Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 045
  • 735
  •   2
Отговори
# 540
  • Телиш/Плевен
Лекарите препоръчват на бременните да пият фолиева киселина поне до края на третия месец от бременността, независимо дали са започнали приема преди да забременеят.

# 541
Да, тя пак е добре да се приема, но не е фатално да се пропусне някоя доза. И в храната също има фолат - в бобовите, в зелено листните, в слънчогледа и тн.

# 542
Между другото на запад и в САЩ приемат фолат в доста по-голямо количество. Тук максималната доза във витамини за бременни е 600мкг, там от айхърб си поръчах на Thorn витамини за бременни и дозата е 1700мкг??

# 543
За пръв път чувам. В повечето витамини за бременни тук (в САЩ) е 800 най-много.

# 544
Момичета, кога горе-долу започнахте да проучвате за педиатър и лесно ли намерихте такъв? На частно ли ще ходите или по ЗК?

# 545
  • Телиш/Плевен
Момичета, кога горе-долу започнахте да проучвате за педиатър и лесно ли намерихте такъв? На частно ли ще ходите или по ЗК?
В осмия месец започнах да мисля по въпроса и понеже личната лекарка на бившия ми мъж е и педиатър, направо той попита дали може да запишем бебето при нея. Така че беше лесно, но само защото имахме толкова удобен вариант. По Здравна каса е, не се е налагало да търся частен досега.
Хубаво е да разпитате предварително за препоръки за педиатър, след това да се срещнете с набелязаните и да им зададете въпросите си и така да прецените. Всяка майка има различни критерии и изисквания към лекарите.

# 546
Може ли да ми препоръчате сайт за бельо и панталон/клин, които са удобни и подходящи за след секцио? Благодаря!

# 547
Може ли да ми препоръчате сайт за бельо и панталон/клин, които са удобни и подходящи за след секцио? Благодаря!
Аз отидох в кварталното магазинче за бельо. Казах на жената, какво искам и тя ми предложи страхотно бельо. Мисълта ми е намери някое магазинче и попитай кое се купува в такъв случай. Повечето продавачки знаят какво да препоръчат. Аз гледах онлайн, но е трудно да се прецени кое ще е удобно. Освен това е и по-скъпо, а реално ще го носиш 2-3 месеца най-много.

# 548
Благодаря!

# 549
Още в началото на 7ми месец намерих личен лекар, който е и педиатър за детето. И ще е по ЗК.

# 550
По рано проучих педиатрите във Варна и харесах една, но тя не е ЛЛ.
Съответно ме насочи с кой работи, защото й казах че искам тя да следи детето ми и декември в 7 месец, се записах при съответния ЛЛ, т.к. моят ЛЛ е от друг град. А, ваксините ги поставят само ЛЛ.

# 551
Ние обмисляме дали да не вземем за първите 18 месеца пакет от Вита, защото сме точно зад нея. Обаче си чудя дали все пак не трябва да има личен лекар. Дали някой е запознат?

# 552
На 3 фетална, какъв ехограф използват - и двата или само коремен?

# 553
С коремен гледаха бебетата. А с вагинален ми измериха шийката на матката.
За педиатър питах скоро ЛЛ и той ме насочи

# 554
Само втора и трета фетална правих. Гледаха ме само с коремен.

Общи условия

Активация на акаунт