ама аз само си седя и се усмихвам и съм учтива, а мъжете трябва да се престрашат да кажат ''здрасти'', а пък като чета тук, доста жени дори и това ги притеснява, плаши (не знам защо) и мъжете ооще повече се свиват.

Заговаряли са ме даже и такива момченца в мола, които явно са с цел заговаряне. Отказах им, но бях мила с тях, защото инак нормални, малко срамежливи, но нормални млади мъже ми се видяха. Нали знаете правят си такива предизвикателства да заговорят някаква бройка случайни жени, за да се отпуснат.
Не им е лесно, добре че не съм мъж. На мен не ми се е налагало да заговарям аз, максимум поглед и усмивка.
А аз си харесвам леко смотани по принцип, вървежните са ми неприятни малко, изглеждат ми поизхабени Sweat Smile
Да, при мъжете е много тегаво, всъщност скоро четох, че страха от заговаряне е един от най големите при повечето мъже, така това се явява огромен проблем, но дори и да заговориш ,ще трябва да водиш разговора и изникват неща от сорта на какво да кажа и т.н

# 256
Естествено, че няма да си кажеш точната месторабота в чат. Но примерно казваш имам бизнес, почват се въпроси - в коя сфера, казваш сферата, разменяте си телефони и вече си откриваем в гугъл.
Това отдавна не ми се е случвало, но от опит имам непоносимост към този въпрос и вече не допускам навлизане в личното ми пространство от сульо и пульо.
Като цяло за мен е тъпо да питаш още преди да си направил опит да опознаш човек с какво се занимава, и ако ми изтрелят това още в началото, директно прекратявам комуникация.
Болшинството хора питата какво работиш, за да ти определят статуса и спрямо това си нагаждат отношението.  Твърде повърхностно и елементарно ми идва.

# 257
От една страна е повърхностно и елементарно и няма срамна работа, но от друга мъж на 35 години ако ми работи като касиер в Макдоналдс или рецепционист в двуетажно хотелче примерно, няма как да си помисля, че е успял в живота и при една връзка/отглеждане на деца/закупуване на дом ще може да е наравно въвлечен в разходите.
Съответно един успял в работата си интелигентен мъж като научи, че събеседничката му е работила като миячка цял живот и не е проявила желание за 30+ години да се развие или научи нещо ново, ще му е ясно, че няма да му е интересно с нея и че ще трябва да мъкне целия бюджет на свой гръб.
В случая визирам по голяма възраст, защото до 20+ да речем още се учи, тепърва се почва с работа и т.н и там няма голямо значение кой какво и къде, но във възраст над 30 вече това си е важно и говори достатъчно много за човека, плановете и нагласата му в живота - едни хора ще си търсят домошарката, която да си гледа дома и децата, да готви и чисти по цял ден и да докарва по 700 лева в месец ей тъй да има, други искат да се развиват с половинките си, да водят интелектуални разговори и да преследват специфични цели, трети искат половинки със свободни професии, позволяващи да се пътува по света, четвърти искат неработещи кифли за да показват статут и т.н. Така че въпросът за мен въобще не е повърхностен и елементарен...

# 258
  • Somewhere far away
За ме е по -скоро странен този въпрос, не че е повърхностен и елементарен. просто не е ок да те пита на трето изречение точно това.

# 259
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Наистина прави сте, много е различно при жени и мъже. Не се бях замисляла, ама аз само си седя и се усмихвам и съм учтива, а мъжете трябва да се престрашат да кажат ''здрасти'', а пък като чета тук, доста жени дори и това ги притеснява, плаши (не знам защо) и мъжете ооще повече се свиват.
Здрасти. JoySunglasses

Скрит текст:
От една страна е повърхностно и елементарно и няма срамна работа, но от друга мъж на 35 години ако ми работи като касиер в Макдоналдс или рецепционист в двуетажно хотелче примерно, няма как да си помисля, че е успял в живота и при една връзка/отглеждане на деца/закупуване на дом ще може да е наравно въвлечен в разходите.
Съответно един успял в работата си интелигентен мъж като научи, че събеседничката му е работила като миячка цял живот и не е проявила желание за 30+ години да се развие или научи нещо ново, ще му е ясно, че няма да му е интересно с нея и че ще трябва да мъкне целия бюджет на свой гръб.
В случая визирам по голяма възраст, защото до 20+ да речем още се учи, тепърва се почва с работа и т.н и там няма голямо значение кой какво и къде, но във възраст над 30 вече това си е важно и говори достатъчно много за човека, плановете и нагласата му в живота - едни хора ще си търсят домошарката, която да си гледа дома и децата, да готви и чисти по цял ден и да докарва по 700 лева в месец ей тъй да има, други искат да се развиват с половинките си, да водят интелектуални разговори и да преследват специфични цели, трети искат половинки със свободни професии, позволяващи да се пътува по света, четвърти искат неработещи кифли за да показват статут и т.н. Така че въпросът за мен въобще не е повърхностен и елементарен...

Ахам. Hands ThumbsupSimple Smile

Скрит текст:
Естествено, че няма да си кажеш точната месторабота в чат. Но примерно казваш имам бизнес, почват се въпроси - в коя сфера, казваш сферата, разменяте си телефони и вече си откриваем в гугъл.
Това отдавна не ми се е случвало, но от опит имам непоносимост към този въпрос и вече не допускам навлизане в личното ми пространство от сульо и пульо.
Като цяло за мен е тъпо да питаш още преди да си направил опит да опознаш човек с какво се занимава, и ако ми изтрелят това още в началото, директно прекратявам комуникация.
Болшинството хора питата какво работиш, за да ти определят статуса и спрямо това си нагаждат отношението.  Твърде повърхностно и елементарно ми идва.
Определят на баба ми хвърчилото.Balloon
Всичко е субективно и въобще не може да се правят изводи.
Аз не правя.
Приятен събеседник да е, да ми импонира по всякакви параграфи, е достатъчно.
Докато се, ако въобще се стигне до момента за финансовите, имотните въпроси, минава много време.
В началото горе-долу да си направиш някаква ориентировъчна преценка за "лайфстайла".
Въпреки че има практични хора, имат пари, но не харчат, като за последно, не се лишават, живеят добре, но и си ценят парите и възможностите.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 14:02 от Revoker

# 260
Определянето на ‘лайфстайла’ какво е?! Не съдиш според професията, ама друг път. Joy
Позната си прави експеримент точно на тази тема с професията, в някакво приложение за запознанства. Има огромна разлика дали ще кажеш, писателка, художничка, архитект, лекар, доцент, йога инструктор или маникюристка. Съответно колкото “по-реномирана” според мъжете бе професията, толкова по-голям бе интереса им към жената, повече се натискаха за среща и повече я ухажваха.

# 261
  • Out of the Mix
Анонимис, общувал съм и съм имал/имам всякакви жени в социалния си кръг, от маникюристки/фризьорки до "бизнесменки" и депутатки (бивши), прокурорки, адвокатки, лекарки, дентални, счетита, журналистки, квот се сещаш, като с доста и съм скъсал контакт през годините поради една или друга причина.
"Гладни" има всякакви, професията не определя.
Смачкани има много, промити мозъци също.
С интелигентна жена имаме повече какво да си говорим и кажем.
Професията далеч не ми определя привличането за нещо повече.
То е ясно, че средата и ежедневието биха били различни, но не е толкова просто.
Много зависи. Ако няма време да се обърне и да изпие едно кафе през деня, и довечера да е на линия, за какво ми е?
Дувстранен е процесът, поне при мен е така. Химията, флиртът и "готовността" си личат.

# 262
Професията далеч не ми определя привличането за нещо повече.
Ами именно - тогава за какво ти е да питаш за професията преди да си установил има ли привличане и дали си пасваш с някой?

# 263
За мен въпросът за професията е съвсем нормален, не е нужно да отговоряш супер изчерпателно. Професията е доста определяща за човек.
 Една маникюристка надали би си харесала ядрен физик или охрана в дискотека и адвокатка. Какъв е смисъла да се виждате в такъв случай? Да не говорим за подвеждащите снимки, отиваш не изглежда както очакваш и две приказки не може да си кажете.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 17:25 от Serene__

# 264
Даниел, можеш да смениш малко таргета и да пробваш към жени над 30. Да те подхванат малко по-опитните. Не се лигави, бъди директен, може и да има успех поне да се поразчупиш. В приложенията има и хора, търсещи изневери, тъй че макар и неморално, някоя женена може също.

# 265
  • Out of the Mix
Анонимис, в превода ли се губим?
Не се надцакваме, а коментираме.
Аз не питам, рядко, мен ме питат.
А, ако питам е в контекст, естествено продължение на разговор, не знам кое не се разбира. Все пак горе-долу да знаеш какъв човек стои срещу теб. Нищо ненормално не виждам.
Зависи също колко време седим в чата.
Ако се видим веднага тия неща остават за на 4 очи, както и много други.
Още по-добре.
Аз съм по бързите виждания - седмица до две макс, според зависи.

# 266
Болшинството хора питата какво работиш, за да ти определят статуса и спрямо това си нагаждат отношението.  Твърде повърхностно и елементарно ми идва.
Амин! Ама иначе се убеждаваме един друг, че нямало значение или не целим това, докато в следващото изречение направим класификация на професиите по авторитета им в обществото.

А какво основно трябва да се пита, в правата комуникация?
Ти бъзикаш ли се с аудиторията?

# 267
Ревоукър, това, което за теб е нормално за мен не е. Никакъв превод не ти е нужен, за да го приемеш.
За теб явно е важно да знаеш какво работи човек, за да го прецениш, което правят повечето хора.
Аз го разбирам, но за мен просто не е така. Не следвам стадото.
Примерно имам позната, която почва работа на най-ниска позиция в банка. Ти ще си кажеш - глупавичка е, но има свободно време, хубавка е, става. Това ще те накара подсъзнателно да се държиш с нея, сякаш я превъзхождаш професионално, но може да си далеч от истината. Защото примерно семейството на тази жена притежава банката и съвсем умишлено почва от най-ниската позиция, за да види пробойните и да изучи целия бизнес отвътре. Тя няма да ти каже точно на теб на трета среща коя е, но ти ще си в пълна заблуда относно нея, защото ще си предубеден заради професията ѝ. И дали ще я срещнеш на касата или като шеф, за теб ще има значение.

# 268
А какво основно трябва да се пита, в правата комуникация?
Ти бъзикаш ли се с аудиторията?
Не се бъзикам, примерно ако напиша само здравей, едва ли ще ми обърнат внимание, как да започна, сещам се с нещо от сорта на "здравей, хареса ми профила ти" или нещо подобно?
П.с до преди 2-3 месеца, никога не бях ползвал приложение за запознаства, или въобще да пиша на жена, за това си нямам никаква идея, как се прави и ми е много трудно сега, малко  съм  като в детската градина.
Даниел, можеш да смениш малко таргета и да пробваш към жени над 30. Да те подхванат малко по-опитните. Не се лигави, бъди директен, може и да има успех поне да се поразчупиш. В приложенията има и хора, търсещи изневери, тъй че макар и неморално, някоя женена може също.
Значи там имам, малко по голям шанс?
Какво, директно да си казвам намеренията ли?

# 269
  • Out of the Mix
Ами, Анонимис, отново - не. Simple Smile
Точно обратното казвам.
За трети и последен път, и то при положение, че го повторих - това се случва естествено в хода на комуникацията, нито е от първите неща "на масата", нито нищо, и не не ми е най-важното нещо. И на двамата това им е комфортно. Никога не съм получавал отказ, или пък аз да се правя на "ощипан". Не само това, а добре, и че се случва така, защото иначе доста скъпи и хубави приятелства нямаше да се случат. Попадам на всякакви, не знам за теб.
Ако за теб не е нормално, ок, крий се. Simple Smile
Относно банкерката, отново грешиш.
Парадокс - бивше гадже точно беше започнала, и сега 5 г. по-късно е на ръководен пост. Не й е леко, проветриво, но гони кариера жената, на 35 неомъжена, без деца.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 18:48 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт