Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 003
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, добър специалист по фетална морфология в Пловдив?Simple Smile

# 256
И аз съм с контракции, общо взето от самото начало. Чувствителна матка, шийката ми си остана непроменена, до седмици трябва да раждам. Важно е да следите дължината на шийката и да си пиете магнезия. Аз пиех и Алеракт, слагах и Утрогестан. Но шпа в напредналите седмици не се пие вече, защото размеква шийката.
Моята АГ даже разделя контракциите на локални и Бракстън хикс. Локалните са през цялата бременност и са от тези, които нямат болезненост, активират се от движение, натиск, бебето. Бракстън вече са подготвителните. Те могат и да са болезнени.
Честно казано, от опит при мен - наистина е така. Сега при мен започнаха Бракстън и определено има разлика спрямо локалните. Ако ме хване, докато ходя, направо ми се подкосяват краката и не мога да продължа, докато не мине. Онзи ден си мислех, че раждам. Шийката, обаче все още си ми е дълга.

ММ беше болен с хрема и кашлица и от днес и аз съм с гърло и кашлям. Той поне не вдига температура, дано и при мен няма такава. Една приятелка ми каза, че в края на 8ми месец, началото на 9ти не трябвало да боледуваме, че се разбольвало и бебето, понеже вече е голямо. Звучи ми като ФБ глупост, но все пак да ви питам от опит - дали има такова нещо? И да ми препоръчате нещо за гърло, което мога да пия. Парецетамол дали мога сега да пия - 35 г.с. съм

Ангал лимон

# 257
  • България
ММ беше болен с хрема и кашлица и от днес и аз съм с гърло и кашлям. Той поне не вдига температура, дано и при мен няма такава. Една приятелка ми каза, че в края на 8ми месец, началото на 9ти не трябвало да боледуваме, че се разбольвало и бебето, понеже вече е голямо. Звучи ми като ФБ глупост, но все пак да ви питам от опит - дали има такова нещо? И да ми препоръчате нещо за гърло, което мога да пия. Парецетамол дали мога сега да пия - 35 г.с. съм

На мен д-р Ибрям и другата ми докторка локално ми казаха, че трябва да се пазя много и да не се разболявам. Особено преди раждането.

Иначе парецатомол, гелоривойс, чайчета, компреси на гърдите с мед. Така избутах настинката още в началото на бременността.

# 258
  • Пловдив

Апостолова

# 259
И аз съм с контракции, общо взето от самото начало. Чувствителна матка, шийката ми си остана непроменена, до седмици трябва да раждам. Важно е да следите дължината на шийката и да си пиете магнезия. Аз пиех и Алеракт, слагах и Утрогестан. Но шпа в напредналите седмици не се пие вече, защото размеква шийката.
Моята АГ даже разделя контракциите на локални и Бракстън хикс. Локалните са през цялата бременност и са от тези, които нямат болезненост, активират се от движение, натиск, бебето. Бракстън вече са подготвителните. Те могат и да са болезнени.
Честно казано, от опит при мен - наистина е така. Сега при мен започнаха Бракстън и определено има разлика спрямо локалните. Ако ме хване, докато ходя, направо ми се подкосяват краката и не мога да продължа, докато не мине. Онзи ден си мислех, че раждам. Шийката, обаче все още си ми е дълга.

Парацетамол може за температура.

То едва ли някоя бременна нарочно се разболява, какво значи не трябва да боледуваме? Естествено, че се пазят бременните, но пак може човек да се разболее.

Аз като бях бременна, мъжът ми хвана ковид и се изолирахме вкъщи две седмици и аз не го хванах. Но ако вие вече имате симптоми, е късно

# 260
КРР с втората бременност изкарахме много тежък грип с мъжа ми в началото на 9-ти месец. Дори пих антибиотик за бременни. Никаква полза. Кашлях зверски, хрема, а като попремина малко остана остатъчна кашлица, която си продължи до раждането. После може би от раждането дишането ми се подобри и кашлицата спря от раз. Бебето се роди живо и здраво без инфекция.
Съветвам те да взимаш превантивно Биозин мама и осцилококцинум. Моите момчета и мъжа ми два пъти се разболяват, а аз се разминах . И като карах Ковида в 5-ти месец всички вкъщи бяха с температура,кашлица, благодарение на Биозина и осцилококцинума ми мина за 3 дни и спрях започващата кашлица.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 17:39 от Bibi85

# 261
Ще се повторя за енти път в темата или беш ев друга тема Grinning, но пък може и да е полезно на някой и да си кажа . Хаха Предния път много бързо се оправих с биозин мама, инфлуцит, цинабсин - за хрема и тонзилотрен- за гърло. Хомеопатия

KPP дано мине леко и бързо! А може и гаргара със сода, това междудругото е добро и си правя и профилактично.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 17:30 от InYan238

# 262
Д-р Троянчев, аз съм от Бургас и доста бургазлийки го чакаме да дойде веднъж седмично за фетална.

# 263
Здравейте, момичета.

Какви са нивата ви на витамин Д? При мен е на долната граница. Единият следящ ме лекар не казва нищо притеснително, другият казва, че бил нисък. И не приемам по-голяма доза в крайна сметка.

При вас как са нещата? В 10+6 г.с. съм.

# 264
Аз съм с дефицит и от 1000 единици на ден, ми го вдигнаха на 3000
Здравейте, момичета.

Какви са нивата ви на витамин Д? При мен е на долната граница. Единият следящ ме лекар не казва нищо притеснително, другият казва, че бил нисък. И не приемам по-голяма доза в крайна сметка.

При вас как са нещата? В 10+6 г.с. съм.

# 265
Моят беше 30.8 и ендо каза 10 капки Вигантол дневно тоест 4000 единици

# 266
Здравейте! В 5-ти месец съм и от 2 дни ми се появиха почти постоянни втвърдявания на корема, усещане за тежест, опъване и разтягане. Не мога да кажа, че са болезнени, но са почти постоянни и пробождания усещам. Не знам дали не е заради претоварване по време на празниците, имаше много готвене, вдигане на малки деца, движение и т.н. Бях преди седмица на преглед и докторката каза, че шийката е перфектна и дори магнезий не ми трябва. Сега обаче се уплаших и започнах да пия диаспорал от 300мг. Според вас да се обадя ли да си запиша по-ранен час за преглед или не е нещо притеснително. Засега мисля да лежа основно и да пия магнезий, дали това е достатъчно, че като чета назад из темата май няма какво да се направи дори и да ме прегледат. Колко магнезий на ден мога да приемам максимум?

# 267
Аз се пазя и общо взето си изкарах бременността без разбольвяния. Само един стомашночревен в началото. Обаче сега защо го хванах това. Пия Биозин 2×1 и си взех Стодал. Сега съм доста по-добре от вчера, дано не се развива и си остане само лека хрема.

S.G.C., така по описание само контракции. При мен също в 5 месец започнаха втвърдяванията. Отиди да те видят, но щом шийката е била нормална, вероятно ще си като мен - чувствителна матка и няма да имаш проблеми. Но трябва доста магнезий, аз пия 4*2

# 268
Връщам се в болницата положението не е добре😢

# 269
Връщам се в болницата положението не е добре😢

Най- добре да те приемат за задържане

Общи условия

Активация на акаунт