Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 910
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте! Имам въпрос относно секциото. При мен има вероятност да се наложи, тъй като бебето е седалищно разположено и това е единственият проблем. Въпросът ми е какво се прави след операцията, тъй като четох, че в някои болници майката прекарвала 24 часа в реанимацията? дори и всичко да е било нормално. Позната ми каза, че в други болници няма такова нещо и си е в стая след това, независимо как е родила. Някой може ли да ми разясни нещо по този въпрос?

# 316
  • София
Подстригвах си се аз през бременността, да се боядисам обаче не посмях. Гел-лака го спрях по организационни причини, а и защото създава определени неудобства, например когато трябва да помпаш при взимането на кръвна проба.

Лили, аз бях секцио и ме държаха 24 часа в реанимация, въпреки че всичко мина без проблем. Мисля, че е стандарт, предвид че става дума за операция.

# 317
  • Телиш/Плевен
Здравейте! Имам въпрос относно секциото. При мен има вероятност да се наложи, тъй като бебето е седалищно разположено и това е единственият проблем. Въпросът ми е какво се прави след операцията, тъй като четох, че в някои болници майката прекарвала 24 часа в реанимацията? дори и всичко да е било нормално. Позната ми каза, че в други болници няма такова нещо и си е в стая след това, независимо как е родила. Някой може ли да ми разясни нещо по този въпрос?
Зависи от болницата. Сестра ми има две такива раждания в две различни болници, и двете сутринта. Следобед вече беше в стая и дори я раздвижваха. На мен пък ми се стори прекалено бързо това, точно защото бях чела за тези 24 часа в реанимация. Но явно в различните болници процедират различно.

# 318
Питам най-вече заради идеята да започна с кърменето колкото се може по-рано.

# 319
  • Телиш/Плевен
Lili325, попитай в избраната болница как действат.

# 320
Попитай в коя болница как е.
Във всяка си имат техни правила.

# 321
Аз съм в чужбина и ме раздвижиха 9 часа след операцията. Бебето ми го дадоха още в операционната, 10 минути след изваждането и, а и таткото беше там. После направо в стаята и тримата, но аз и бебето си бяхме с устройства на краката за следене, катетъра ми го махнаха след 24 часа мисля. Отделно на мен през 30 минути ми се задействаше автоматично мерене на кръвното

# 322
Здравейте! Взимали ли са ви секрет за микробиология докато сте били на Утрогестан вагинално? Спряхте ли го временно, минахте ли на орален прием, какъв беше съветът на лекаря ви? Благодаря!

# 323
Да на мен ми взеха и микробиология и цитонамазка, докато бях на утрогестан. Не е добре да се спира. Просто не бях слагала сутрешната доза и я сложих след това.
Здравейте! Взимали ли са ви секрет за микробиология докато сте били на Утрогестан вагинално? Спряхте ли го временно, минахте ли на орален прием, какъв беше съветът на лекаря ви? Благодаря!

# 324
Момичета, 300 мг магнезий ли беше дневната норма? Пия 3х2 Магнерот, но напоследък имам чувството, че не ми действа, особено пък днес, имам си доста стягания неболезнени. Какво друго бихте препоръчали да добавя? Гледам Диаспорал-а, но той е 300 мг прахчето, а ми се иска и Магнерот да пия. АГ не харесва такива високи дози, не виждам смисъл да я питам...но поне до следващия преглед ми се иска да пия нещо. И в Алеракт гледах,че има бая магнезий.

# 325
400 мг чист магнезий е дневната препоръчителна доза. Магнерот 3х2 излиза около 200 мг. Но следи дали нямаш и допълнително в мултивитамина за бременни, обикновено има.

# 326
Благодаря за отговора! Тоест не е повлияло на резултата? На мен ми препоръча лекаря да мина на орален прием до вземането на секрет, но страничните ефекти от оралния пример са ужас просто и ако има начин да запазя вагиналния прием го предпочитам. И аз се изненадах от съвета, защото не е лекарство, а хормон.
Да на мен ми взеха и микробиология и цитонамазка, докато бях на утрогестан. Не е добре да се спира. Просто не бях слагала сутрешната доза и я сложих след това.

# 327
Колко пъти на ден е нормално повръщането в ранна бременност? И колко горе долу продължава?
Последните дни се чувствам много зле. Гади ми се от всичко, не мога да шофирам, нито да се возя, по-голямата част от деня съм в леглото.
Сутринта повръщах само слюнка и вода, после бях на зъболекар и ми се догади от лекарството, същото стана, после два пъти вкъщи вече след опитите ми да задържа храна.
Взех си болничен до понеделник, но не знам дали ще се справя с транспорта до работа и обратно..

# 328
Няма някаква горна граница на нормалното, въпросът е дали има дехидратация от повръщането и тогава ще се наложи в болницата.

Помолете да ви изпишат лекарства. Също така по 100 мг витамин Б6 на ден помага

# 329
  • София
Благодаря за отговора! Тоест не е повлияло на резултата? На мен ми препоръча лекаря да мина на орален прием до вземането на секрет, но страничните ефекти от оралния пример са ужас просто и ако има начин да запазя вагиналния прием го предпочитам. И аз се изненадах от съвета, защото не е лекарство, а хормон.

Аз нямах никакви странични ефекти от оралния, за сметка на това вагиналният ми предизвикваше възпаление и се наложи да го прекратя. Така че е строго индивидуално кой прием как ще се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт