Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 962
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
За подстригването е чисто суеверие.
Боядисването и козметиката вече си е от гл точка да предпазиш плода от токсините и вредните съставки. Например има съставки в козметиката, които са забранени.

# 301
  • София
Пети месец кърмя и цедя, нямам косопад, даже имам доста нова коса, която още през бременността беше започнала да расте. Нямам цикъл.

През бременността за съжаление не можех да се подстригвам или да ходя на маникюр (което много обичам), защото трябваше стриктно да лежа, но ако нямах причина да спазвам постелен режим, щях да си ходя.
Това с подстригването са тесногръди разбирания и откровени глупости. "Не се подстригвай, защото ще му отрежеш достойнството", "Ще му отрежеш късмета". Бля, бля.
Моля ви, не робувайте на нискоинтелигентни изказвания и хора.
За козметиката - вече има много информация и може да се информирате какво е безопасно за употреба при бременност, а след това кърмене.

Силно се надявам, че следващата ми бременност няма да е като тази и ще мога да и се насладя, защото това са много специални месеци, а аз ги изкарах в страх и тревога.
Обичам разкрасителните процедури и с радост бих си ходила.

Сега ми предстои първо посещение при маникюрист след цяла бременност, че и още 5 месеца. 😁

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 08:31 от NadezhdaML

# 302
И се подстригвах, и се боядисвах, и гел лак си слагах. Това са глупости за мен, никой досега не ми е дал логично обяснение по какъв начин бих могла да навредя на детето, подстригвайки се. 😃
Да.. Суеверия са и за мен.

# 303
Аз даже като се прибрах на село веднага отидох на гробища с моя приятел, понеже не успях да се прибера за година на дядо.
После си отиваме в нас и баба ми казва, че леля ми (дъщеря на дядо) спряла да ходи на гробища, понеже снаха й е бременна. Викам това пък какво общо има.. момичето като не иска и не й е приятно да не ходи, ама чак леля ми..
суеверия колкото щеш. Отказвам да робувам на тях 😆

# 304
За подстригването е суеверие, но за гел лак се замислям, защото все още нося, но една от топ маникюристките в България ми е приятелка и като видя лаковете в салона, където ходя, каза, ако планираш бебе ги спираш, защото съдържат вещество, токсично за плода.. изброи няколко марки, не помня всички, но Bluesky, Black bottle със сигурност ..

# 305
  • София
Bluesky са големи боклуци ппц.

# 306
Нищо не може да се направи за косопада. След първото раждане имах косопад, но явно и хормоните ми бяха разбъркани, защото кърмех и нямах цикъл до годината. След като спрях да кърмя спря косопада. После ми порасна доста нова коса и стана по-гъста от преди.

Да, просто трябва да изчакаме да се подредят хормоните. Но на мен много ми помогна добавката Biotin. В се пак успях да го овладея и в крайна сметка да стопирам.

# 307
За косопада, освен, че е хормонален..ако се замислим над следното: нормално е да имаме загуба на коса като не сме бременни. После 9м не ти пада нищо (по време на бременност) и реално падащата коса след раждане е всичко онова, което не е паднало в тези 9м. Има си и хормонална част, но и естествен процес.

Аз се и боядисвам (с безамонячна) и подстригах наскоро. Специално за подстригването не знам кога ще успея после , дали ще смогна организационно 🤭🤭🤭

# 308
Аз така и не стигнах до подстригване и боядисване. До 4-5месец ми ставаше лошо от всякакви миризми, сега пък повече от половин час не мога да стоя на стол... Така че ще си ходя като Рапунцел Joy Пък живот и здраве след раждането се надявам да стигна до фризьорката.
А вие момичета как се справяте с другите процедури като епилация и педикюр? Не ходя от години на козметик, че имах неприятни преживявания и всичко си правя вкъщи. Та сега е приключение....

# 309
Аз вчера се боядисвах. Заболя ме дупето от седене на стола 😁 на маникюр също си ходя редовно, но ми е малко досадно вече. Не ми е комфортно и не го чакам с нетърпение, но пък после се чувствам по-добре като правя минимални неща за външния си вид.

# 310
Аз до преди да забременея ползвах домашен фотоепилатор. Докато бях бременна, временно минах на самобръсначка, но трябва да призная, че ми беше сравнително лесно, аз имам поразителен ефект от фотоепилатора и почти не ми растат косми. Ноо вече последните месеци ми ставаше трудно да се чекна, включително и за педикюр. 🙃 Криво-ляво се оправя човек.

# 311
От години се боядисвам сама вкъщи. Не заради друго, ами не ми се стои 2-3 часа в салон. Иначе откакто съм бременна не съм се подстригвала, защото последният път я бях скъсила доста и сега я оставих малко да порасне. Моята коса е на черта и изобщо не цъфти, затова и не се е налагало да я подстрижа, но януари може би ще отида .
Гел лак си слагам пак сама, имам завършен курс. А относно лака всеки топ маникюрист трябва да знае, че нокътя не диша, че лака да е вреден за плода. Единственото, което може да направи един китайски лак е да предизвика екзема или алергия, ако се докосне до кожата.

# 312
Аз сама си правя маникюра от много време, но само с марки като Коди и от скоро ДНК. Блускай са китайски боклуци. Преди време майка ми получи страшна алергия от тях. Нямам притеснения да се боядисвам или лакирам.

# 313
Това за подстригването е глупаво суеверие, но има доза истина относно използването на козметика, в това число боя за коса, гел лак и тн.
Аз лично съм голям фен на маникюра и продължавам да си го правя и по време на бременността, но имам много познания, защото съм завършила няколко курса, както и обичам да чета и да се информирам по темата. Също така ползвам качествени марки гел лакове.
Ако обаче ходите в салон със съмнителни (китайски) марки лакове и съмнителна хигиена (и ако инструментите не се дезинфекцират и стерилизират правилно), аз лично бих ви посъветвала да спрете. Бременността е деликатен период и рискът от развиване на алергия към гел лак е по-голям, да не говорим как можете да докарате инфекция от неправилно обработени инструменти. Ако салонът обаче е добър, ползва качествени продукти (особено пък ако са и Hema free), дезинфекцира и стерилизира инструментите, не виждам проблем.
Друго нещо, което е добре да имате предвид - за самото раждане да сте без гел лак. Лекарите контролират нивата на кислород и следят за други проблеми по цвета на ноктите, затова е добре да са без продукт.

# 314
Дадах си почивка на ноктите от лак. Обаче рязането на нокти на краката става все по-трудно 😆
За обезкосмяването - бях си правила фотоепилация, но ми се появиха косъмчета и ги минавам със самобръсначката. Но долу от 1м го правя на магия, буквално. Пробвах с огледалце - аз не се справих Sad
Казаха ми, ако не кърмя 9м след раждане мога да подновя фото/лазер. А ако кърмя - чак като спра, заради наместването на хормони.

Общи условия

Активация на акаунт